[]

İcra kaldırırken dikkat edilmesi gerekenler

Bir tanıdığımın avukatlara devredilmiş 5-6 icra dosyası var. Eline bir miktar para geçmiş ve hepsini kapatmak istiyor. Avukatları tek tek arayıp alacakları paradan ciddi indirimler almış telefonda. Bu anlaşılan miktarları avukatların söylediği hesaplara direkt yatırması sorun olur mu? Bana sordu ve bilmememe rağmen biraz garip geldi açıkçası. Güvenli bulmadım. Sonradan katakulli yaparlar mı? Nasıl kendini sağlama alabilir? ve bu işi temiz bir şekilde halledebilir?




 
Merhaba, avukatlar indirim tutarını icraya bildirebilirler. Siz de icraya ödeme yapıp dosyayı kapatabilirsiniz.


  • amaranta  (21.06.20 23:16:13) 
merhaba, avukatların icraya indirimi bildirmesi icra müdürlüğü tarafından "ee vazgeçme harcı??" olarak karşılanır sadece.

avukat hesabına ödeme yapabilirsiniz ama ödeme yaparken "Ankara 5.İcra 2020/137 Dosya harici borcu ödemesi" şeklinde açıklama yapılsın mutlaka. ayrıca avukattan mail vs. ile yatırılacak tutarı teyit alabilirseniz iyi olur, yarın öbürgün eksik çıktı muhabbeti olmasın. mailde bildirilen rakamları yatırırsınız.

yada avukata güvenmediğinizi avukata iletin, o size icraya yatırmanız gereken tutarı bildirir. o tutarı icraya yatırırsınız. (harç değiştiği için rakamlar artacaktır, haricen ödeme ile icraya ödeme arasında harç farkı var) avukat da haricen tahsil beyanında bulunur, dosya kapanır. ama bu da risklidir çünkü tüm dosya borcunu ödemiyorsunuz aslında. icranın gözünde 10 lira borcunuz varsa bu 10 liradır, indirimi tanıyabilmesi için alacaklının indirim yaptım demesi ve vazgeçme harcı yatırması gerekir.
  • trajikomix  (21.06.20 23:25:58) 
size dosyayi o miktara kapaticaklarina dair resmi maillerinden evrak aticaklar. kaseli sekilde. o belgede ibanda yazicak. sonra yapabilirsiniz.


  • müptezel dostoyevski  (22.06.20 01:37:49) 
tahsil harcı konusunu konuşun. son olarak ana para üzerinden çıkıyor. sözleşmeye bu bedeli de kimin ödeyeceğini belirtin.


  • ground  (22.06.20 13:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.