[]

İş bulma, işe alma süreçleri hk gelin toplaşıp kafa yoralım.

Bu ülkede bir çok yanlış giden şey gibi işe alım iş arama ve bulma süreçlerinin de hatalı yönetildiğini, savsaklandığını ve gerekli değerlendirmelerin yapılmadığını dahası işsiz kalınan sürelerin çokluğu sebebi ile beyaz/mavi yaka herkesin mağdur edildiğini düşünüyorum.

Tüm bunların önüne geçebileceğimiz, iş arayanların kendilerini daha net ifade edebildiği, şirketlerin bu süreçleri minimuma indirgediği bir yapı tasarlayabilir miyiz?

Bu sürece dahil olmak isteyen benim de fikrim/katkım olabilir diyen ya da ben merak ediyorum görmek istiyorum ne yaptığınızı veyahut ben ik'cıyım ben size şirketler içindeki işleyişi anlatabilirim diyen varsa bir grup olup bunu birlikte yapabiliriz.

Yeni bir yapı kurabilirsek işe alım sürecini hızlandırıp daha çok insana iş imkanı sunabilirsek değer yaratabiliriz. Başaramamamız halinde bir farkındalık yaratsak bile kafi.

Duyuru Ailesine güveniyorum, Hadi gelin birlikte bu konuda bir şeyler üretmeye çabalayalım.


Aramıza katılmak istemeyenlerden de bir ricamız var :)
Aşağıdaki 3 soruya kısaca cevap verebilirseniz müthiş bir destek sağlamış olursunuz.


Son iş arama deneyiminizi dikkate alarak;

1- İş arama döneminizde kaç şirkete başvuru yaptınız kaçı dönüş yaptı (yaklaşık rakamlar vermenizi kariyer.net vb sitelerden yaptığınız başvuruların da sayılmasını rica ederim.)

2- Kaç şirketle 2 ve daha fazla kez görüşme fırsatınız oldu,

3-İşe girene kadar geçirdiğiniz işsizlik süresi ne kadardır.

------

Kendim için cevap vermem gerekirse örnek olması açısından,

1- 30 başvuru / 10 dönüş
2- 3 şirket
3- 2,5 ay


Katılımınız için teşekkürler.

 
sözlükte insan kaynakları başlığına yazdığım bir şey vardı. bir okuyun..

2004'de yazmışım.. 2 tane olacak..

böyle bir yapı kuramazsınız hayalleri bırakalım.

soruya cevap olarak da tek cevabım olacak.

sanırım 2 sene oldu/olacak ülkemde hala işsizim.

ayrıca içinde bulunduğumuz zamanın da ne yazık ki farkında olmak lazım. pandemi var. şu an bir iş teklifi bile alabiliyorsanız kendinizi çok şanslı sayın.

bu işlere normalleşme bittikten sonra bakmak lazım şu an evde yatıp güç toplama zamanı.

iş arayarak kendi sağlığınızı tehlikeye atmayın çünkü iş yok piyasada.. ilan görüyorsanız da yalan hepsi. herkes işini koruma derdinde ki buna ik'cılar da dahil o yüzden yalan yere ilan vermeye hatta görüşmeye devam ediyorlar.
  • ozdek  (18.05.20 14:47:25) 
1-) 45, 3 (sektörümdekü bütün firmalar toplam 45 adet )
2-) 0
3-) 2 yıl

bu iş için çözümüm ik sektörünü ateşe verip ortadan kaldırmak ve işe alım departmanlarını işin içindeki insanların vakit ayırıp yönetmesi. bir tane iq'su 10 üzerinde ik'cıya denk gelmedim, memur gibi ezberlemişler kağıtların fotokopilerini çekmişler şu sınava girin, bu belgeyi doldurun, şunu yapın ee? adam işe 10 takla atttırabilecek kabiliyette ama bu beceriksizler yüzünden kendini gösteremeden eleniyor.
  • nahtoderfahrung  (18.05.20 14:48:54 ~ 14:50:22) 
katılmak isterdim ama ne yazık ki ben 4 yıldır iş hayatında çalışan ve sadece tek bir şirket sektör görmüş biri olarak (çok yanılıyor olabilirim bu durumda) çok umutsuzum bu ülkedeki iş hayatının işleyişi ve ahlaklılığı ile ilgili. elbette buna iş arama süreci de dahil. böyle bir yapı kurmak için insanları değiştirmek gerekiyor her şeyden önce ki bu pek mümkün gözükmüyor mevcut durumda.

bu arada genelleme sevmiyorum ama ikcıların %99u ne yazık ki yaptığı işi asla bilmeden yapan boş insanlar.

1/ net hatırlamamakla birlikte 5,6 başvuru /3 geri dönüş
2/2 şirket
3/ 3,4 ay
ben doğru bir örnek değilim ama şansıma kısa zamanda aslında benim için çok yanlış bir sektör ve şirkette olsa iş buldum ve çok zorlu dönemlerden geçtim. 4. yılımdayım ve ayrılmayı planlıyorum.
  • tuborg yesili  (18.05.20 14:52:22 ~ 14:53:13) 
önce sorulara cevap vereyim:
işe gireli 10 sene bitecek eylül'de. işe başlayana kadar bir tek şu an çalıştığım yer dönmüştü (yeni mezundum), sadece burayla 2 kere görüştüm. başvurduklarımı saymadım :) işe başladıktan sonra arayan firmalar oldu ama görüşmeyi kabul etmedim. burada deneyim kazandıktan sonra rakiplerden isteyenler oldu, onları da reddettim. mezun olduktan 1-1,5 ay sonra şimdi çalıştığım yerle anlaştık, ondan sona 3-4 haftaya işe başladım. sene 2010.

bir süre ekip arkadaşı arayışımız oldu, yani iş arayandan çok işveren konumundayım son zamanlarda. destek vermek isterim.

biz bir kişi seçecektik, ama gerçekten görüşmeye gelenler yeni mezun pırıl pırıl çocuklardı, elediğimiz için üzülüyorum.
  • pati  (18.05.20 14:54:51) 
1- 100 dem fazla
2- 1
3- 8 ay
  • mekaniker  (18.05.20 15:38:55) 
1-Sayisiz basvuru
2- cok fazla donus ve cok sacma gorusmeler
3- 4 ay
  • passive aggressive  (18.05.20 15:48:43) 
1-10 tane falan yapmışımdır, 3'ü döndü.
2-1 tanesiyle 2 kere görüştüm diğerlerinin mülakatına gitmedim.
3-iş hayatına girdikten sonra hiç işsiz kalmadım, iş işte aranır. yukarıdaki iş arama sürecim sırasında şimdiki işimde çalışıyordum, iş aradığımı öğrendikleri için zam yaptılar ve kariyer imkanı sundular, gitmekten vazgeçtim. hala 2 kere görüştüğüm şirketin teklif ettiği kadar almıyorum ama farklı artıları için kabul ettim kalmayı.

öyle bir yapı kuramazsın cümlesine +1 vermeden geçemedim.
  • Bruce  (18.05.20 15:58:09 ~ 15:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.