[]

arkadaşınız var mı?

Asılma sorusu oldu sdfkjfldfk
Benim sanal oyunlarda tanıştığım ve sadece whatsapptan konuştuklarım hariç sıfır (0) arkadaşım var. Aslında çok kolay arkadaş edinen biriyim ama ortamım yok. Ofiste 3 kişiyiz. 2si erkek. Benimle yaşıt, arkadaşlık edebileceğim kimse yok. Eski arkadaşlarımın hepsi evlendi ve kocişçi falan olup kocam izin vermiyo, kayınvalideme gidicez falan kafasındalar ve buluştuğumuzda da tek muhabbetimiz kızım kediye pisi pisi dedi, oğlumun altını değiştirirken suratıma işedi vs.
Arkadaş edinmek için bi ortamım da yok, o yüzden kendimi bazen yalnız hissediyorum. En yakın arkadaşım eşim ve her şeyi ama her şeyi onunla konuşabiliyorum ama yine de başka arkadaşlarım da olsun isterdim.
Nasıl arkadaş edinebilirim? Ve benim gibi arkadaşsız olanlar var mı? Arkadaşı olmayanlar bu durumdan ne derece memnun?

 
Komşularınızla yakınlık kurarak işe başlayın. Mesela tam da bu akşam üstü komşunuzun birine hazırladığınız yemekten bir tabak verin. Az bir kapı önü sohbeti ile başlar her şey.


  • Erva  (25.06.20 17:06:01) 
Ben olsam komşuyla samimi olmazdım. Yaşınız 30 ve üstüyse bu genel bir problem. Couchsurfing, internations meetings gruplarını takip edin derdim ancak şu ara salgın var. En güzeli gönüllü olmak bir kuruluşta. Eşinizle beraber bile gidebilirsiniz.


  • banacevaplazım  (25.06.20 17:09:37) 
@Erva apartmanımızın yaş ortalaması 40+ o yüzden onlarla da olmaz..


  • matilda  (25.06.20 17:09:40) 
Outdoor aktivite yapanlar, hobisi haline getiren insanlar genellikle sıcakkanlı oluyorlar. Ortam eğlenceli ve geniş oluyor. Bireysel olarak veya eşinizle katılabilirsiniz.


  • mekaniker  (25.06.20 17:09:48) 
Hangi şehir? Burdan bulursun belki


  • olaylar olaylar  (25.06.20 17:19:51) 
Yaş ilerledikçe eskisi gibi kolay bulunmuyor arkadaşlar ne yazık ki. Hoşunuza gidecek gönüllülük esaslı (yardımlaşma vb.) derneklerde bulabilirsiniz belki. Hem faydanız da olur.


  • greendo  (25.06.20 17:23:02) 
Var evet. İnsan ilişkilerinde hep arayan soran taraf ben olmamama ve yakın arkadaşlarımla aynı ülkede yaşamama rağmen sağlam arkadaşlıklarım var. Bir kısmı liseden, dershaneden yani aynı alanı mecburen paylaştığım insanlardan. Ama büyük bir kısmı da hobi olarak ilgilendiğim alanlara ilgisi olan, o nedenle karşılaştığım insanlar.

Bu salgın döneminde sosyalleşmek biraz zor. Dışarıda vakit harcayabileceğiniz bir hobiniz yok mu? Öyle arkadaş bulursunuz bence.
  • buf-e kür  (25.06.20 17:31:15) 
arkadaşım yok, çoğu zaman eksikliğini bile zor hissediyorum ama bazen dank ediyor. geçen iş çıkışı yürürken canım konuşmak istedi ve 200 kişilik rehberde bir kişiyi bile arayamadım. ama bundan memnuniyetsizlik duymak bir sonraki aşamada bana nevrotik sancılar yaşatacak gibi geliyor.

bu sebeple 5/10 nötr veriyorum memnuniyete.
  • a darkness coming  (25.06.20 17:35:10) 
sürekli muhabbet içersinde bulunduğum arkadaşım yok ama ara sırada yazıştığım insanlar var tabi. kafam rahat çok yazışmamak güzel birşey. zaten son 2 senedir iyice kendi içime çekildim. korona morona tuzu biberi oldu :) İnsan aradığım yok ama bazen çok yalnız hissettiğinizde veya insanları beraber gördüğünüzde iç çekiyorsunuz.

eskiden zirvelere giderdim. o da yok. ben de bilmiyorum kiminle nerede tanışılır.
  • false pretension  (25.06.20 18:38:46) 
Arkadaşım kalmadı valla. En kafa dengi olan arkadaşımla da Whatsapp'dan hoşuma gitmeyen mal mal, trol şeyler yolladığı için 8-9 ay önce iletişimi kestim. Zaten insan canlısı biri de değilim. Şikayetçi değilim açıkçası. Bazen ihtiyaç duymuyor muyum duyuyorum tabiki, görünce heyecanlandığım şeyleri falan paylaşacak birilerini arıyor insan ama çok da şart değil. Bu konuda bir girişimim yok.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (25.06.20 20:06:50) 
Benim de àrkadaslarim evlendi kocisci oldu :)

Aralarinda evlenince face'ten bile silen oldu. Sadece beni degil tum kizlari silmis sgdh

2 adet arkadasim var. Buna da sukur :) devir boyle cogumuz yalniziz. Onun disindakiler yazismaca. Yani bulusmayi birak telefon acip muhabbet edemem, sanal yakinlik sadece. Reelden tanidiklarim oysa ki.

Sifir arkadas diyorsun ama yine evlisin o da bi sey. 1 arkadasin var gibi say. Onun cevresi yok mu? Yoksa dans kursuna falan git. Millet sevgili bulmaya gidiyor bos donuyor cogu zaman ama hemcins arkadas bulmak zor olmaz.
  • Kittie  (25.06.20 20:17:55) 
benim sifir. ekip arkadaslari buyuklerim haric yok.

kendi basimayimdir genellikle. istanbul anadoludayim. bayagi da gencim acikcasi.

ne yazik ki boyle olunca niye sevgilisi yok falan oluyor. erkek de olsaniz etiket oluyor. bir suredir boyleyim acikcasi kafa dinliyorum ama cok fazla soru isareti kaliyor millette.

bence cevrenizden biriyle tanisma eforu sarfetmek yerine hobilerinizle eslesen kisilerin arasina karisin.

ben olsam oyle yapardim. umarim isinize yarar. istanbuldaysaniz arkadas bulursunuz.
  • baldan kaymak  (25.06.20 23:41:20) 
Belediye kursları. Herkes sosyalleşmek için gidiyor zaten bu kurslara


  • Unde bach canim  (26.06.20 02:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.