[]

Çalışmadığımız günler ve maaş

Olağan durumlarda cumartesi yarım gün çalışıyorduk. Malum sebeplerden çalışmadığımız günler oldu bu ay içerisinde. Ay sonunda maaşımızı eksik mi alacağız?

Not: Çaylağım.


 
sokağa çıkma yasakları sizin sorununuz değil.

ayrıca bu gibi iş kanununu ilgilendiren konulardabilgi seviyesi yerlerde olduğundan yazayım.
haftada 45 saatlik bir sözleşmeniz varsa ve bunu doldurmadıysanız işveren sizden telafi çalışması isteyebilir. bu genelde uygulanmaz ama kanun böyle. yani çalışmanız gereken saatleri telafi eden günde 1 saat fazla çalışın diyebilirler. demeyebilirler de sonuçta bu kısmı işverene kalmış.

ülkemizde bayram vs de denk gelen kısımlar hep tatil gibi algılanıyor ama aslında telafi çalışması yaptırılabilir. sonuçta adam size 45 saat çalışmanız için para ödüyor.
  • ozdek  (26.04.20 21:41:13) 
Bizdeki durumu yarın sorup, öğreneceğim. Diğer şirketlerde işleyiş nasıl oluyor bunu merak ediyorum. Kesinti olursa yasal çerçevede hak iddia edemiyorum sanırım.


  • mekaniker  (26.04.20 21:57:01) 
@ozdek, hocam hangi memlekette yaşıyorsun? İşyeri sahibi falansın herhalde.

Resmi tatiller(Dini bayram ve ulusal bayramlar dahil) işçiden ücret kesintisi yapılamaz. Bu yüzden resmi tatildir. Resmi tatillerde işçi çalışıyorsa o gün için zamlı mesai ücreti ödenir. Bu senelerdir böyleydi hala böyle.

Sokağa çıkma yasağı hakkında fikrim ve bilgim yok. Bize de bir şey söylenmedi aybaşı göreceğiz.
  • Karmaşıklık  (26.04.20 22:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.