[]

düğün dernek işlerini ne yaptınız?

bu yaz için düğün tarihi alanlar ne durumdasınız? nasıl bir planlama yaptınız? bizim temmmuzda kır düğünümüz var ama elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. her şey belirsiz.

ekim'e atabiliriz ya da seneye atabiliriz dedi mekan sahibi ama ekimde hem yağış ihtimali var hem de temmuzdaki ve ekimdeki sosyal hayat şartları muhtemelen aynı olacak o halde yağmur riskine neden gireyim diyorum. evet her masanın şemsiyesi var ıslanmayacak kimse ama niye kasvetli yağmurlu havada düğün yapayım ki?

nikahı temmuzda yapıp düğünü seneye atsak kız tarafı homurdanıyor. maskeli sosyal mesafeli düğün mü olur bir de buna çıldıracam. sizin bakışınız ne bu duruma? maskeli düğün ister miydiniz mevcut şartlarda?

peşin not: düğünsüz olmuyo mu? düğün yapmayın o zaman! aileler niye karışıyo sadece siz evleniyosunuz gibi popülist cevaplar değil de direkt soruma yönelik cevaplar gelirse çok sevineceğim.

 
bizim bir arkadas nikahi bu yil, dugunu onumuzdeki yil yapacak


  • fakyoras  (05.06.20 14:11:42) 
Temmuz 11 de kır nikahı tadında kokteyl yapcaktık hala aksiyon almadık biz de. Aile aramıs ertelesek tüm cumartesiler dolu imiş. Nikah 5temmuzda olcaktı resmi olanı. Onu yapıp diğerini biraz daha ileriye agustos eylul gibi yapabiliriz. Direkt kokteyli iptal edip, sahilde bir restaurant kapatıp düğün gibi açıkhavada yapma fikri de var 150-200kişiye indirip sayıyı.


  • solenkol  (05.06.20 14:13:43) 
bizim 14 hazirandaydı. ben kadın tarafı olarak nikah düğün hepsini seneye atma taraftarıyım. erkek tarafı nikahı bu sene yapalım falan diyor istemiyorum.

seneye kalacak muhtemelen. maskeli mesafeli düğün olmaz çünkü bence. e bu sene balayı olayı da yaş. italyaya gidecektik bir de aralık ayında ayarlamıştık :) ay çok doluydum sorunuza döküldüm resmen :)))
  • sanguine mcqaer  (05.06.20 14:19:25) 
bizim de 18 eylüldeydi düğün. henüz iptal etmedik ama edeceğiz gibi gözüküyor. yasaklar sürmese bile şehir dışından gelenler, yaşlılar vs. tedirgin olacak herkes. Nikahı da tayin durumu olursa önceden yapacağız aynı eve de geçeceğiz. düğünü de mecburen önümüzdeki yıl.


  • gakgul  (05.06.20 14:34:32) 
nikah yapılacak, düğün seneye uygun bir zamanlamada yapılacak. normalde temmuzdaydı.


  • ozdek  (05.06.20 17:23:25) 
bu covid'in benim işime yarayan tek tarafı ^^

nikah bu sene düğünü de umarım seneye kadar herkes unutur da yapmayız.
  • tuborg yesili  (05.06.20 17:33:55) 
yapanlar ne yaptı bilmem de davetli olarak bir düğüne çok çok yakınım, dostum olmadığı sürece katılmam.


  • jugador  (05.06.20 17:41:18) 
nikah yapıp çiftler evlendikten sonra düğün kutlamasının 1 yıl sonra yapılmasını çok mantıksız buluyorum. altın toplamak için mi yapılıyor, neden yani. nikah yapıp geçerdim ben olsam.

neyse 3 çift tanıyorum. birinin düğünü hazirandaydı, ekime aldılar. bir diğeri de hazirandaydı, yine haziranda yapılacak (gitmeyeceğim). bir diğeri belirsizdi, nikah yapılacaktı ama temmuz için küçük gruplu yemekli bir akşam ayarlamışlar.
  • anais  (05.06.20 18:06:03) 
nisanda nikah yaptık zaten kapalı mekandı henuz arayıp sormadım adamları. kasımda filan yaparız.

@anais farklı durumlar soz konusu olabiliyor ornegin bizimki iki hafta kala iptal olmuştu. bu cok yakın bir süre ve mekanla anlaşmış, gelinlik vesaire diktirmiştik. bir de insan illa düğün olsun diye değil, sadece onemli bir adım olduğu için yakınlarıyla kutlamak da istiyor. ornegin bizim aile ilişkilerimiz iyi, bir sürü arkadaşımız var neden kutlamaylım ki? sadece nikah da olabilir bu, gece kulübünde eğlenmek de olabilir. herkes evlilikle ilgili anısının 4 kişinin katıldığı bir tören olmasını istemeyebilir, kimisi de sallamaz, herkese gore değişiyor işte, bir şekilde dugun olmazsa da evlenmiş aynı eve geçmiş bir çift karalar bağlamaz yine heralde, isteyen istedigini yapsın. yeter ki düğün terörü kılıklı gelenekler olmasın :D
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (05.06.20 18:08:35 ~ 18:13:35) 
En çok bilgi bendedir bu konuda. Düğün organizasyon şirketimiz var.
Pandemi öncesi anlaştığımız 4 düğün vardı temmuz ayında olacak.
Bu 4 çiftin 3 ü avrupada yaşıyor. Düne kadar beklediler. Uçuşlarla ilgili sıkıntılı karar çıkınca kararlarını verdiler.
2 si iptal etmeye karar verdi, çünkü başka tarihte yapamayacaklarmış.
1 i seneye ertelemeye karar verdi. Aslında daha öncesinde eylüle ertelemek istemişti ama hem uçuşlarla ilgili dönüşteki karantina konusu geçmeyebilir hem de dans edilemeyebilir diye seneye diye değiştirdiler.
Bu düğünlerin katılımcı sayıları 120-250 arasındaydı.
Bir tane de yurtdışıyla pek de bağlantılı olmayan (en azından gelin damat tr'de yaşıyordu) bir düğün vardı, yine 250 kişilikti, o da seneye erteledi.

Bunlar dışında ekimde eylülde olan düğünün iptal edildiği de oldu, ağustos başına pandemi döneminde yeni anlaşma yaptığımız da oldu. Gerçekten herkesin bakış açışı çok farklı.

Henüz 1 temmuzda uygulanacak kurallar belli değil.
Ama çeşitli kısıtlamalar olacağı kesin.
Örneğin; bir 180cmlik yuvarlak masada (klasik 10 kişilik düğün masası yani) oturacak kişi sayısı 4-5 civarı olacak. Bu sanırım aynı soyada sahip kişiler için esnetilebilecek.
Dans konusu çok belirsiz, hala doğru düzgün bir ipucu gelmedi. Müzik olacak, dans olacak ama belli kriterler konulacak.
Üzgünüm ama çok büyük ihtimal girişte maske zorunluluğu olacak, ateş ölçerle kontrol , her masaya dezenfektan gibi bazı kurallar olabilir. Ama yemek sırasında maske çıkartılabiliyor bu yüzden maske olayının kontrolü denetlenmesi mümkün değil.
Zaten bu kuralların mantığını tam anlayamıyorum, kim uyarıda bulunacak düğün salonu sahibi mi? Aşiret ağasına 2000 kişilik düğün yapan firmalar var, o düğün saloncusunu çiğ çiğ yerler :)

Bir taraftan onlarca bu işin komplo olduğunu düşünen, ciddiye almayan bir sürü de insan var. Sorumsuz insan çok. Şu an çevremizde hastalık olmaması, bir hasta kişi ile tüm sülalenin hasta olabileceği gerçeğini değiştirmiyor.
Tüm bu bilinmezlikler durumunda ben eğer düğün yapmak istiyor olsaydım, benim kişiler tercihim seneye yapmak olurdu.

Kendi ailemizde de benzer durum vardı, ağustos başı eşimin kardeşi evleniyor, düğünü iptal ettiler, salonda nikah yapacaklar. Hevesi kalmadı insanların.

Sizin durumunuz içinse - hangi şehirde olduğunu bilmiyorum- ama izmirde bile ekim ayında yapılan düğünlerde üşünür. Gerçekten üşünür ceketler vs giyilmesi gerekiyor kesin. Açık hava bir yerde olacaksa, havanın soğukluğundan kaynaklı olarak misafirlerinizin erken kaçma ihtimali olabilir. Deliler gibi eğlenmek, umarsızca dans etmek, arkadaşlarımın beni havaya atıp tutmasını istiyorum, sarhoş olup oluum sizi çok seviyorum diye ayrılmak istiyorum düğünden diyorsanız seneye, amaan ben pek düğün istemiyorum da aileler yapın diyor, öyle böyle bir şekilde olsun, takılar toplanmış olur en azından, eşimle de güzel fotoğraflar çektiririz daha sakin bir ortam olur, kimse içip sapıtmaz işte diyorsanız da ekimde yapın. Ben de komplocuyum bütün bu korona falan yalan, amerikanın oyunu zaten laboratuardan salmış çinliler bunu, hepsinin arkasında rockefellerlar var, yok ya tamamen israilin oyunu bunlar diyorsanız temmuzda yapabilirsiniz, size bir şey olmaz.
  • likorlu cikolata  (18.06.20 11:36:52) 
@likorlu cikolata, 1 temmuz itibarıyla durumu (kısıtlamaları, zorunlulukları) görüp ona göre karar vereceğiz. örneğin dans-oyun olmayacaksa düğün yapmanın mantığı ne?

18 temmuzda düğünü yapabilmek hepimizin umudu. çünkü seneye bu ortamın düzeleceğinin bir garantisi yok keza ekim-kasım için de öyle. o yüzden bir an önce yapıp kurtulalım kafasındayız. bıktık artık belirsizlikten gına geldi.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (19.06.20 09:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.