[]

external hdd

external hdd arayışındayım. şöyle ucuz, çok da dandik olmayan 500gb civarında bir diske ihtiyacım var. hepsiburada'da lacie var(www.hepsiburada.com alınır mı alınmaz mı? yok efendim üstüne 20$ koy git şunu al diyeniniz var mı ? yok ben kullandım on kaplan gücünde diyen var mı ?




 
Ben Lacie kullandim, kutusu 2 yil sonra oldu, diski calisiyor. Su anda Cavalary diye bir eSata disk kullaniyorum, fena degil. Maxtor'un disklerini kullanan cok gordum, Western Digital'inde 2.5 inch diskleri guzel.


  • compumaster  (07.10.07 12:33:04) 
2.5" lerde o kapasite olsa bile çok pahalı. gerçi lacie olmazsa bakacağım markalar philips, wd. bide firewire çok farkediyo mu gerçekten? fiyat direk 100ytl artıyo işin içine firewire girince de.


  • alembic  (07.10.07 12:44:11) 
bildiğin dümdüz dikdörtgen prizma kutu yapmışlar, DESIGN BY F.A PORSCHE yazmışlar, çok komik gerçekten...
bu arada ben internal hdd lardan yola çıkarak seagate derim...

  • forrestgump  (07.10.07 13:10:29) 
Daha önce verdiğim bir cevapta söylediğim gibi günde bir ürün tarzı siteler hdd konusunda çok bereketli bir süre onları takibe almanızda yarar var. Güzel bir fırsat çıkabilir. Ben Firewire bağlantılı 500GB Lacie harici diski 200YTL'ye almıştım. Firewire ve USB 2.0'ın teorik maksimumlarını dikkate almayın önemli olan sustained değerleri. USB'de bu değer 33MBit/sn Firewire'da ise 41MBit/sn. Dolayısıyla Firewire daha yüksek performans veriyor fakat günlük kopyalama işlemleri için aradaki farka değmez gibi. Bir de şimdi eSata diye bir olay çıktı bilgisayarınızda varsa bu port çok yüksek hız sağlıyormuş ama test etmedim bilmiyorum doğrusu.


  • arche  (07.10.07 13:11:51) 
seagate'i pek düşünmüyorum. işyerinde kullanıyorduk onu, 1 sene sonra çöp oldu, para iadesi yaptılar. eSata için port yok, laptop kullanıyorum çünkü. lacie mi diye sormamın sebebi de fiyatı 170 küsür ytl. ama dediğim gibi şöyle 30-50 ytl farkla daha iyi birşey alınabiliyorsa neden almayayım ?


  • alembic  (07.10.07 13:25:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.