[]

30 yaşında sonra piyano çalmaya başlamak?

Bu aralar acayip merak sardım, şöyle yamaha p45 ayarında bir digital piano alıp öğrenmek istiyorum ama bu yaştan sonra olur mu dersiniz?

Her hangi bir müzik geçmişim de yok. Böyle bir şeye kalkışan var mı aranızda?


 
Fazıl Say olamayabilirsin. Bu kimin umurunda? En başta sen bunu umursamadan denemelisin. Hayat hızlı geçiyor. Başkaları kalkışmadı diye bu düşünceni iptal mi edeceksin? Hepimiz 30'dan sonra piyanoya başladık dersek 3,364.98TL verip siparişi onayla mı diyeceksin.


  • kafadanbacakli  (13.05.20 12:28:49) 
Üniversitedeki bi arkadaşım 27 yaşından sonra başlamıştı ve hiçbi müzik geçmişi yoktu. Gayet de iyi gitmişti ama okuldaki derslere katılmıştı, bol pratik yapmıştı. Kendi başına bu kadar hızlı yol katedilebilir belki ama doğru öğrenip öğrenmediğin nası check edilir bilemiyorum :)


  • superfluid  (13.05.20 12:30:26) 
Hicbir şey için geç değil
Ben de 27 yaş olarak yeni başladım keşke daha önce olsaydı ama olsun

  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (13.05.20 12:38:11) 
Kesinlikle olur. Harika da olur.
Yardim isterseniz de teorik şeylerle alakalı buradayız.

Düşünmeden başlayın. Çok mutlu olacaksınız.
  • la traviata  (13.05.20 13:06:55) 
Ortalama bir piyanoyla başlayın derim. Metot olarak da simplypiano indirin yıllık abone olun, tertemiz öğrenirsiniz. Ben de bu şekilde 27 yaşında sıfır müzik bilgisiyle şarkı çalacak seviyeye gelmiştim.


  • duseyazar  (13.05.20 13:34:26) 
tam olarak bu durumdayım.

@la triviata'nın bana verdiği gaz ile bu yola girdim. 27 yaşımda başlayacağım ben de en kısa zamanda.
  • a darkness coming  (13.05.20 14:13:50) 
Ben de daha dün piyanoya başlasam geç olur mu diye düşünmüştüm bu duyuru çıktı karşıma :)

Başlamak için tereddütlerim gitti.
  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (13.05.20 14:21:05) 
Valla muzik kulaginiz ve belli oranda yeteneginiz ve calisma azminiz varsa olabilir gibime geliyor. Ben de azim ve muzik kulagi sifir. O yuzden pek surduremedim ama udemyde baya indirimli guZel kurslar var pandemi sirasinda is gorur.


  • red g  (13.05.20 14:23:33) 
Müzik aletlerine yüzde 30 ek vergi geliyor.

Hedefinizi doğru ve gerçekçi belirlediğiniz sürece hiçbir şey için geç değil. Sizinle yaşıt ve bir süredir kendi kendine çalışan bir arkadaşım dün dijital piyanosunu sipariş etti. Çalgıların her hafta yüzde 5 zamlanacağını söylemiş satıcı. Bence elinizi çabuk tutun :)
  • chihirovekohaku  (13.05.20 14:29:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.