[]

fiber 16 mbps ile adsl 16 mbps arasında çok fark var mı?

soru başlıkta...




 
adsl'de daha yükseğini alamazsınız. Upload hızları da farklıdır muhtemelen.


  • bahoho  (19.04.20 12:44:16) 
geçen aynı soruyu superonline bayisine sordum. adsl'de 16 mps'ye kadar deniliyor ve hızı sabit olmuyormuş. fiberde ise 16 mps denildiğinde 16 mps alınıyormuş.


  • tantunisultansuleyman  (19.04.20 12:53:38) 
* fiber daha stabil olur.
* fiber internet simetriktir, yani hem download hem upload 16mbps olur. adsl adi ustunde asimekrik dolayisiyla upload hizin muhtemelen 2mbps olur
* ping sureleri fiberde yine daha az olur.

16mbps ise fiber degildir o. muhtemelen mahalledeki dagitima kadar fiber ile gelip, sonrasinda evine yine adsl geliyordur. yani adslden bir farki yok
  • crucio  (19.04.20 13:20:44) 
Superonline için konuşuyorum, fiberi gayet stabil, vadettiği hızı her zaman sağlıyor.
Fakat bağlantı simetrik değil, ben 100mbit kullanıyorum. Upload hızı 5mbit. Mayıs sonuna kadar 20'ye çıkardılar.

  • battal gemalmaz  (19.04.20 13:36:53) 
fiber internet simetrik degildir, upload hiziyla download hizi esit olmaz ozellikle simetrik paketlere (ki cok daha pahalilar) gecmiyorsaniz.

fiber daha iyidir, cunku direkt hiz neyse onu alirsiniz, "e kadar" degildir.
  • fakyoras  (19.04.20 15:16:22) 
fiber internet simetriktir demek doğru değil. Simetrik upload / download hızının eşit olduğu internet bağlantısıdır. Her fiber simetrik değildir. Simetrik internet paketleri ülkemizde oldukça pahalı.

Fiber 16mbps olabilir. 16 mbps ise fiber değildir demek de doğru değil. Bu yine iss ve tercih ettiğiniz paket ile alakalıdır.

Evet fiber daha stabildir. İlerde paket yükseltmeye elverişlidir.

Türk Telekom fiber 50mbps download / 5 mbps upload kullanıyorum. Normalde Türk Telekom'u hiç sevmem, bence tüm issler gibi evil corporation tadında bir şirket, fakat bahsettiğim interneti 49 daire birden kullanıyoruz ve buna rağmen cayır cayır.
  • joker hakki  (19.04.20 15:16:55 ~ 15:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.