[]

hani sineklerle taşınmayacaktı?

bundan yaklaşık 1 ay önce yaptığım analizler ve değerlendirmeler sonucunda şöyle bir soru sormuştum, bana gelen cevaplar da şu yöndeydi: www.eksiduyuru.com

bugün bu haberi görünce başımdan kaynar sular döküldü: nayn.co

hani taşınmayacaktı arkadaşlar?

 
Haberin ve iddianın kaynağı gerçekten çok tatmin edici. WHO ve CDC şokta.


  • catch the arrow  (24.05.20 16:14:20) 
nayn.co neresi? Ali Satar kim? WHO ve CDC şokta +1


  • kobuzchu kiz  (24.05.20 16:15:31) 
verelim biraz daha kaynak, reklamsız haber sitesi diye güvenemediniz galiba;

1- Sözcü: www.sozcu.com.tr
2- Sabah: www.sabah.com.tr
3- Hürriyet: www.hurriyet.com.tr
4- Habertürk: www.haberturk.com
  • pgup  (24.05.20 16:16:34 ~ 16:18:27) 
@kobuzchu kiz yakaladım sizi, siz demiştiniz sineklerle taşınmayacak diye...


  • pgup  (24.05.20 16:17:09) 
Ali Satar yarın CDC’de işe başlasın bence. Dicle Üni’de harcanıyor.


  • catch the arrow  (24.05.20 16:17:53) 
"Birçok virüsü bunlar mekanik olarak taşıdıkları için covid-19'u da taşıyabilme ihtimalleri üzerinde duruyorlar. ... neden olmasın diye düşünüyorum."

Habertürk'teki videoyu izledim, olasılıkları konuşuyor, kontrollü deney diyor falan ama kıraathane amcasından hallice bir bilimsel tartışma sunuyor.

Edt: İlk sorunuzdaki cevabımın arkasındayım.
  • kobuzchu kiz  (24.05.20 16:19:52 ~ 16:25:09) 
Kimmiş diye baktım da ciddiye alınmayacak ekrana meraklılardanmış.

Dicle üniversitesinin biyoloji hpcası ne zamandır otorite oldu ki ciddiye alınsın. Yayını varsa bu konuda, makalesi vs okunabilir ama ağızdan çıkan laflar boş
  • masseter  (24.05.20 16:23:46) 
Duyurunuzu okuyunca bilimsel bir çalışma yapılmış da bunun sonucunda virüsün taşındığını bulmuşlar sandım; bu kişi sadece 'tahminde' bulunmuş. Profesör de olsa hiçbir araştırma yapmadan söylediği şeyi ciddiye alamayacağım.

Kaygı seviyenizi minimumda tutmak için sadece güvenilir kaynaklar üzerinden bilgi akışını takip etmenizi öneririm. Her gün biri çıkıp bir şey söylüyor. Kelle paça çorbası için diyenden çok da farkı yok benim gözümde. Ha araştırma yapar, sonucu paylaşır o zaman tamam.
  • fraise  (24.05.20 16:46:08 ~ 16:47:07) 
bu sinek milletine güven olmaz.
taşımaz derler; ama bu haysiyetsiz yaratıklar bir yolunu bulur gene bize bulaştırırlar!
kaplan gibi bir canlının nesli tükenirken, bu hayasız, ahlaksız, arlanmaz, münasebetsizler çoğaldıkça çoğalıyor.
şunların neslini kurutsak, tabiata sahiden de ciddi bir zarar verir miyiz?
  • pangea  (24.05.20 18:12:00) 
@pgup yakında panik ataktan gidersiniz siz dikkatli olun.


  • marlonbranda  (24.05.20 18:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.