[]

Araç boyatma

Opel corsa aracımın güneş yanıkları mevcut. Tavan ve kaput berbat durumda. direklerde ve kapıların bombeli kısımlarında da yanıklar var. Tavanı ve kaputu tamamen diğer kısımları da kısmen boyatmak bana kaça patlar? Bu konuda tecrübeliler varsa deneyimlerini dinlemek isterim. Dikkat edilecek hususlar vs. Teşekkürler.




 
arabanın son sahibi olmak istemiyorsan bence yapma..
sanayide yardımcı olurlar kaporta boya yazan yerlere sorman lazım.

takla atmış araç muamelesi görür satamazsın onu söyleyeyim. sahibinden güneş yanığından keyfi(!) boyatılmış araç kaynıyor.
  • ozdek  (06.05.20 22:55:47) 
kesin boyatacaksan boyanmadan önceki halini detaylıca fotoğrafla. en azından neden boyandığını fotoğrafla göstermiş olursun


  • tek yaprak havlu  (06.05.20 23:00:14) 
hepsi cepte. kilometresi epey düşük. Oldukça az ve sakin kullanan bir memurdan aldım. Uzun süre binerim gibi geliyor kaza bela olmazsa. Ama dış görüntüsü kötü. O sebeple fiyat konusunu merak ediyorum. Sanayide kurnazların kucağına düşmek istemiyorum. Ön araştırma yapayım dedim. Mesela düşük fiyat verip 1 sene sonra boya aynı hale gelecekse hiç yaptırmayayım daha iyi. piyasayı hiç bilmiyorum demiş miydim? :)


  • mekaniker  (06.05.20 23:13:02) 
bu işler tanıdıksız biraz zor sanayiyle haşır neşir bu işlerin kurdu birini alıp öyle gidin yada birinin tavsiye ettiği yere o kişinin selamıyla gidin en olmadı googleda araştırın google yorumları önemli.


  • garavel  (07.05.20 00:30:54) 
parçasına göre 300-500 lira civarında parça başı boya ücreti. tabi bu fiyat yerine göre değişir.

tanıdık boyacı bulursan oraya götür. benim ilk götürdüğüm boyacı arabanın içine etti. doğru şekilde bant çekemediği için silikon yerlerde sprey boya izleri var. daha sonra kaza nedeniyle farklı boyacıya götürdüm. ilk boyacımın ne kadar kötü olduğunu ikinci boyacıda anladım. kazadan önceki haline getirdi adam arabayı.

her iki boyada da boyattıktan sonra sıfır gibi oluyor, öyle sonraki yıl renk atması şu bu olmuyor. ama dediğim gibi tanıdık işini iyi yapan yere götürmen lazım. yoksa sprey kalıntıları, boya izleri belli oluyor.
  • trajikomix  (07.05.20 02:48:07) 
Arabayi satarken güneş yanığı içinde kötü muamelesi yaparlar. O neden le takılma boyat restorefx ı araştır.
Eğer büyük sehirdeysen çok profesyonel adamlar var. Eskiden di artık o işler piyasa da araba yok herturlu satarsın. Yaptır mis gibi bin. E tabi iyi sonuç iyi para bunuda unutma.

  • dallaque  (07.05.20 07:32:52) 
@üğpo onu düşündüm fakat daha önce kaputu eski sahibi zımpara yaptırmadan boyatmış ve şu an yüzey epey kötü durumda. Kaplama yapsalar bile girintili çıkıntılı olur dediler.


  • mekaniker  (07.05.20 08:15:08) 
Kaputta ve tavanda güneş yanığı varsa önce iyi bir şekilde eski boyadan arındırılıp (kazınıp) boyanması gerekiyor ancak araba koyu renk ise diğer parçalarla çok fazla renk tonu oluşturacaktır.

Bundan dolayı komple boyatmak gerekebilir. Bu da yaklaşık 3000-3500 Lira tutar diye tahmin ediyorum. Boya fiyatları dolara endeksli olduğundan her geçen gün artıyor malesef.
  • Northern Mariner  (07.05.20 13:06:30) 
Tavan, kaput ve sol tarafı boyamak için 6000 ₺ istediler. Komple 10000₺ ye boyarlarmış. Böyle binerim en iyisi


  • mekaniker  (08.05.20 14:44:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.