[]

1000 sayısını cümle içinde yazıyla yazma saçmalığı

öncelikle derdime hallenmek isteyen varsa hep birden dalmayalım. sıraya girelim lütfen :D

özellikle "bin" sayısının yazımıyla alakalı gazete ve internet sitelerinde gördüğüm ama anlayamadığım -bence- bir saçmalık var. diyelim 1500 geçiyor cümlede. adam bunu "bin 500" diye yazıyor. yazım kılavuzuna baktım durum şöyle:
tdk.gov.tr

hani 3500 yazarken 3bin 500 yazmak tamamdır da (yukarda tdk da öyle demiş) öbür türlü 1500 yazarken "bin 500" diye yazılınca çoğu zaman o "bin" görünmüyor bence. bir tek bana mı saçma geliyor bu ?

 
o kadar saçma değil. ilgi çekmek için kullanılır genelde sayıya. Ve sanırım başarılı oluyor. ON BİN hasta- 10.000 hasta.


  • Techsavvy  (20.04.20 19:21:14 ~ 19:22:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.