[]

dişçiye gitmekten utanmak

merhabalar

yaklaşık 1.5 yıl önce dişlerimi yaptırmaya başladım. tel takıldı dişlerime. dişçiye en son 1 yıl önce ziyaret ettim. çünkü bunun ilk 6 ayı yurtdışındaydim (bu süreçte gittiğim ülkede tedaviye devam ederim demiştim ama edemedim tabii çünkü çok pahalıydı. doktorum da biliyordu bu fikrimi, bir şey demedi giderken, tamam dedi) sonra da yoğun bir şekilde çalışmaya başladım dönünce ve yılbaşından sonra da yine yurtdışına gittim ama sadece 10 günlüğüne ve dönünce corona belası çıktı. şubattan sonra da iptal oldu tüm randevular.


Şimdi braketler kırıldığı için ve tabii ben hep ertelediğim için gitmeyi, utanıyorum yeniden gitmeye. sorumsuz hissediyorum. gerçekten utanıyorum. ücreti de teee ekim 2018'de peşin ödenmişti. şimdi tedavi ücreti bile arttıysa ne yapsam bilmiyorum.

fikirlerinizi almak istedim. soru: napayım?

 
aynı doktora gidip, "kaldığımız yerden devam edelim" diyeceksin veya braketleri tamamen çıkartmak ve genel muayene olmak için gideceksin. utanacak bir şey yok, fakat siz kendi kendinize eziyet ediyorsunuz şu an aslında. dişinizde braketler var ve büyük ihtimalle dişleriniz düzelmedi de ve boş yere 1 senedir taşıyorsunuz onları.


  • malheiros  (26.05.20 13:38:36 ~ 13:38:55) 
Tabii ki gitmelisiniz! Ben de tel taktım, düzenli kontrol çok önemli ve gerekli. Ne olacak en fazla nerelerdeydin der. Siz de burada yazdığınız şekilde açıklarsınuz.

Ücreti arttıysa bile peşin ödediyseniz sizi etkilememesi lazım. Ama etkiliyorsa da taksit taksit ödemeyi teklif edersiniz. Lütfen gidin mutlaka.
  • jacque  (26.05.20 13:38:50) 
hocam, siz hizmet talep eden ve bu talep için belirli bir mebla ödeyen konumundasınız.
dolayısıyla, o hizmeti almak sizin hakkınız! lütfen söke, söke alınız.
ayrıca bir dönem dişhekimleri meslek odasında çalıştığım için biliyorum; istisnalar olmakla birlikte, bu dişhekimi milletinde ego pek bir yüksektir ve paraya fazlasıyla önem verirler.
siz, "acaba ayıp olur mu?" gibi ince düşünceler içerisindeyken, onlar "nerede bu ikci? gelse de artık şu yarım kalan işi halletsek ve hesabımıza biraz daha $$ eklesek" derdindelerdir.
bunu da bilmenizi istedim.
  • pangea  (26.05.20 13:50:57) 
hocam dişci sonunda doktor.
sizde hastasınız.
hastanın tedaviyi yarım bırakması yasa kesmesinin tıbben ve etik açıdan hiçbir sıkıntısı yokki.
umrunda bile olmaz doktorun,
gidersen işini yapar gönderir, gitmezsen ekime kadar :)
  • aslindasorunumpsikolojik  (26.05.20 14:36:38) 
Sizi çok iyi anlıyorum bu arada ama tel tedavisinde süreklilik çok önemli. Bana da ortodontistim hep parlardı... Ek ücret isteyeceğini sanmıyorum sonuçta sözleşme yapmışsınız. Benim tedavim biteli 4 sene oluyor dişler bozulmasın diye arka dişlere taktıkları tel koptu ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Siz bir ömür boyu telle yaşamayacaksınız o yüzden gidin muhakkak


  • black holes in the sky  (26.05.20 14:50:51) 
Utanmayın, gidin. Tedavi ücreti arttıysa bir şey olmaz; ben de tellerimi taktırdıktan sonra dolar 2019 yazındaki efsane artışını gerçekleştirmişti de bir şey olmamıştı. Utanmaya devam ederseniz tedavide sıfır noktasına dönersiniz, ona yazık olur. Parasını verip bir hizmet almışsınız, 1 yıl gelmezsen tedaviden feragat etmiş sayılırsın diye bir sözleşme imzalamadığınız sürece o tedaviyi almak hakkınızdır.

Ayrıca ortodontistler sorumsuzluğa alışkın sanki, benimki her dediğini yaptığım için şaşırıyor (veya güzel şaşırıyor numarası yapıyor :)). Tedavisini sallayan tek hastası da siz değilsinizdir emin olun. Etrafta gördüğünüz yıllarca tel takanlarla konuşun, çoğu randevularına düzenli gitmediği için tedaviyi uzatmıştır. Siz de onlardan biri olmayın.
  • wish i could find a way to disappear  (26.05.20 18:20:11) 
Bu işte çalışan biri olarak söylüyorum ki; neleri var da bize neler yaptığı halde hastadır deyip etik olarak bakmak zorunda kaldık. Tüm Ortodontistler yurtdısında bu tedavilerin pahalı olduğunu biliyorlar. Acilen bizzat doktorla görüşün telefonda özrünüzü iletip mazeretinizi sunun açık açık ve randevunuzu mutlaka alın.
Geçmiş olsun

  • Semi  (27.05.20 12:38:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.