[]

özel liseler için ayrı sınav var mı?

eskiden vardı. şimdi tek sınavla mı giriyorlar merak ettim.




 
Özel lise derken ?

Kolejden bahsediyorsanız her kolejin ayrı bursluluk sınavı olur. Onun dışında genelde çoğu koleje paranı verir yollarsın çocuğunu.
  • brnbrs  (20.06.20 02:19:34) 
Eskiden özel liseler mis gibi burs verirdi. İlk 20'ye %100 falan veren pek çok kaliteli okul olurdu. Şimdi birinci olan çocuğa %50 falan veriyolar. Tok satıcı durumdalar yani. Ama hala sınavları var evet lise için. Her sene sınav yapıyolar bi de, eskiden ara yıllarda katılıma açık sınav yapmıyolardı, şimdi gördüğüm hemen her okul 1. sınıftan 12. sınıfa kadar sınav yapıyolar.

Bi de özel lise derken?? diyen arkadaşı anlamadım. Kolej ya da özel lise arasında ne fark var yahu? Ben orta okul ve liseyi özel okulda okudum ve sınıfça hep özel lise diyoduk yani kimse kolej demiyodu zengin bebeler gibi (burslu sınıftık). Bilmiyorum kolej biraz itici bence, özel lise daha cool sdhsdh
  • nundu  (20.06.20 02:46:01) 
Giriş sınavı tek, bütün liseler için. Ama burs için özel liseler kendileri kriter koyuyor. Alt testlerin puanlarına göre mesela.
Bir de, yabancı dilde eğitim veren okullara kolej denirdi eskiden. Şimdi ortalık kolejden geçilmiyor. Gerçek kolejler Robert, Amerikan koleji gibi okullar.
Kolej ya da özel lise, her ne denirse densin; parayı vereyim göndereyim diye bir şey yok. Herkes giriş sınavına girmek zorunda. Ama paran varsa, özel okula gönderme şansı olur tabi. İmam Hatip'ten daha iyidir her durumda.
  • pro9it9is9  (20.06.20 04:15:20) 
www.google.com.tr

Özel okullar sınavıydı o. Hala var mı diye sormuştum. Adı bile öyleydi yani haha. 2000-2005 arası varmış.
  • anarsika  (20.06.20 13:12:50) 
Bizim zamanımızda Özel ler kolej olarak geçerdi. Şuan dada kolej ve temel lise olarak ikiye ayrılıyor. Ya da biz hâlâ o şekilde telafuz ediyoruz.

O yüzden dedim kolej mı diye. Özel liseler kendi aralarında bursluluk sınavına tabi tutarken temel liseler sınavı (çoğunluğu) önemsemiyor.

Benim oğlumda bu yıl 9. Sınıfta ve özelde. Hiç bir sınava girmeden yazdirmistim 8. Sınıfta.
Çünkü müdürümüz bildiğimiz hababam sınıfında ki müdür gibi.

Bazı liseler bursluluk sınavına girmeden öğrenci almıyor, hatta puanı en yüksek olanları tercih ediyor istediğin parayı ver almıyor okuluna.
Ama bunlar çok azınlıkta maalesef.

Garipsenecek bir durum göremedim açıkçası. Sanırım ayrıntılı yazmam gerekiyormus.
  • brnbrs  (20.06.20 13:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.