[]

Quiz nasıl yapılmalı?

Merhaba Duyuru!

1)Şuanki şartlar altında quiz yapılmalı mı?
2)Sizce şuanki şartlar altında çoktan seçmeli olmayan bir quiz nasıl yapılabilinir? Öğrencilerin kopya çekme ihtimalini sıfıra yaklaştıracak ve aynı zamanda öğrencilerin tamamının bir sorun yaşamadan katılabileceği bir quizi nasıl yapabiliriz?

Sevgiler

 
Ucretsiz bi cozum icin, google docs uzerinden quiz'i hazirlayip linkini atiyorum saat 12'de gonderin herkese. Sorulara yanit verip gondere basacaklar alttaki. Saat 1den sonra gelen cevaplari da kabul etmeyin atiyorum. (Gelen tum formlarin gonderilme tarihi saati yaziyor gelince)

Tabi kopya cekmek isteyen her turlu ceker. Belki zoom.us uzerinden hepsine kamera actirip kontrol edebilirsiniz.
  • brkylmz  (01.04.20 13:25:49) 
ögrencilerin kopya cekmesinden korkmayin. en sacma buldugum sey bu.

herkese ayri soru gitsin, sorular ezber degil mantiga dayali olsun.

1 joule kac kaloridir diye sormayin. bir insan yaklasik olarak saatte kac joule/kalori harcar diye sorun.
  • duygusuzromantik  (01.04.20 13:28:14) 
Elimizde zoom ve turnitin var ancak herkesin bilgisayara aktif bir erişimi olduğunu düşünmüyorum.

Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi:
Zoomda herkesin kamerası açık bir şekilde süresi kısa ve hesap yapmalı bir quiz. Öğrenciler a4’e cevapları yazıp fotoğrafını gönderecek. Erken bitiren bekleyecek kamere önünde ve herkes aynı anda gönderecek, mesela quiz bittikten sonra 1 dakikaları olacak göndermek için.
  • E.  (01.04.20 13:29:33) 
Mobil olduğum için editleyemiyorum, üzgünüm.

Asıl amacım şu: bilgisayardan yapılacak bir quizde, cevapları worde yazıp turnitine yüklemektense bilgisayara erişimi olmayanların da katılabileceği bir quiz sistemi tasarlamak.

Kopya elbette belirli bir seviyede olacaktır ancak bu imkandan faydalanan herkesin yüksek not aldığı bir ortamda “quize teknik nedenlerle katılamayanların” daha az geride kalmasını sağlamak istiyorum.
  • E.  (01.04.20 13:34:24) 
Valla öğrenci olarak dua ediyorum ki Üniversitede mezun durumundaki öğrencileri muaf edecekler diye bi lakırtı dolaşıyor. Salın bizi artık mezun edin 1 tane de quizden iyi not alalım :P ( Şaka diyorum ) bizim hocalarımızda kesinlikle online sınav sistemine karşı ve ödev veriyorlar internet üzerinden quiz yerine. O tarz bir şey deneyebilirsiniz.


  • caner555  (01.04.20 14:10:36) 
Mümkün değil yapılamaz. Güvenli değil. Okulda bile kopya çeken evde ne yapmaz.
YÖK de bize yapın demiş üniversite öğrencilerine.
Ödevler vermek daha mantıklı. Niyeti olan çabalar, öğrenir.
  • pro9it9is9  (01.04.20 15:47:39) 
Hocam dersin gradinginde participation, hw, quiz, midterm/final var. Ödevleri zaten var öğrencilerin. En az sayıda kişinin quizden mağdur olduğu bir çözüm arayışındayım.


  • E.  (01.04.20 16:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.