[]

Askerlik muafiyeti hakkında bir soru

yakın geçmişte majör depresyon yüzünden 30'a yakın farklı antidepresan ve lityum kullanmış birini askere alırlar mı?




 
Valla hocam kimleri alıyorlar bilsen. Gitmek istersen gidersin herhalde, en fazla silah vermezler. Ama gitmek istemezsen rapor alabilir misin bilmiyorum.


  • plutongezegendegilmi  (14.05.20 20:55:10) 
Alırlar


  • gatherer  (14.05.20 20:55:56) 
Hâlâ devam eden bir durumsa almama ihtimalleri var. Zaten muayenede soruyorlar kullandığın ilaç var mı, hastalığın var mı, diye. Sizin durumunuzda tek seferde değil de üç yıl kontrol altında tutarak nihai kararı vermeleri de kuvvetle muhtemel.


  • microfiction  (14.05.20 21:13:01) 
Askerde en yakın arkadaşlarımdan biri de çeşitli ağır antidepresanlar kullandığını söylemişti yıllar boyunca, psikolojisi de hiç iyi değildi ama yine de alamamıştı muafiyet.
Bahsettiğiniz şahısın durumunu %99,9 muafiyet sebebi olarak görmezler, üstüne bir de RDM damgası yiyip öyle gider askere.

  • captainimsi  (15.05.20 00:50:11) 
askerde muafiyet almak için daha fiziksel, görünür bir sorunun olması icap ediyor. göz bozukluğu, kamburluk vs gibi.
psikolojik nedenlerle muafiyet alana hiç rastlamadım.

  • pangea  (15.05.20 10:34:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.