[]

cfmoto 150nk - ybr - başlangıç motoru

merhaba, motora yeni başlıyorum, aslında 250'lik bir şeyle başlarım diye düşünüyordum yıllardır, ancak ehliyete yazılıp motorun acemiye ne kadar ağır geldiğini görünce 125-150'lik bir şeyle başlamaya karar verdim gibi.

şu an iki seçeneğim var. biri nispeten temiz bir ybr125 alıp (tercihen yuvarlak kafa) düşük maliyetler ve sağlamlığına güvenerek hem sürmeyi hem ufak tefek tamiri öğreneceğim. bunun avantajı alımda ucuzluk, ybr sağlamlığı ve güvenilirliği, parçası ucuz, her şeyi kolay. ama motordan anlamayan adam statüsünde olduğum için sahibinden çakalları tarafından kazıklanmak, alıp 3 ay sonra aletin dağılması ve şevkin kırılması gibi şeyler yaşamaktan korkuyorum.

ikinci seçenek de cfmoto 150nk, artıları şık görünüş, sıfır olarak alacak bütçem var dolayısıyla içim daha rahat edecek, bir de şehirler arası ybr'den daha rahat gider gibi. bunun da yedek parçasından, servisinden, maliyetlerinden emin değilim.

görüşlerinizi bekliyorum, hangisini önerirsiniz?

 
2. el bir Yamaha ya da Honda al, bin gez öğren sonra çok zarar etmeden satarsın. Çin malı olarak bildiğimiz markalarda sıfır alıp ikinci el satınca zararın büyük olur, gerek yok.

Çok kısa sürede o da ikinzi el olacak zaten, mağazadaki duruluna aldanma.

YBR 125 ya da CBF 150 olabilir.
  • John Bloor  (19.06.20 11:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.