[]

İnsanlar niye dizi izliyor?

Ayda yılda bir izleyenleri değil de bir diziyi bitirip öbürüne başlamayı, düzenli olarak izlemeyi bir hayat tarzı haline getirmiş olanları soruyorum. Ekşide dizi başlıklarında dizi tartışanları örneğin.

Ben dizileri türk yabancı fark etmez hep birbirine benzer ve klişe buluyorum. dünyadaki insan hayatının belli gerçekleri hep aynı kaldığı için sanırım döne dolaşa hep aynı şeyi izliyormuşum gibi geliyor. Ondan pek konsantre olup izleyemiyorum.


 
kesinlikle yanlış diziyi izliyorsun o zaman.

bir kere türk dizisi asla izlememeye çalış.

sonra sağlam dizilerden bir iki tanesini aç izlemeye çalış.

benim dizi kuralım 3 bölümdür. ilk 3 bölümde sararsa devam edilir. yoksa başkasına geç dizi mi yok?

dizi tavsiyesini buradan alabilirsin mesela.

game of thrones ile başlayabilirsin. daha izleyip de mest olmayan görmedim nedenini bilmiyorum. son sezona kadar keyifle gelirsin.
  • ozdek  (25.04.20 23:59:10 ~ 23:59:59) 
bence de yanlış şeyleri izliyor olmalısınız.
ki zaten izleyemiyorum diyorsunuz.

insan hayatında belli gerçekler var, ama farklı seçimler yapan, bunlara farklı tepkiler veren insanları izlemek, diyaloglarını dinlemek, bakış açılarını görmek bazen ufuk açıcı olabiliyor.
insanların tartışması da bu yüzden oluyor genelde.

bir diziden hayatın anlamını çıkartmak ya da bunu beklemek saçma, ama "hep aynı şeyler" biraz yüzeysel kalan bir yaklaşım.

sürekli dizi üzerine dizi izlemek zorunda değilsiniz.
arada bir güzel bir şeyler izlemek de yeterince tatmin edici.
  • blatta hiberna  (26.04.20 00:07:03 ~ 00:08:47) 
Seninle o kadar aynı fikirdeyim ki! Dizi izliyceğime çıkıp bi hava alırım ya da kahvemi alıp kitabımı okurum balkonda güneşte daha keyifli. Dizi/film fark etmez, izledikten sonra başım ağrıyor, gereksiz bi düşünce görüntü kirliliği oluşuyo beynimde. Rahatsız ediyor beni.


  • superfluid  (26.04.20 00:21:00) 
Gereksiz bir eylem .
Diziyi hazırlayanlar izleyici kitlesini iyi analiz etmiş ki ekrana yapışıp kalıyorlar.
Genellemeyelim tani ama Dizi alışkanlığı olanlarda çoğu zaman denk geldiğim özellik ise üretmekten ve öğrenmeye çalışmaktan aciz, hazır ve popüler şeylere hemen konan ,detaylı düşünmeyenler oluyor.
  • Erva  (26.04.20 00:34:25) 
"dünyadaki insan hayatının belli gerçekleri hep aynı kaldığı için sanırım döne dolaşa hep aynı şeyi izliyormuşum gibi geliyor."

roman okumak da aynı kategoride o zaman?
  • yeteramadenedimherseyi  (26.04.20 00:36:49) 
ben de anlamiyorum. Film izlemeleri lazim. Hitchcock'u, Bergman'i tanimayan adamlar Netflixten son cikan diziyi izliyor, o kadar bolum diziye emek harcayacagina film izle cesit cesit. bir gun Akira Kurosawa dan Japon kulturunu tanirsin, baska gun amerikan ic savasi ile alakali bir fikrin olur, sonra Italyan yeni gercekciligi ile savas sonrasi Italyayi ogrenirsin, Notting hille, bridget joneslarla Londra atmosferi yasa, g.kore sinemasina dal falan. Lostcular nasil patladi, sonunu iyi baglayamamislar, hep sovuyordu mesela


  • freedonia  (26.04.20 00:55:27 ~ 00:59:53) 
eğer mantık aranacaksa her şey saçma zaten. kardeş napak ölene kadar çalışsakta süper rahat bir hayat yaşıyamıyacağımız için dizi izlioz maç izlioz bira içioz işte yapıyoz bişeler.


  • mikahakkinen  (26.04.20 01:51:40 ~ 01:52:25) 
Çünkü dizilerdeki karakterlere bağlanmayı seviyorum, bir süre sonra arkadaşımmış gibi hissetmeye başlıyorum, işte bunlar hep yalnızlık.


  • sta  (26.04.20 02:16:57) 
Adam oturup bi hikayeyi baştan sona izleyemiyor bile, sonra gelip insanlar niye izliyor diye soruyor.


  • noluyo yaa  (26.04.20 02:32:47) 
İyi yönetmenlerden örnek verenler olmuş, kimse bunları izlemek, şaşalı bir sinema kültürüne sahip olmak zorunda değil. Hayatın her alanında geçerli bu. Sizin sinemayı çok önemsemeniz ve usta işlerini takip etmeniz ve bu işlerin varlığı, herkesin bunlara aynı hassasiyetle yaklaşmasına sebep değil.

Geçen sene arka arkaya 3 tane çöp sitcom izlemiştim. 3 sezonu geçmiyordu, bölüm sayıları da çok değildi. Sırf evde oturmaktan ve can sıkıntısından izledim. Bu karantina günlerinde bir kere daha deneyimledim, benim için boş zamanımın tamamını yararlı şeylere vermek mümkün değil. Kafam almıyor ve bir yerden sonra odağımı kaybedip verim alamıyorum mesela. Böyle zamanlarda açıp dizi izliyorum bazen. Ne yararı oluyor? Kafam dağılıyor, dinleniyorum, eğleniyorum. Diziler, filmler ve romanlar insanların deneyimleyemedikleri şeyleri en azından izleyip empati kurabilmelerine, o hissi biraz olsun yaşamalarına sebep olur. Bu açığı tamamlamak, gerçek hayattan bir süreliğine uzaklaşmak gibi etkenler var.

Ayrıca herkesin boş vaktini doldurmak için farklı aktiviteleri var, sürekli dizi bitirmek bunlardan biri.
  • black holes in the sky  (26.04.20 02:53:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.