[]

Torik lens alacağım, ama...?

Doktorun göz numaramı yazdığı kağıt kayboldu, o yüzden gözlükçüden gözlüğüme baktırıp numara istedim. Kağıda aynen şunu yazmış eleman;

Sağ - 6.00
Sol - 6.75-175<170

Ben sağ gözümde de astigmat var zannediyordum, görünüşe göre yokmuş. Lensimi lensmarket'ten almayı düşünüyorum. Şimdi ben hangi numaradan alacağım? (adamın yazdığından bi şey anlamadım)

Soru 2: 8 yıldır lens kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç batma vs. olmazdı; ama son birkaç aydır, lens gözümde 1 saatten fazla durunca sol gözüme feci halde batıyor. Üstelik lensi değiştirsem de farketmiyor. Lens takmaktan nefret ettim artık. Sorun ne olabilir?

 
daha once de lensmarket'ten aldiysaniz, onceki siparislerden cikarabilirsiniz belki?


  • nooneatall  (29.04.10 00:17:27) 
oradan da ilk kez alışveriş yapacağım. normalde gözlükçüden alıyorum.


  • black sabahat  (29.04.10 00:21:13) 
gözlük numarası ile lens numarası aynı değildir, lens için bir miktar daha düşük derece reçete edilir. hastanede muayene olduysanız arayıp sorun, büyük ihtimalle numaralarınız ellerinde vardır.


  • efx  (29.04.10 00:40:16) 
gözün çapı eğimi falan bissürü nanesi var. size sağ 6.00 yazıp vermişler lensi neye göre alacaksınız? bende torik lens kullanıyorum ve lensmarket tarzı bir yerden almıştım lenslerimi fakat benim kornea tabakasının eğimi normalden daha dik olduğundan hiç bir lensle rahat edememiştim, batma yapıyordu. bu tür yerler kafasına göre lens verebiliyor. sonra doktora gittim adam gibi muayene oldum ve 3 senedir sorunsuz kullanıyorum lenslerimi. yani sorun son aldığınız lenslerin gözünüze uygun verlimeyişi olabilir.


  • eter  (29.04.10 01:28:25) 
@ eter: şimdiye kadar hep astigmatsız lens kullandım. normal lenslerde de mi eğim vs. var yahu?


  • black sabahat  (29.04.10 01:29:53) 
evet var


  • eter  (29.04.10 02:08:44) 
e ben yıllardır önüme geleni alıyorum :|
yarın doktura gideyim bari..

  • black sabahat  (29.04.10 02:17:07) 
eğer sağ gözündeki astigmat 0.25,0,50 ise direk ihmal edilip normal lens alınabiliyor. kayma veya batma gibi sorunlar ise ancak kendinize en uygun lensi seçerek halledebilirsiniz. lenslerde su içeriği,lens kalınlığı ve lens çapı gibi özellikler vardır. bunlardan en uygununu belirleyip onu kullanmanız gerekir.

size tavsiyem lensi alırken garantisinin olup olmadığını sorun. örneğin Baush&Lomb ürünleri garantili olup memnun kalmazsanız iade edip başka bir marka lens alabiliyorunuz. air optic de aynı şekilde olması lazım
  • janavarorion  (29.04.10 07:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.