[]

Kemoterapi sonrası ağızda oluşan yara

Merhaba annem 65 yaşında kanser hastası, kemoterapi sonrası yan etki olarak ağız içinde aftlar çıkmaya başladı,3-5 güne geçer diye düşündük ama geçmedi, canının çok acıdığını söylüyor, ekmek bile yiyemiyor sadece çorba falan içiyor. kemoterapi doktoruna söylediğimizde "yan etkiler olacaktır" dedi çok önemsemedi ama tabi gargara verdi, oda geçirmedi. crystalin diye bir anti-septik markası kullanıyorduk o markanın garagarası ve ağız spreyini aldım gelmesini bekliyorum. bu ağız içi aftlar için başka önerisi olan var mı?




 
Ya benim kendim için yaptığım var ama size ne kadar etkili olur bilemiyorum, 2 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuzu bi bardak ılık suda çözünene kadar karıştırıp gargaralıyorum iyice. 2 güne etkisi oluyor. Umarım beklediğiniz ilaçlar gelene kadar biraz hafifletir :)


  • superfluid  (02.05.20 23:43:55) 
www.ilacprospektusu.com

Tantum verde için kemoterapi sonrası ağız yaralarında kullanılır yazıyor, doktorunuza danışın bir, öneririrse kullanın.
  • glutamin  (03.05.20 00:03:16) 
10 günden uzun süre boyunca hep büyüme eğiliminde olan aftım için çaresizce eczacıya başvurduğumda oralmedic önerdi. pahalı olduğu için şüpheli aldım ama inanılmaz işe yaradı. uygularken çok can yakıyor ama aft anında geçiyor. sanki kurutuyor o bölgeyi ilginç bir hale geliyor. baya can acıtıyor ama söyleyeyim. eşim sürdü benim aftıma naptın dedim ya çubuğu sapladın diye kavga çıkardım. halbuki çubuklu pamuğu sürmüş sadece :)

www.hepsiburada.com
  • tukenmez adam  (03.05.20 00:26:32 ~ 00:27:06) 
Elma sirkesi ile günde 2-3 defa gargara yaparsan bir-iki güne geçer


  • cemallamec  (03.05.20 01:21:37) 
@cemallamec elma sirkesini direkt ağızda gargara yapmamak lazım. asetik asit diş minesini eritebiliyor.

mümkünse pamuğa bandırıp uygulayın. dişe değmese iyi olur.
  • sttc  (03.05.20 02:13:45) 
Siyah dut yesin . Çok öneriyorlar.


  • Erva  (03.05.20 11:51:09) 
Merhaba,

ben 10 yıl evvel kemo almıştım belki güncel, daha başarılı ilaçlar vardır bilmiyorum. aa ben o zaman şu ilacı kullanıyordum.
www.google.com

İçinde bir damlalık vardı. Onu tam doldurup tüm ağzı onunla çalkalayıp ardından yutuyodun. Ne kadar efektif bilmiyorum. İlaçların yan etkileri değişiyor tabii ama benim yaralarım çok büyümemişti. Bir de en yumuşak diş fırçası ile düzenli fırçalama (curaprox 5460 yumuşak bayağı). ama çok sertçe ve hızlı değil yumuşakça, kanatmamaya gayret ederek. Benim doktor bunları önermişti o zaman.
doktorunuza danışın yine de.
geçmiş olsun.
  • ruh i tibbiye  (03.05.20 21:22:32) 
mikostatin damla...


  • guliss  (28.05.20 21:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.