[]

Yüzde cilt lekesi, doktor çare oluyor mu?

Annemin yüzünde cilt lekesi vardı kahverengi, güneş kaynaklı muhtemelen.

1 hafta tatile gitti, leke iyice azmış yayılmış yüzünde çok kötü duruyor.

Cilt bakım kremi alsak krem, serum vs 400 TL tutuyor Yves Roche vs mesela.

Bu tarz şikayetlere cilt doktorları nasıl bir çözüm buluyor lazer vs dışında? Krem mi veriyor ilk başta, geçiriyor mu nasıl oluyor?

 
annenize alacaginiz tek krem yuksek korumali dermokozmetik gunes kremi.

bunun haricinde doktora gideceksiniz, muhtemelen lazer tedavisi uygulanacak. hic bir sey %100 gecirmiyor.

anneniz evde bile olsa sabah ilk is gunes kremini surecek yuzune, disari cikinca 3-4 saatte bir yenileyecek.

yaz kis kullanacak.
  • cairo  (29.06.20 11:49:43) 
lekenin boyutuna göre ilaç tedavisi de olabilir. ancak lazer derse lazere kışa doğru başlarsınız. kafanıza göre krem sürmeyin direkt doktor.


  • kestane gürgen palamut  (29.06.20 12:05:38) 
Sorunuza cevap değil ama ek bilgi vermek istedim, belki sorunun kaynağı olabilir diye. C vitaminli şeysileri cilde sürünce güneşle birlikte lekelere sebep oluyormuş. C vitaminli ürünleri yazın kullanmamaya dikkat etmekte fayda var(mış).


  • serbest gezen koala  (29.06.20 12:06:28) 
Annemin neredeyse tüm yüzünde güneş lekeleri var. Aynı annenizde olduğu gibi güneşe çıktıkça bu kahverengi lekeler daha belirgin ve koyu bir hal alıyor.

Annem birkaç kez cilt doktoruna gitmişti. Kışın dahi dışarı çıkarken yüzüne güneş kremi sürmesini önerdi. Vichy, bioderma gibi markaların güneş kremini alsanız iyi olur. Ben geçen sene bioderma almıştım, annem çok rahat ettiğini söylemişti.

Krem dışında doktor anneme lazer önermişti ama lazer için çok iyi bir yer bulmak gerekiyormuş. Cildi daha kötü hale gelenler oluyormuş.

Annem bir ara cilt soyucu kremlerden kullandı ama hiçbir işe yaramadı. Cilt soyucu kremlerin ben açıkçası işe yaradığını düşünmüyorum. Hatta zarar veriyor olabilir.

Ama ben geçen sene ilk çıktığında nivea markasının leke giderici serumunu satın almıştım, serum gibi baya krem bu. Annem ilk şişeyi bir iki ay kadar düzenli kullandı ve lekeleri fark edilecek kadar düzeldi. Hiçbir zararını görmedi. Kaşıntı, kızarıklık hiçbir şey olmadı. Ürünün kullanıcı yorumları da çok iyiydi. Ama ilk şişe bitip, ikinci şişeyi aldığımızda artık içeriği mi değişmiş ne olduysa ürün annemin yüzünü kızartıp, kaşıntı yaptı. Birkaç kullanıcı da benzer sorunu yaşamış. Ürünün linkini bırakıyorum 50-100 lira arasında fiyatı değişiyor:

www.nivea.com.trşekillendirici-leke-giderici-serum-40059005994070082.html
  • GoodMorningTeacher  (29.06.20 12:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.