[]

adobe premiere 101 - export sonrası audio senkron sorunu

Merhaba, premiere'e yeni başladım.
Basit mp4 dosyalarım var (ekran capture videoları). h264 ile export edin deniyor. deniyorum ama audio senkronu bozuluyor (dosya boyutu nedeni ile bitrate'i 1 yapıyorum, ondan mı oluyor acaba?) google'da bu soruna rastladım, ancak çözümler pek işe yaramadı.

orjinal dosyayı mov yap öyle export et diyen oldu, işe yaramadı.
output'u mpeg2 yap diyen oldu, denemedim ama dosya boyutu çok yüksek olduğu için zaten iyi bir çözüm olmuyor.

Ne önerirsiniz? Çok saçma değil mi, h264 çok yaygın bir format diye biliyorum.
Nerede hata yapıyorum? Sequence settings'im mi yanlış oluyor? Timeframe'e sürükle bırak yapıp "change sequence settings" diyorum.

 
audio codec'in ne? h.264 dediğin şeyi audio ile alakası yok.

yani olay şöyle: h.264 codec ile videoyu, mesela aac ile de audio'yu sıkıştırıp mp4 container'ına koyabilirsin. ya da mkv container'ına koyabilirsin. ya da sesi hiç sıkıştırmaz pcm koyarsın falansal.
  • alperz  (01.06.20 16:03:57) 
.mp4 olan videolarinin uzantisini .dif yapip deneyin.


  • veritaslibertas  (01.06.20 16:09:20) 
belki başkasına lazım olur diye yazıyorum. mp4 dosyasını önce handbrake isimli bir program ile constant frame rate'e dönüştürdüm. Sonra bu dosyayı adobe premiere'de direk h264'e export edince audio kayması problemi çözüldü.


  • panamera  (02.06.20 00:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.