[]

Büyük Şirkette Çalışmak vs Daha İyi İmkanlarla Küçük Şirkette Çalışmak

Diyelim ki toplamda 5 yıl tecrübesi olan bir mühendissiniz ve bunun 1.5 yılını geçirdiğiniz son iş yeriniz dünyaca bilinen, uluslararası bir firma. Şirketin adını yoldan geçene sorsanız 10 kişiden 8'i bilir. Burada elde ettiğiniz tecrübenin sektörde ciddi bir saygınlığı var.

Ama:

1) Dışarıdan görüldüğü gibi kalifiye işlerle uğraşmıyorsunuz, kariyer gelişim imkanları kısıtlı, teknik anlamda öğrenebileceklerinizi 1.5 senede öğrendiniz ve kendinizi tekrar etmeye başladınız.

2) Dışarıda daha fazla maaş alabileceğinizi biliyorsunuz. Burada size 7.500 TL veriliyor, dışarıda 10.000 TL'ye kadar veren yerler var ama sorun şu ki bu alternatif teklifleri yapan şirketlerin pek adı sanı bilinmiyor, en iyi ihtimalle Türkiye'de tanınan firmalar, uluslararası bir prestije sahip değiller. Ancak bu yeni işler size daha fazla sorumluluk alma imkanı sunacak, gelişime açık ama bir o kadar da kaotik atmosfere sahip kuruluşlar.

Ne yapardınız? Bir tarafım diyor ki iyi veya kötü bu şirkette fazladan 2-3 sene daha tecrübe edinmenin bir zararı olmaz hatta özgeçmişi güçlendirir. Savunma sanayi şirketlerinden veya yurt dışından teklif alana dek burada kalabilirim, ama o gün hiç gelmeyebilir de :). Öte yandan maaşımın sektör ortalaması civarında seyredeceğini ve çok fazla yükselmeyeceğini bilmek demotive ediyor. Ayrıca ne kadar uzun süre kalırsam o kadar çabuk köreleceğim.

Sizin tercihiniz ne olurdu?

 
ben de benzer bir durumdayım ve aynı şekilde daha iyi yerlerden teklif gelene kadar bekliyorum. bu belirsiz düzende/piyasada şu anki bulunduğumdan görece daha küçük bir şirkette çalışmak beni korkutuyor.


  • king lizard  (04.07.20 03:05:24 ~ 03:06:21) 
konfor alaninin disina cik ve kendini gelistir.


  • müptezel dostoyevski  (04.07.20 04:38:51) 
Cv'de büyük şirkette 1,5 yıl çalışmış olmak mı daha iyi görünür atıyorum 5 yıl mı? Bence öğrenmenin sınırı yok ve büyük ihtimalle öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenemediniz halen. Ben olsam 2-3 yıl daha devam ederdim ondan sonra bakardım.


  • etna  (04.07.20 07:27:13) 
Yaşınıza bağlı
-30 iseniz, çok iş yapan (büyük şirketlerin taşeronluğunu yapan) küçük şirket sizi çok geliştirir, her işi her durumda her saat isteyebilirler, bu da sizi çok yönlü yapar.
+30 olunca da o büyük şirketlerden birine geçer, daha stabil ve konforlu çalışırsınız.

ben 8 sene bütün tv kanallarının spor işlerini yapan bir şirkette çalıştım.
bütün tv kanalları olunca, haftaiçi, haftasonu, gece gündüz iş vardı

8 senenin sonunda, büyük bir medya grubuna transfer oldum.
9-5 sabit yazılımcılığa devam ettim, sosyal hayatım oturdu gelişti.
  • Corc  (04.07.20 09:55:59) 
Hem 1,5 yıl erken, hem de 7500-10000 makası dar. Jübile yapmak için Avrupa’dan Türkiye’ye gelecek futbolcuysan 2 katından aşağı gitme


  • okumakserbestbegenmeksart  (04.07.20 09:56:24) 
Büyük iş yerini düşünmeden seç. Küçük bir şirkette çalışan biri olarak aptal insanlardan gına geldi, kurumsal bir firmanın kumaşı bellidir, toz pembe her şey olmayacak ama küçük firmalarda ömründen çalacaksın. Bunu kendi çalıştığım yeri örnek alarak yazıyorum tabii ki her firma aynı değil ama iyi düşün taşın derim.


  • mcgrain  (04.07.20 11:01:05) 
buyuk işyeri kesinlikle. geçen kğüçük bir şirketten iş teklifi geldi. sırf meraktan görüşeyim dedim. tuhaf bir yerdi. kızlar erkekler hakkında dedikodu yapıyodu. erkekler ise önlerinden geçen iş arkadaşı kızların kıçına bakıp yorum yapıyodu. sekreter ise bi elinde makyaj aynası karşımda makyaj yapıyodu, patron şise poğaça yiyodu masasında. kaçarak çıktım. sonra şirketin parkelerini öpüp bilgisayarın başına geçtim.


  • buenosdias  (04.07.20 12:19:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.