[]

yurtdisina doviz goturmek

arkadaslar yurtdisinda ucakta yanimizda 50 bin dolar goturmek istesek, xray'de falan yakalanmadan nasil yapabiliriz? cikartma limiti 10 bin dolar. xray'de o hengamede el bagajinda para olup olmadigini anlayabilirler mi?

lutfen para transferini onermeyin. 50 bin dolara kol gibi komisyon istiyorlar.


 
  • mak  (11.05.20 22:33:42) 
@mak tesekkurler fakat bu koca listede rusya yok malesef cok uzucu... teb hesabim da vardi ama 34 ulkeden rusya'nin olmamasi buyuk talihsizlik


  • maresalx  (11.05.20 22:38:05) 
Rica ederim. www.hsbc.com.tr Bir de böyle bişi var bankaların illa ki anlaşmalı yerleri vardır incelemek de fayda var.


  • mak  (11.05.20 22:40:41) 
www.yapikredi.com.tr Rusya var burada


  • mak  (11.05.20 22:43:48) 
şansın yok anlıyorlar.

Uçaktan alınıp, sorguya çekilenler var bu olay yüzünden
  • sunriseee  (11.05.20 22:49:42) 
transferwise.com

En az komisyon isteyen site budur muhtemelen.
  • duseyazar  (11.05.20 22:51:07) 
Ab'de sinird altinlarina el koyulan insanlar var, siz bir de havalimani ve rusya diyorsunuz.

Transferwise ile 355bin lirayi ruble olarak yollama maliyeti 3200 lira (1.1%).

Havalimaninda yakalanmak 40bin dollar + rus polisi tarafından sorguya cekilme ve belkide sisteme sizin hakkinizda bir not düşülmesi.

Aramizda ozel ajan ya da kacakci yoksa size öneri sunabilecek kisi yoktur heralde.
  • logisticsmanager  (11.05.20 22:52:13) 
daha once bir sefer 3 bin bir sefer de 7 bin dolarla moskova'ya gidip gelmistim. kimse de bana bir sey sormadı. para omuzdan capraz asılan cantamın icindeydi. adamlar elf gozleriyle mi anlıyor kac bin dolar oldugunu? mesela ajandanın yapraklarının arasına bikac yuz dolar koyarak xray'den yırtamaz mıyım? kapıdan gectikten sonra who fucks the kaymakam abi


  • maresalx  (11.05.20 23:25:24) 
Biz benzer bir durumda kisisel arabimizla uzun bir yolculuk yapmistik. Hem de guzel bir ani olarak kalmisti. Binlerce gurbetci var, turkiyeden arazi, arsa alip duruyorlar. Hepsi de yaz aylarinda kisisel arabalariyla yurda geliyor. Hepsinin bu kurumlara para kaptirmadigina eminim


  • Sebastian  (11.05.20 23:27:19) 
@maresalx iki verdiğin rakam da yasal sinirlar içinde.

Hocam xray'den bahsediyoruz, elf gözü olmasina gerek yok. Istediginiz yere koyun para gene gözükecek.

Yani risk sizin para sizin, hicbir mantıklı yontem yok. Tek sansiniz scannerda görülmemesi vs. Gorulurse 40bin dolar gider.

Bu soruya quora cevaplari;
www.quora.com
  • logisticsmanager  (11.05.20 23:37:52) 
Hacı Rusya'ya bu kadar para elden götürülmez. AB'ye falan götürecek olsan bir şey olmaz banka hesabını bankadan çekiş bilgilerini ve şöyle 1 senelik hesap dökümünü artı maaş bordrosunu falan götürsen sınırda bildir geç bir bok olmaz derdim. Ama Rusya'da seni bi odaya çekip senden rüşvet almayacaklarının garantisi yok.

Ben olsam 500 doları gözden çıkarıp transferwise'la yollardım.
  • noluyo yaa  (11.05.20 23:57:29) 
Rusyaya gerek kalmadan muhtemelen buradan çıkarken yakalatırsın parayı,bu pasaporttan sonra olursa paraya el koyarlar,üstüne o meblağ kadar cezasını ödersin.


  • duptıs  (12.05.20 00:47:29) 
Bildirim yapıp görürsen ?
O zamanda mi para kesiyorlar ?

  • zaire elcisi  (12.05.20 01:41:05) 
Gidilecek yer Rusya ise bazı kargolar var, asıl işleri kargo (toplu tekstil vs) ama öte yandan kaçak para transferi yapıyorlar. Daha doğrusu transferwise gibi siz para veriyorsunuz, rusya veya Ukrayna'daki bağlantılarından para alıyorsunuz ya da tam tersi.

Ben hiç göndermedim ama çok aldım. Güncel olarak ne kadar kesiyorlar bilmiyorum ama bankalara göre daha iyi olması lazım. Bir de genelde parası bir şekilde kaçak olanlar kullanıyor.

Laleli civarında var böyle kargolar da bağlantınız yoksa biraz zor olur. Bir de biraz mafyatik tipler gibiler zaten.
  • senolll  (12.05.20 03:03:22) 
Kripto paralarla gönderirsen ücretsiz gönderme şansın var.


  • sta  (12.05.20 04:14:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.