[]

Ay'ın sahibi var mı?

Hani şu bildiğimiz gökyüzündeki Ay var ya, işte o.
Herhangi gerçek ye ya tüzel kişiye ait mi? Değilse ben almak istesem alabilir miyim? Kimseye ait olmadığı için üstüne yatabilir miyim?

Belki şimdi değeri yok ama bi' 1000-2000 yıl içinde çok para edecek.

 
sana 2000 tl ye olur.

o degil de, gercekten de yildiz satan bir firma vardi. hani sembolik olarak, "su yildiz ikimizin askim" demek isteyenler icin ahahaha

edit:
aha www.yildizal.com
  • la traviata  (27.04.10 20:45:35 ~ 20:46:03) 
(bkz: uzay hukuku)


  • tungur eezi  (27.04.10 21:02:12) 
Oradaki her kraterin bir ismi var..çoğu da büyük britanya ve amerika adına. Açıkçası Güney kutbunun da sahibi yok ama bol bol sömüreni var. Ay'da mok olsa onda da hakkın olmaz merak etme ;)


  • Pit posum  (27.04.10 21:03:26) 
şöyle olabilir aslında. hani bayrak ülkeyi temsil ediyor ya. ya da filmlerde kaleye bayrak dikmek o yeri fethetmeyi sağlıyor. bu durumda ay a ilk bayrak diken amerika ay ın sahibi oluyor galiba. hukuksal olarak ay a kimin sahip olduğunun ne önemi var ki sonuçta ilk varan sömürecek orayı. bu durumda sahibi ilk giden olur.


  • dahinnotha  (27.04.10 21:27:56) 
eskiden bizim oralaada boş sahıpsız arsaları telnen çevürende sahaplanmış olurdun. sen de gidivee, bi miktar dikenli telnen etrafını çevirivee.. ee belediyesi neyin de yoh? karışan görüşenin de olmaz yegen. bi ara davet edrsin mangal neyin çevürürüz oralaada da.


  • trawmatolog  (27.04.10 23:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.