[]

Dil eğitimi almak, hangi ülke, hangi okul, nasıl ne zaman?

merhaba arkadaşlar, üniversite bitiyor, bugün kocaman bir eksikliğini hissettiğim, ileriki hayatımda da bana eyvah ettirecek bir konu olan dil eğitimimi tamamlamış değilim, ilk başta ingilizce düşünüyorum ama kimileri de mesleki alanında(hukuk) kariyer yapacaksan almanca öğren yüksek lisans ya da masterı da almanya ya da avusturya da yaparsın daha faydalı olur diyorlar, (bu ayrı konu)
şimdi dışarı da bir dil okuluna gidebilirim, ama hangi ülke olur
mesela güney afrika nasıl olur? ya da ingilizce mi geliştireceğim ve dil okulu olan başka ülkeler, dil okulu çünkü asosyal birisiyim diyebilirim, öyle gidipte milletle çene çalarak geliştirebileceğimi düşünmüyorum. ne tavsiye edersiniz? özellikle sizin ya da yakınlarınızın deneyimi olduğu ülkeler neler olabilir?


 
Afrikalının ingilizcesiyle turk ingilizcesi eşit vadatlikta. imkan varsa Kanada, Avustralya Yada Amerika öneririm. O kadar imkan yoksa tr icinde yabancı hocalardan kurs alarak daha sonra yabancı cevre yaparak gelistirbilirsin.


  • erich  (28.04.10 01:27:23) 
İngiltere veya Amerika'yı düsünüyor musun bilmiyorum ama iyi birer alternatif olabilirler. Aslında biraz pahalı bir ülkeler ama bir yandan da çalışmayı göze alıyorsan,hem daha rahat geçinir,hem de çok arkadaş edinemesen de pratik yapma imkanı bulursun.

Hukuk ingilizcesi oldukça önemli. Bu konuda 3 okul var şu an aklıma gelen.

1-Bournemouth Business School of İnternational (bizzat bulundum,çok Türk var,bu yüzden

hiç tavsiye etmiyorum.)

2-Cambridge law studio

3-University of California San Diego ( üniversite bünyesinde dil eğitimi veriyorlar.bir

arkadaşım çok memnun kaldı.)

Gözlemlediğim kadarı ile Almanca'yı daha çok akademisyen arkadaşlar tercih ediyorlar.Bir hukuk bürosunda avukatlık yapmayı düşünüyorsan İngilizce çok daha fazla karşına çıkacaktır.
  • ewereste  (28.04.10 02:07:09 ~ 05:25:26) 
Eğer ingilizcenin orta seviyede olduğunu düşünüyorsan latin dil ailesinden bir dil öğren bence.Mesela fransızca.İlk etapda ingilizceden çok farklı olduğu için seni baya zorlar ama zamanla,o ülkede de yaşadığın için yavaş yavaş oturtursun.Fransızca, latin dil ailesindeki 2 dili de çok çabuk kavrayabilme şansı verir.Çünkü ispanyolca ve italyanca grammer ve mantık olarak fransızcayla neredeyse aynıdır.İlerde ispanyolcayı yada italyancayı çok daha rahat öğrenebilirsin.Fransızca için sanılanın aksine Fransaya değil de İsviçra-Cenevreye gitmeni öneririm.İsviçre pahalı bir ülke olsa da fransayla karşılaştırıldığında eğitim oldukça ucuz.Mesela Cenevre Üniversitesinin dil okulu senin gibi sıfırdan başlayan öğrenciler için çok ideal.Hem de Cenevre bir yabancı için yaşaması çok kolay bir şehir.Herşey çok düzenli,insanları kibar,suç oranı çok düşük.Fransa ise tam bir kaos bu konuda.


  • esma_sultan  (28.04.10 17:06:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.