[]

Düğüne gidilir mi? - Akıl danışmaca

Yakın bir arkadaşımın ağustosta düğünü olacak Kütahya'da. Ankara'dan birkaç kişi gitmeyi planlıyoruz ama çekincelerimiz var malum corona belası yüzünden.

Birincisi şehirler arası otobüse binmek zorundayız. Özel araç var ama acemi şoförleriz.
İkinci olarak orada 2 gün kalacak olmamız da düşündürüyor bizi, kim kime dumduma olur şimdi ortalık.
Üçüncü olarak, düğün dönüşü sınava giricez. Herhangi bir hastalık vs.durumunda sınavı da tehlikeye atmış oluyoruz.

Gitmek çok istiyorduk önceden elbise falan da aldık ama şimdi düğün dernek için uygun ortam yok diye düşünüyoruz. Düğüne katılmayıp hediyesini göndermek en mantıklısı bizce şu ortam için. Sonra ev görmesine gideriz, gerekirse kendi aramızda kutlama da yaparız diye düşündük arkadaşlarla.

Bu durumu biraz çıtlattık ama arkadaşımız baya bozuldu. Tamam onu da anlayabiliyorum ama bizim de kendimizce sebeplerimiz var. Yanlış mi düşünüyoruz ahali, ne dersiniz? Ne yapmalı?

Teşekkür ederimm

Mutlu son: Arkadaşım bizi zor durumda bırakmak istemediğini, haklı olduğumuzu söyledi. Gergin bir zamanına geldi büyük ihtimal. Tatlıya bağladık:)

 
Asla Gidilmez . Önce
Hediyesini gönderir sonra da uygun bir zamanda ziyaret edersiniz.
Hatır samimiyet gibi şeyler tedbire engel olmamalı.
  • Erva  (11.06.20 21:47:06) 
cahillik


  • ayseee  (11.06.20 21:47:48) 
gitmem


  • anais  (11.06.20 21:53:22) 
Gitmeyin.


  • minik pattis  (11.06.20 21:53:32) 
Tabii ki hayır.


  • ahm1  (11.06.20 21:54:36) 
3 kişi x şehire 2 gün tatile gideceğiz olsaydı bu soru gidilir derdim. düğün olunca işler değişiyor. o kadar kişi arasında risk artıyor. zaten düğün havasında geçmeyecek.

bekara karı boşamak kolay ama düğün yapana da anlam veremiyorum. vaka sayıları artış eğiliminde. sabit kalması bile kötü. günlük 900 vakadan ayda 25-30 bin yeni vaka oluyor. hiç az değil.

hele arkadaşınız bozulduysa hiç düşünmeden gitmeyin. ben olsam "haklısınız canınız sağ olsun" derdim. bu ortamda düğün yapmazdım gerçi o ayrı.
  • fezagezgini  (11.06.20 22:14:08) 
Gidilmemesine bozuluyorsa bence de ortada cahillik var.
Bu zamanda düğün yapmaktan başlıyor zaten. Hadi ona kültürel baskı diyelim, yapmak zorunda kalmıştır.
Ama gidilmez.
Tik atmazsanız da önemli değil.
  • pro9it9is9  (11.06.20 22:16:59) 
arkadaşların cevaplarından sonra yazmaya korktum ama biz de gideceğiz ne yazık ki, o tarihteki salgının durumunu da göz önünde bulundurduktan sonra.

sizin plan biraz abartı olmuş yalnız, biz arabayla düğün günü gidip gecesinde döneceğiz. 15 yıllık arkadaşımız, napalım, o da istemiyordu ama baskılara dayanamamış.
  • bruges  (11.06.20 22:20:23) 
Ankara Kütahya yakın. Gözü karartıp araba ile gidin. Kimseye yük olmayın otelde kalın. Gidilebilir bu şartlarda.


  • elorelia  (11.06.20 22:21:11) 
Ben düğünümu erteledim sahsen pazar gunuydu. Bizim başımız kel sanki. Hala dugun yapiyorlar. Iptal etselermis ben olsam gitmem.


  • sanguine mcqaer  (11.06.20 22:31:18) 
Ben de düğün iptal edenlerdenim, kesinlikle gitmeyi düşünmüyorum, bu dönemde düğün yapanın da cahil ve sorumsuz olduğunu düşünüyorum.


  • roket adam  (11.06.20 22:56:03) 
Gitmesen de binlerce insan gidecek ve sen vicdanınla başbaşa kalacaksın bir ömür.


  • bir demet ben  (11.06.20 23:08:59) 
Ya kuzenim Ekim'de yapacak ben ona bile yapma ikinci dalga başlar diye dedim ama bir kere kafaya koymuş yapacak salon vs tutuldu. Ha diyelim ki ikinci dalga oldu ben takarım eldiveni mi takarım maskemi bir köşede otururum. Yapmasaydı bana mı sordu.

Bu durumda düğün yapan bencillik ediyorsa ben de kendimi ve sınava birliktegireceğim diğer insanların vicdani sorumluluğunu da alıp gitmeme hakkımı kullanıyorum.

Bozulan darılan gücenen kendi bilir. Böyle bir konuda alınganlık yapma cüretini gösteren gözümde net bencildir.
  • Kediyi üzdün  (11.06.20 23:11:23) 
ya arkadaş madem öyle yaparsın kıytırık bi çiçek gönderirsin, bi kart yazarsın gelemediğimiz için üzgünüz diye, karşı taraf da bakar altın maltın yok, yalar avcuunu oturur.

bak bu 2. dalga varya belki 100e katlayacak, belki amerikayı geçeceğiz.

geçen adanada bi asker düğününde 58 kişiye korona bulaşmış. asker düğünü dediğin şeyde bi halay çeker, iki hoplar zıplar dağılır gidersin. buradan düşün sen olayı.

yeni normale alışmak lazım ama o böyle düğüne gidelim edelim diyerek olmaz.

düğünü geç, cenazem olsa kimseyi çağırmam, gerek yok insanları riske atmaya.
  • hem şişko hem deli  (11.06.20 23:12:54 ~ 23:15:11) 
Yakınlık var yakınlık var o ilişkinize göre değişir.Benim kendi fikrim ben giderdim eğer dostum yakın arkadaşımsa çünkü siz bir arkadaş grubusunuz anladığım kadarıyla bu önemli.İkinci bir nokta ben aşırı riskli bir ortam olduğunu düşünmüyorum abartılıyor herkesle orada samimi ve yakın temasta olmak zorunda değilsiniz varlığınızı belli etmeniz yeterli.


  • shredd  (11.06.20 23:16:07) 
Millet niye bu kadar abartmış düğün mevzusunu anlamadım? Hala dışarı çıkmayan, işe gitmeyen, alışveriş yapmayan birbiriyle görüşmeyen ne kadar insan kaldı ki? İstanbul da toplu taşıma ile işe gitmek mi riskli yoksa arkadaşınızla öpüşmeden tebrikleşeceğiiniz uzakta ayrı bir masada oturacağınız düğün mü? Markette herkesten uzakta durmaya çalışırken ensenizin dibine girip bunun fiyatı ne diyen mi tehlikeli dğğün mü? Amerika da Avrupa da her yer floyd protestoları ile kaynıyor. Dip dibe insanlar. Buna rağmen virüse etkisi yüzde 1 bile değil. Bağışıklık sisteminize problem yoksa veya döndüğünüzde yaşlı bir birey ile temasınız olmayacaksa bence gidilir.


  • trgydl  (11.06.20 23:31:12) 
Gidecekseniz de otobüsle gitmeyin. Acemi şoförüz demişsiniz de şehir içinde acemice kullanabilen şehirler arası daha rahat gidebilir zaten. Çok uzun bi yol da değil.


  • antihero  (11.06.20 23:34:04) 
Gidin bence cünkü sonrası ciddi piişmanlık


  • chemnil  (12.06.20 01:50:53) 
arabaya atlayın direkt dugun mekanına gidin biraz durun donun


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (12.06.20 02:30:54) 
Akraba düğünü dahil katılmayı düşünmüyorum


  • oligomer  (12.06.20 09:21:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.