[]

Duyurunun doktorları bakabilir mi? (nöroloji)

yaklaşık 2 hafta önce sağ el serçe ve yüzük parmağında uyuşma ve dirsekte ağrı şikayeti ile fizik tedaviye gittim. 2 hafta kas gevşetici kullandım. sorun gitmedi üstüne sol elde de aynı sorunlar ortaya çıkmaya başlad. bunun üzerine tuzak nörapi denilen emg den oldum. iki kolumda normal sınırlar içerisidne çıkmış. bunun üstüne noroloji doktoru kan testi istedi. ben de verdim. kan testimde mpv 7.9 ile düşük aldı. geri kalan her şey kabul edilebilir sınırlar içerisinde(b12 vitamini ve potasyum dahil.)

sizce ne sorunum var? en yakın zamamnda beyin ve sinir cerrahına gitmeyi düşünüyorum ama en yakın zaman haftaya. bulunduğum yerdeki en yakın açık tarih bu. bir öneriniz var mıdır ne yapmalıyım?


 
iki elde de aynı seviyedeki sinir şikayetim var diyorsunuz, emg de temiz olunca, b12 ve normal diyorsunuz, geriye fazla bir şey kalmıyor aslında da emgnin düzgün çekilmemiş olma ihtimali de var, deneyim gerektiren bir işlem sonuçta.

onun dışında belki boyundaki sinir köklerinin çıkış yerinde bir bası vardır ama bu da çok karşılıklı olmaz, birde çok daha fazla belirti vs verirdi. yinede beyin cerrahisi daha doğru cevap verecektir size. muayene etmeden vs bir şey söylemek yanlış aslında.

ama ben şöyle diyeyim sadece muayene ve anlattıklarınız ile sorun bulunur/tanı konurdu. başka bir nöroloğa gitmenizi tavsiye ederdim ben.
  • masseter  (30.06.20 18:15:20) 
Emg ayrıntılı yapılmamış olabilir. İğne emg'yi yaptılar mı? Belki can acıttığı için teklif etmediler, ettiler de siz kabul etmediniz ya da yorumda yetersizlik var.
İyi bir emg ile dirsek ya da boyun düzeyi ayrılır, ona göre incelemeler istenir.
İyi bir nörolojik muayene de şart. Üstünkörü muayene yapıp hemen test isteyenler var. Nörolojide muayene yetersizse testler bir anlam taşımaz.
Bir de beyin cerrahisi şu anda size bir katkı sağlamaz. Önce nörolog.
  • pro9it9is9  (30.06.20 18:55:25) 
Mobileyim mesaj atamıyorum umarım görürsünüz.

Yapilan emg kolumun bilekten dirseğe farklı noktalarına elektrik verilmesi bununda parmaklarıma talkılan problardan alınması şeklinde oldu. İğne emg yi bana denilene göre pandemi dolayısı ile kullanamıyorlarmış. Bahsettiğim işlem iki kolumda toplam 15 dk sürmüştür.

Bugün gittiğim nörolojist bakmadı bana. Raporları isteyen kimse o baksın dedi. Ağzımı açmama izin vermedi. Raporları isteyen doktor ise hastaneye yine haftaya geliyor.

Nörolojiye tekrar gidebilirim. Fikir almak için bu duyuruyu açtım.
  • belkider  (30.06.20 23:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.