[]

Marketten aldıkları yıkama

Marketten aldığınız şeylerin ambalajını yıkıyor musunuz?
Sabunla, suyla vs.



 
Markete çıkmıyorum, getirden eve söylüyorum. Gelir gelmez de deterjanla hepsini yıkıyorum.


  • sta  (06.04.20 10:37:16) 
hayır


  • xvyz  (06.04.20 10:41:43) 
evet her şeyi bulaşık deterjanıyla yıkıyorum. uygun olanları kavanoz ya da saklama kaplarına aktarıp saklıyorum. tüm taze yiyecekleri aldığım gibi sirkeyle yıkıyorum. ilk hafta düzgün kurulamadığım için çürüdü bir çoğu,kurulamayı unutma.


  • denef  (06.04.20 10:41:47) 
gofret, makarna, konserve, bira gibi şeyleri lavaboya koyup çamaşır sulu süngerle ovuşturarak yıkıyorum. (ambalajı müsade eden her şeyi)

meyveleri ve sebzeleri sabunlu suya koyuyorum. ovuşturarak yıkayıp duruluyorum, kuruyunca kaldırıyorum.

paketi karton olan şeyleri dezenfektanla siliyorum.

poşetleri ya atıyorum ya da çamaşır suyuna basıyorum.
  • hushhush  (06.04.20 11:16:56) 
hayır


  • paramolacak  (06.04.20 11:55:04) 
Bütün paketleri tek tek sabunlu suyla siliyorum, poşetler de dahil. Mümkünse suya sokarak temizliyorum. Meyve ve sebzeleri arkadaşın da yazdığı gibi sabunlu suda bekletip durulayıp kurutmaca. Damacanaları kolonya ile siliyorum.

Sirkenin hiçbir işe yaramadığını da belirtmek isterim. İnsanlar ısrarla hala sirke bir işe yarıyormuşçasına kullanıyorlar. Sirkeden medet ummayın lütfen.
  • rakunzelll  (06.04.20 12:58:17) 
Bir sprey şişesine (yoksa camsil şişeside olur) %1 oranında çamaşır suyu %99 su ekleyin tamamdır. Hastane yoğun bakımlarını dezenfekte etmekte bile bu kullanılıyormuş. Ben gelen ürünleri beze bunu sıkıp, siliyorum.


  • kediyesellektoryapanadam  (06.04.20 13:38:07) 
aynen hemen kullancaksam yıkıyorum yoksa 1-1.5 gün bekliyo bi köşede.


  • superfluid  (06.04.20 18:07:03) 
biz de antibakteriyel antifungal -evet antiviral değil ama- ıslak mendil var, annem bir de ona hastanelerde kullanılan bir antiseptik var, virüslere karşı da etkiliymiş, onu sıkıp öyle siliyor. ya da kolonya. bazen de çamaşır suyu.

bazen de kombo yapıyor, sonrasında annemi balkona koyup havalandırıyoruz, yoksa kafayı buluyor alkjsdsşaskdjsa neyse, kara mizah bir yana, sirkeli suyu şundan dolayı da tavsiye etmem: 2 senelik gıda teknolojisi üzerinde 4 sene kimya okuyan çılgın araştırmacı bir arkadaşım var, sirkeli ya da tuzlu su -evet tuzlu suda yıkayan da var, yazayım dedim- sebze ve meyvelerde kullanılmaması gereken karışımlar, çünkü virüsü geçtim, normal zamanda da böyle temizlik yapan çok insan var, meyve ve sebzelerdeki olma ihtimali çok yüksek pestisitlerle reaksiyona girip insan için zehirleyicilik oranını arttırabiliyor. yani en azından kendisinin araştırmalarına ve kendisine güvendiğim için bunu diyorum, ama kendiniz de araştırırsanız daha iyi olur tabi.

bu arada annem eğer gelen torbalar sağlam plastiklerse, makinede yıkıyor. onu da belirteyim. hadi ben okb'liyim anneme noluyor onu anlayamadım :(
  • pasp  (06.04.20 18:20:52) 
hayır yıkamıyoruz.

alırken genelde arka taraflardaki ürünleri seçiyorum. torbayı kendim götürüyorum zaten. kasadaki görevli ama malum dokunuyor hepsine. eve gelincede doğrudan balkona atıyoruz. yarım gün kadar balkonda duruyor. ama içerisinde bozulma durumu olan şeyler varsa peynir vs.. onları dolaba alıyoruz hemen. sonra poşetler 2-3 gün balkonda duruyor sonra çöp poşeti oluyorlar.

tamam dikkat etmek gerekiyor ama bence alınan herşeyi yıkamakta bana aşırı geliyor. tabi aldığınız ürün düzgün gözüküyorsa. zaten markette hele bir hapşurun veya öksürün. anında itlaf edilirsiniz orada kesin.
  • morcivert  (07.04.20 00:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.