[]

Kahve önerisi?

Evde filtre kahve bitmek üzere, 250 gr sipariş veresim var ancak fiyatlar 25TL-60TL arasında değişiyor. Fiyat performans marka önerisi olan var mı?
Kahve dünyası iyi indirim yapmış, alınır mı bilemedim?
www.kahvedunyasi.com


 
sanalbaharat.com'dan alıyorum genelde, hem fiyatı uygun hem de taze geliyor.
kahvecim.com'dan yeni haberim oldu, ilk siparişim henüz gelmedi, performansı bilmiyorum yani. ama fiyatlar ve yorumları iyi gibi.

  • mezzosprite  (05.04.20 22:39:42) 
avansas sitesinde tchibo special diye bir kahve alıyorum 250 gramı 16 lira.. Starbucks filtre kahvesi ile eşdeğer diyebilirim.

www.avansas.com
  • pislick0  (05.04.20 22:46:24) 
kahve dünyası cidden ucuzmuş ve böyle istenilen tipe göre öğüttüklerini bilmiyordum. Hep hazır paket sanıyordum.

Ben geçen boxxcoffee diye bir yerden söyledim, kargo bedava, 50tl (250gr). Kavurma ve öğütme tarihi yazıyordu çok çok yeniydi. Bunları bilmek ve tazeliğini garanti etmek için iyi. Chemex'te yapıyorum, tadını gayet sevdim aromalı güzel. (gerçi kavurduktan sonra 1-2 hafta beklese daha iyi diyorlar)

ama mesela starbucks çekirdekleri aylarca beklemiş oluyor.
  • nhk ni youkosu  (05.04.20 22:52:23) 
Kronotrop kazıklamış olmuyor. Kronotrop vb. yerlerde aldığınız zaman fiyatla paralel olarak içtiğiniz kahvenin kalitesi ve tazeliği de artıyor.
Kahve Dünyası dediğiniz yer Starbucks gibi zincir bir marka ve taze ve kaliteli kahve içme imkanınız yok. Ben Starbucks, Kahve Dünyası, Tchibo gibi yerlerin kahvesini içemiyorum şahsen. Ama tabi ki damat tadına bağlı, sevıyorum içiyorum derseniz de keyif sizin.

  • anatomik  (05.04.20 23:24:35) 
tavsiyem kahve dünyası ve mehmet efendiden uzak durun. piyasada sahip olabileceğiniz en kötü kahveler, adında bu kadar kahve olup kahveden anlamayan hatta alakası olmayan firmalar bunlar.

kronotrop, boxxcoffee falan bunlarla kıyaslamak saçmalıktır, sakın böyle bir yanılgıya düşmeyin. Bu kahvecilerden bırakın rakımını, çiftliğini, ne kadar yağmur aldığının bilgisine ulaşabileceğiniz gerçekten nitelikli kahvelere ulaşabiliyorsunuz. ulaşmakla da bitmiyor, gerçekten kavurmayı bilen ve bu işe gönül vermiş insanların kavurduğu, güzel lezzet profillerine sahip, özel bir kahveye sahip oluyorsunuz. ucuza çekirdekleri de oluyor bazılarının, mesela doğal işlenmiş fazenda sertao'yu 35 tl 'ye probador colectiva'dan alabilyiorsunuz. öyle çok aromatik, lezzetli bir kahve değil, ama ne mehmet efendi ne de kahve dünyası şunun yanına yaklaşabilir..
probadorcolectiva.com

William's roastery'nin. mesela ucuza La majada'sı var.
williamsroastery.com

benim fiyat performans yerim demlenyor.com, balat dolaylarında bir kavurmacı. kahveleri gerçekten ucuz ve ortalama bir şekilde kavuruyorlar. özellikle ethiopia kahvelerini tavsiye ederim. en büyük sıkıntıları, kavruları tutarsız olabiliyor. bir siparişinizde gül gibi aromatik bi kahve içerken, başka bir siparişinizde aynı çekirdekte "bu ne ya? ben ne içiyorum şimdi? diyebiliyorsunuz.. ama her türlü kahve dünyası'ndan ve mehmet efendi'den daha iyi. hatta bunların en ucuz çekirdeği brezilya alta mogiana bile kahve dünyasına vs tercih edilir. Espresso dediğine bakmayın, tchibo'nu vs kavurmasına göre daha açık bir kavrumdur ve fındıksı kakomsu tatlar kolayca alınabiliyor.
demleniyor.com

commercial kahveciler arasında ise en çok tchibo'yu seviyorum. onların da kahvelerinde düzgün aromlar vs alınabiliyor. ofiste hep tchibo guatemala içerdik, gayet içilesi lezzetli bir kahveydi. ama kesinlikle yukarıda bahsettiğim kahvelerin sundukları lezzet profilllerinin yakınına yaklaşamaz.

son olarak da tavsiyem gidin min 250, max 600-700 e bir grinder alın kahve içmenin gerçek keyfine ulaşın.
  • cedric tweedledee  (05.04.20 23:39:26 ~ 23:41:31) 
rossmandan aldığım kahveden memnunum ben. sanalbaharattan da almıştım beğenmedim onun tadını, rossman daha iyi bence ondan. çekirdek alıyorum ben, filtre de mevcut.


  • veritaslibertas  (21.01.22 16:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.