[]

Verimli ders çalışma

20 gün sonra çok önemli bir sınava gireceğim, gündüzleri çalışan bir insanım eve gelişim akşam saat 6-7yi buluyor,ders çalışmak için masama geçtikten kısa bir süre sonra kitapları makaleleri v.b yazılı dökümanları boş boş okuduğumu farkediyorum. önümdeki 20 günde binlerce sayfayı okumalı ve olabildiğince aklımda tutmalıyım.bu işn oluru için var mıdır kullandığınız yöntemler, ya da ufağında trickler. her türlü fikir kırıntısı işime yarayacaktır. şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler.




 
akşam 6-7'den sonra yorgunluk olabilir; ama bunu düşünme bile. yorgunlukla ilgili gerekeni ( türk kahvesi, redbull, soğuk suyla yüzü-kulakları-enseyi yıkamak vb. ) yap ve gerisini umursama.

binlerce sayfayı nasıl okuyacağını düşünüp endişelenmek gibi bir hata da yapma sakın...bir günde ne kadar çalışman gerektiğini hesaplamışsındır, bundan şaşmaman yeterli biliyorsun, gereksiz endişelerle (birazı da gerekli tabi) vaktini ve psikolojini zorlama.

yine de boş boş okuduğunu fark edersen git bir aynanın karşısına (ama ayakta durabileceğin bir ayna olsun, yani yatak odasına gitme) kendine hesap sor, başkasına söylüyormuş gibi "bana bunu yapamazsın, bu (argo bi kaç şey koyabilirsin buraya tembellikle, dikkat etmemekle ilgili olarak) izin vermiyorum..." gibi cümlelerle kız.

...ve bu anlattığım (anlatılacak) şeyleri düşünerek de vakit kaybetme, gerekeni yap ve okuman gereken şeylere odaklan.
  • kob  (03.05.10 23:20:34 ~ 23:21:40) 
Gelince duş alıp biraz dinlen, akşam yemeğini fazla kaçırma, bol meyve-sebze tüket, fazla kahve içme. Yapmaktan zevk alacağın bir şeyler bul, misal dizi izlemek, oyun oynamak gibi. Yorucu olmayan herhangi bir aktivite işte. Bir süre çalış, kafan dağılınca bir süre ara verip bunlarla rahatla, tekrar ders başına dön. Bir de ortamda seni rahatsız eden şeyleri bulmaya çalış. Örneğin benim temizlik ve simetri gibi takıntılarım var, ortalık dağınık ya da kirli ise asla ders falan çalışamam. Bu tip stres yaratan unsurları ortadan kaldır. Ayrıca gün içinde boş vakitlerinde sıkıldığın anlarda açıp bir kaç sayfa okumayı dene.


  • khomaniac  (04.05.10 00:39:06) 
tekrara düşmemek adına yukarıda yazılan bazı şeyleri yinelemiyorum. çok makale var dediğiniz için şunu öneririm:
derse başlamadan önce beynin hazırlanmasını sağlamak üzere, çalışılacak tüm makale ya da kitap gözden geçirilir. bu metodu uygulayın.
vaktiniz yetmez hepsini çalışamam kaygısı olursa, detaylı çalışmaya başlamadan önce elinizdeki tüm materyale bunu uygulayın. son anda, "bakmadığım dökümanlar kaldı çok stresliyim" dememek için.
ve en önemlisi kendinize güvenin!
kolay gelsin. başarılar!
* bizi de haberdar edin :)
  • wenge  (04.05.10 01:01:03) 
Farzet sinavi sen yapacaksin ve sorulari sen hazirlayacaksin. Ne sorardin? Okudugun tonla bilgi arasindan neler soru olabilirdi? Boyle noktalari buldukca buldukca, kagida, bilgisayara her neyse, hizli hizli notlar al. Kucuk kisa notlar yani. ta ta ta ne demektir? tu ta ta'nin siniflari nelerdir? kac cesit ta tu ta vardir? tu ka ka'nin onemi nedir? gibi sorular. boylece, okuyacagin heyhula hacmin hizli bir ozetini cikarmis olacaksin. Zaten sonuna dogru, hizin iyice artacak ve kendine guvenin gelecektir. sinavdan onceki son iki gun bu sorulara ve cevaplara yogunlas. Altlarini, ustlerini renkli kalemle cize cize calis. ve bi de, hep cocuk olarak kal.


  • compadrito  (04.05.10 06:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.