[]

sürekli olumsuz düşünmek/yazmak?

hayata ne gibi etkileri olur? mutsuz edere mi mesela insanı? hep bir negatif düşünce hakim, twitterda, youtubeda orda burda hep olumsuz tarafı görüp yorum yazma. hiç taktir etmeme. şahısta ne gibi etkiler gösterir.




 
yazları üşüme titreme, kışın sıcak basması, tek görme, çift sayma, iş makinası kullanamama, saç diplerinde kaşıntı, deride pul pul dökülme en bilinen olumsuz etkileridir.


  • h264  (18.04.20 22:55:11) 
şöyle diyeyim sana: ben sürekli o bardağın boş tarafına bakarım ve kendimi hazırlamaya çalışırım. eleştirel bakarım, olumsuzluklara odaklanırım. bu benim yaşam biçimimdir. ancak kolay değil, yıpratıcı ve toksiktir. bir süre sonra insanların senin toksik etkilerinden kaçınmak için senden uzaklaştığını göreceksin. herkesin terk ettiği biri haline geleceksin.
tek başına yapabilirim diyorsan, aynen devam. bir de bu bir kişilik özelliği mi yoksa maksatlı mı yapılıyora bakmak lazım. ve aklıma geldi, ufak tefek rahatsızlıklar da yapacaktır bu sende. hasta olacaksın yani. mide rahatsızlıklarından tut, psişik problemlere varıncaya kadar.

  • fempusay  (18.04.20 23:42:57) 
Negatife cok yuklenince denge bozuluyor, hem fiziksel hem ruhsal. Pozitif-negatif arasinda salinmak iyi.


  • logic  (19.04.20 00:00:32) 
@fempusay zaten midem ağrımaya başladı son kaç haftadır. bardağın boş tarafıını görmek benim de özelliklerim arasında. hatta hep en kötüye hazırlarım kendimi. ama bu farklı en basit şeyler de bile bir olumsuzluk çıkarıyorum. insanları taktir edebilmem için kafamdaki şekliyle işi başarmış olmaları gerekiyor sanki.. sadece gerçek haytta değil dediğim gibi sanal ortamda da eleştirel bakış açım oluşuyor hep. ekşi sözlük çok mu etkiliyor acaba?


  • gameofannen  (19.04.20 00:33:22) 
olumsuz ve kotu dusunmek en az sigara kadar zarar verir. hatta daha fazla.

bir tur bagimlilik. kurtulmaya bakin. hobi falan edinin, sarki soyleyin, bitki yetistirin, bol bol gulun. dunya varoldugundan beri siyasilerin vaadettikleri ve kafalardaki istenilen seviyeye bir turlu gelmedi, gelmeyecek. yalan dolan.

biraz kendinizi onemseyin lutfen.
  • Leonardo~Da~Vinci  (19.04.20 01:21:59) 
e,eder tabi. yalnızca kendisini değil, şahsın çevresindekileri de mutsuz eder.pek muhabbet etmek istemez kimse bu tiplerle.


  • pangea  (19.04.20 01:47:26) 
Kendim bu hataya zaman zaman düştüm fakat böyle davranan bir insanı dört beş yıl boyunca gözlemleme şansım oldu.

Sonuç, aslında kafa biri, güzelce arkadaş edinebileceği yerde sürekli etrafını aşağılamasından dolayı kimse onu dinlemek istemedi. Benim gözüme çarpan şey bu kadar şikayete rağmen kendisinin bu konuda hiçbir şey yapmamasıydı. E yani bu kadar şikayetçisin hadi düzeltmek için bir şey yap, yok. Kılını kıpırdatmaz. Maalesef herkesin dalga geçerek andığı bir insan oldu çünkü kendisi bu memnuniyetsizliğini sürekli etrafını ezip espri yaptığını düşünerek sürekli belli etme ihtiyacı duyuyordu.

Yalnız kalırsınız, insanların sizi seveceği varsa da sevmez insanlar. Başka yerlere gidince her şeyin daha farklı olacağını düşünürsünüz ama siz aynı kişi olduğunuz için bir işe yaramaz.
  • black holes in the sky  (19.04.20 04:23:22) 
@gameofannen yok bir nedene hele de bu güncel olana bağlamayi sağlıklı bulmam. Mutlaka eskiden getirdiğin bir istidad bu. İnsanı yaşadıkları biçimlendiriyor. Bu nedenle geçmişte ne zaman ne yaşadığın çok en önemli. Belli bir ev yasi ikmal ettiysen de daha da atamazsın bunu. Belki kontrol edebilirsin. Bırak varoluşçuluk okuma lari yaparsan yalnız olmadığını göreceksin. Sadece bunu n seni ele geçirmesine izin verme, yönetmeye çalış diyebilirim.


  • fempusay  (19.04.20 09:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.