[]

Ilkokul 3. Sınıf öğrencisine 100 temel eser

Alınmalı mı?
Erken mi?
Malum korona ve saçma bir eba sistemi yüzünden bomboş geçiyor günler.

Nasıl bir şey yapmalı ki okuma isteği olsun. Zevkle okusun.

 
O seçilen temel eserler, hele de ilkokul 3. öğrencisine ağır gelir. Ben o dönemde Manolito serisi (İtalyan bir yazardı), Muzaffer İzgü'nün kitapları gibi eğlenerek okuyacağı kitaplar alıyordum. Bazıları da ilgisini çekmedi tabi. Onları bağışlamıştım.


  • pro9it9is9  (16.06.20 09:45:52) 
Kitapçılarda satılan "100 temel eser"den almayın da. Çevirisini beğendiğim olmadı diyebilirim. Günışığı kitaplığı iyidir. Cristina Nöstlinger kitaplarına kızlarım bayılmıştı. Benim kızlarım okumayı sever. Sizin çocuğunuzun okumayla arası nasıl bilmiyorum. Büyük kızım okumayı 3. sınıfta Harry Potter serisiyle sevmişti ama birden ağır gelebilir onlar. Neyi okumayı seviyor, damarını bulup oradan ilerleyin.


  • SiyamkedisiZorro  (16.06.20 10:00:28) 
Çocukların yaşlarına göre kitap, öykü serileri var. Hatta çizgi roman da alabilirsiniz. Çocuklar için basılanlardan almanız lazım. İnternette baktım, iş bankasının çocuklara yönelik güzel kitapları var.

www.iskultur.com.tr

Böyle seri alabilirsiniz. Belki daha sürükleyici olacağından, daha fazla okumak ister.
www.iskultur.com.tr

Şöyle eğitimle ilgili kategorisi var. Etkinlikli, bulmacalı. Bunları seviyor çocuklar:
www.iskultur.com.tr

Çocuk dergileri var. Kids ile bilim çocuk vardı bunlardan da alabilirsiniz. İçerisinde çocukların ilgisini çekebilecek bilgiler, eğlenceli etkinlikler var.

Kitap okuma alışkanlığı için 3. sınıfa giden çocuğa klasikler ağır kaçabilir. Okullarda genellikle çocuk serileriyle çocuklara yönelik kitaplarla başlıyorlar.

En önemlisi kitabı çocuğa seçtirirmeniz lazım. İnternetten sipariş verecekseniz beraber kitap seçin. Kapağı, konusu ilgisini hangisi çekerse onu seçsin.
  • GoodMorningTeacher  (16.06.20 10:04:07) 
Zaten 100 temel eserde bazın yayınevleri 3-4. sınıfa göre çıkarıyor ama bence iş bankasının o sınıflara ait çok güzel kitapları var. 100 temel eserden çok bu yayınevinin dünya edebiyatındaki güzel örnekleri sadeleştirerek ve resimleyerek bastığı kitapları öneririm. Tanesi de 4-5 lira.


  • cemallamec  (16.06.20 10:33:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.