[]

İelts 7.5 almak

İelts'de konuşma pratiği olmadan 7.5 alınabilir mi?




 
ielts sonucu olarak mı 7.5 yoksa konuşma puanını mı soruyorsunuz?

eğer iyi bir konuşma olmadan 7.5 puan almak istiyorsanız listening ve reading in oldukça yüksek olması lazım. 8-8.5 gibi
  • tabudeviren  (04.04.20 17:49:32) 
toplam puan olarak 7.5.

bir de toelf mı zor yoksa ielts mi?
  • insomniac  (04.04.20 18:10:16) 
ielts academic'ten 7.5 aldim totalde. writing'de cuvallayacaksiniz allahin emri 6.5 veriyorlar.

ben edx'te ieltsx kursuna sinava girmeden bir iki gun once calistim. temeliniz nedir bilmiyorum ama ben 100% ingilizce okudum, reading, listening, writing'den degil en cok speaking'den korktum. ama speaking cok iyi gecti. writing iyi gecmesine ragmen 6.5 geldi. ben de 6.5 aldim bogazici ingilizce ogretmenligi okuyan da 6.5 aldi. oyle dusun.

toefl ibt'ye girdim; kesinlikle toefl'dan daha avantajli ielts, cunku pc basinda sinav fikri bana uygun degil. internet kafe gibi bir ortam var hele speaking kismi falan cok zorlayici. ielts'de insan etkilesimi var; sonuc ayni olmadi bende.

umarim yardimci olur.
  • nefertarii  (04.04.20 18:25:16) 
konuşma pratiği olmadan bence o puanı alamazsınız. ben başka bir konuşma sınavına hazırlanmıştım. kursa verecek para yok 1-2 ay boyunca hanım soru sordu ben cevapladım 6 üzerinden 4 aldım.

@nefertarii nin dediği gibi yaklaşırsanız çuvallarsınız, ingilizce öğretmeni olmayan, ingilizce üni okumadan 6.5 alan kişiler tanıyorum. genelde çevremdekiler speakingden düşük puan almaktan yakınıyorlar. malum pratik lazım. bende hazırlanmaya çalışıyorum. diğer bölümleri kendim çalışıp speaking için dışardan birebir destek almanın iyi olacağını düşünüyorum. ama pratik olmadan speakingde 5-5.5 bandı üzerine çıkmak bence zor.
  • morcivert  (04.04.20 22:34:55) 
konuşma hiç mi yok?? diğer kısımları becerip konuşmanın çok kötü olması pek mümkün gelmiyor bana. ya da diğerleri de mi kötü?

zorluktan ziyade uygunluk önemli. ben kağıtta yazabiliyorum klavyede harflerin yerini şaşırıyorum hep elle yazarken daha doğru yazıyorum o yüzden ielts i seçtim. total 7.5 aldım. yazma ve konuşmada baya kıt puan veriliyor gerçekten.


bonus: ingilizcenize güvenip deneme çözmeden asla sınava girmeyin, paranız boşa gider. deneme ingilizcenizi geliştirmek için değil sınava alışmak için.
  • sonsuz  (04.04.20 23:03:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.