[]

Amazon.com.tr ödeme sistemi neden Allah'a emanet?

Merhaba arkadaşlar,

Dün Amazon.com.tr'den ilk defa alışveriş yaptım ama o da ne ödeme sistemi resmen Allah'a emanet. Ne onay kodu var, ne şu kadar çekim yapıldı diye bildirim mesajı geldi. İnsan ister istemez tedirgin oluyor. Ben her alışverişte onay kodu girmeye alışkın olduğum için Amazon.com.tr'de onay kodu girmemek güvensizlik hissi oluşturdu.

Bankanın uygulamasından baktım çekim yapılmış ama şu kadar çekim yapıldı diye mesaj gelmedi. Hadi Allah korusun kredi kartı bilgilerim çalınsa ve buradan alışveriş yapılsa ruhum bile duymayacak. Neden hiç tedbir falan yok? Valla kusura bakmasınlar e-ticarette dünya devi olsalar da Türkiye'de Hepsiburada'nın tırnağı olamazlar, haksız mıyım? Siz ne düşünüyorsunuz?

 
yurtdisinda 3d yok %90 oraninda. 3d tr de bu kadar yaygin. amazon yurtdisindaki sistem gibi 2d devam ediyor. panik olacaksaniz kullanmayin. n11 de de zorunlu degil 3d. secmezseniz sms gelmiyor.


  • müptezel dostoyevski  (19.04.20 22:02:33 ~ 22:02:54) 
Yazıp sorun neden yok diye.

Bence olmaması çok da kötü değil. Ayrıca bütün güvenliği Amazona veya başka siteye emanet etmenize gerek yok, kartınızı kaydetmeyin ve internetten alışveriş limitini yalnızca alışveriş yapacağınız kadar artırın kart ayarlarınızda oldu bitti.
  • senolll  (19.04.20 22:11:50) 
onay kodu sizi değil bankayı koruyan bir sistem. Daha sonra ben bu alışverişi yapmadım diye dava açamayın diye kullanılıyor. Amazonun umrunda değil bu durum müşteri hizmetleri boşuna süper denmiyor.


  • bahoho  (19.04.20 22:12:47) 
eksisozluk.com

Bir alışveriş sitesinde 3d aşamasında inanılmaz kayıplar oluyor. (doğrulama yapılamaması, müşterinin vazgeçmesi, sistemsel hatalar vs.)

Yine Bir alışveriş sitesinde chargeback başta olmak üzere iade, kargo, müşteri memnuniyetsizliği vs. İnanılmaz kayıplar oluyor.

İlk durumdaki müşterinin başarıyla alışverişini tamamlama (ürün satın alma, iyi yorum yapma, daha sonra tekrar gelme) ihtimali yüksekse chargeback riskini göze alıp amazon gibi davranabilirsiniz. Bu ihtimali yükseltme de yine amozon gibi ürün, sistem ve hizmet kalitesini artırmakla mümkün.
  • nickini vermek istemeyen uye  (19.04.20 22:16:10) 
Herkes kendi güvenliğiyle ilgili sanıyor ama 3d güvenlik sistemi müşteriyi değil (bankayı da değil) mağazayı koruyan bir sistemdir. Çünkü 3d'den geçmiş bir alış-verişe harcama itirazında bulunamazsınız, bu siparişi ben vermedim diyemezsiniz. Mağaza da ödemenin iptal olmayacağını bilir. Birisi kart bilginizi çalmışsa zaten yurtdışında 3d uygulamayan herhangi bir mağazadan alış-veriş yapabilir ve yine ruhunuz duymaz. Amazon'un 3d uygulamasının size bir faydası olmaz yani.


  • mikro patlama  (19.04.20 22:37:24) 
İster 3d olsun ister olmasın interet alışverişimi her zaman sanal kart üzerinden yapıyorum.


  • einsteinin kedisi  (19.04.20 23:25:45) 
hocam sanal kart +1. gerektiği kadar günlük limit açarsın. fiziksel kartıda internet alışverişine kapat. yaklaşık 10 yıldır böyle yapıyorum belki. akşam rahat uyursun.


  • morcivert  (20.04.20 10:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.