[]

sizce türkiye işgal edilebilir mi?

10 yıl içerisinde ortadoğu planları dahilinde bir sebep bulunarak ordu'da her geçen gün yıpratılırken böyle bir şeye inanır mısınız? türkiye'ye savaş açmaya cesaret edebilirler mi?




 
türkiyede hangi yeraltı kaynağı var ki işgal edilsin

stratejik olarak da ortadoğu ile kimse sınır komşusu olmak istemez, türkiye nispeten güvenli bir bariyer
  • freebird5406_2  (24.05.20 17:26:39) 
Dünyada fileen savaş dönemi bitmiştir. Bunu tartışmak bile çok anlamsız.


  • plastic_angel  (24.05.20 17:40:29) 
@plastic_angel daha 2 sene önce tr sınırında 100 bin kişinin kafasını kestiler. unuttun galiba.


  • ayseee  (24.05.20 17:45:08) 
10 milyonluk Suriye Avrupa'nın dengesini bozdu.

Boğazlar ve Ruslar olduğu olduğu sürece NATO blogu ile ABD bizi ne ileri ne geri bırakır. Memur gibi ne uzariz ne kısalır.
  • Fritz-X  (24.05.20 17:46:11) 
sanmam.
aklı başında hiç kimse orta doğu'da sınırları olsun istemez.

  • pangea  (24.05.20 18:07:49) 
edildi bile.


  • since1907  (14.03.24 08:26:52) 
İşgal etmek yerine mülteci toplama merkezi yapmak daha işlevsel. Türkiye'deki 10 milyondan fazla mülteci avrupa'ya gitse büyük sorun yaşarlardı. Türkiye bir islam ülkesi olduğu halde çıkan olaylar ve sorunlar ortada.


  • ferenc  (14.03.24 08:52:29) 
@plastic_angel iki sene öncesine kadar tüm batı da böyle düşüyordu ancak Rusya-Ukrayna savaşı ile öyle olmadığı görüldü. İkinci dünya savaşı sonrası konvansiyonel savaş olmaz, vekil örgütler ile savaşlar devam ettirilir deniliyordu, Nato&Rusya karşı karşıya geldi.

Türkiye için en olası senaryo, ülkenin doğusunda kürt ve arap bağımsız bölgelerinin (şiiler ve sünniler olarak iki ayrı grup) oluşturulması olur.
Demografik yapının bu kadar hızlı bozulması hiç iyi değil, daha 100 yıl önce nüfus çoğunluğunu oluşturmadığımız, elde tutamadığımız tüm topraklardan çekilmek zorunda kaldık.
Türkiye batı ve arap sermayesinin sömürgesi haline geleli çok oldu. Mevcut düzen devam ettiği, hükümetler denilenleri yaptıkları sürece mevcut durum böyle devam eder.

Türkiye-Suriye-Irak sınırında zaten çok sayıda örgüt var bunların etki alanlarının Türkiye içine uzanması, ülke içinde örgütlenmesi ve olası bir çatışma durumunda bu bölgelerin ele geçirilmesi çalışılır. Doğuda ki hendek olayları bunun bir testi, denemesiydi.

BOP denilen şey temelde bölge de güçlü merkezi devletlerin olmadığı, siyasi ve ekonomik olarak tamamen dışarıya bağımlı bölgeler oluşturulmasını amaçlıyor.
Irak, suriye ve afganistanda bunu başardılar.
Sırada İran'ın bölgede ki etkisini azaltmak, sonrasında ise iç savaş ve çatışmalar ile bölünmesi gibi duruyor.

2013 tarihli nytimes yazısı
archive.nytimes.com
  • sealth  (14.03.24 09:16:15 ~ 09:16:55) 
İşgal derken neyi kastediyorsunuz bilmem ama şu an Türkiye resmen işgal altında. Ne ve kim olduğu belli olmayan 15 milyon insan Türkiye'de kaçak yaşıyor.

Bildiklerimiz :
* 2 milyon kadarı cia'nın yetiştirdiği Afganlar,
* Bazı IŞİD üyeleri,
* Bazı ülkelerin (İsrail gibi) ajanları
* Irak'tan gelen şii teröristler
vs. vs.


Daha işgal olması için ne lazım. Suriye gibi iç savaş vs. kastediyorsanız, sorunu çözmezsek bir 5-10 sene sonra o da olur.


.
  • kartallar yuksek ucar  (14.03.24 10:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.