[]

Üstüme otobiyografi atın!

Selamm,
Yazarının kendi hayat hikayesini anlattığı, ilmek ilmek tecrübelerini, ogutlerini aktardığı otobiyografiler çok hoşuma gidiyor. Favori kitaplarıniz var mı? Neler tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.


 
Valla otobiyografi denilince aklıma direkt Mina Urgan- Bir Dinazorun Anıları geliyor.

Başka gelirse editlerim.
  • Amaranta ursula  (03.07.20 19:00:21) 
Fakir Baykurt'un özyaşam serisi var.
Bugünlerde almayı düşünüyordum ben de.

  • pro9it9is9  (03.07.20 19:16:05) 
İlk önereceğim kitap; 1 - ) Stefan Zweig'in Dünün Dünyası.

Adam ülkemizde epey popüler. Okuyan herkes, muhakkak kitaplarını okumuştur fakat Dünün Dünyası'nı bilen yok. Şiddetli tavsiye ederim.

2 - ) Eli Kazan - Bir Yaşam. Ermeni Türk asıllı Amerikan yönetmen. Amerikan Sinemasının öncülerinden. Yönetmenliği sevilir ama kendisi pek sevilmez. Sinemaya ilginiz varsa tavsiye ederim.

3 - ) Marlon Brandon - Annemin Öğrettiği Şarkılar. The Godfahter'in babası. Yazar bir başkası ama kendisi anlatıyor. Yazmayı beceremediği için başkası yazıyor fakat kendi dilinden yazılmış. Yine sinemaya ilginiz varsa tavsiye ederim.

4 - ) Suyu Arayan Adam - Şevket Süreyya. Bunu okuduğum epey oluyor, pek bir şey hatırlamıyorum. Türkiye kuruluşu, öncesi ve sonrası hakkında. Benim de tekrardan okumam lazım.

5 - ) Anne Kafamda Bit Var - Tarık Akan. Türk sinemasının jönü. Hem hapishanede geçirdiği seneler hem kendi filmleriyle yazdıklarıyla tavsiye ederim.
  • put it in your appropriate place  (03.07.20 19:22:55) 
yaşar kemal - bu diyar baştan başa

tam otobiyografi değil ama yaşar kemal anadoluyu geziyor, gördüklerini paylaşıyor. şu an üçüncü kitaptayım.
  • absel  (03.07.20 19:40:51) 
Stefan Zweig - Dünün Dünyası +1


  • carmenta  (03.07.20 19:54:11) 
Burada önerilenler anı kitapları.
Otobiyografi farklı.

  • pro9it9is9  (03.07.20 19:54:35) 
rousseau-itiraflar ve yalnız gezerin düşleri


  • theseachange  (03.07.20 23:39:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.