[]

İşsiz kardeşlerim, corona'dan önce de işsiz olanlar

Süreç psikolojinizi nasıl etkiledi?
Sürekli iş arıyor olmaktan bi nebze uzaklaşmak iyi hissettiriyor mu?
Yoksa işi olup evden çalışmaya başlayanlara, evinde rahat oturabilsin diye maaşı erken ödenenlere özeniyor musunuz?
Evdekilerin gözüne batmaktan bunalmışsınızdır iş ararken, şimdi durum nasıl?
Gelecek kaygınız ne alemde?
Hayatınızda hiçbişey değişmedi mi karantina günlerinde?

Hepsini cevaplamak zorunda değilsiniz elbette :) açıkça yazmaktan çekinen yeşillendirebilir.

 
intiharın eşiğindeyim, sırf sevgilim üzülmesin diye yaşıyorum.

evde babamın aleti var, bazen rüyama giriyor o an.

sağlıkçıyım bir de. bana tek faydası ''daha garanti ve acısız nasıl ölürümü'' kestirmeye yaraması.

işsizlik corona'dan daha ölümcül benim açımdan.

moralini bozduğum insanlardan özür diliyorum, soru sormamanızı rica ediyorum.
  • angina pektoris  (24.03.20 23:22:42 ~ 23:29:53) 
neden bilmiyorum ama tam aksine bu dönemde başvurulara dönüşler artmaya başladı.

kimseye özenmiyorum aksine herkesin bir an benimle aynı duruma düşmüş olması içten içe sevindirdi diyebilirim. ekonomik olarak demiyorum tabii, insan çalışırken çalışmaktan yoruluyor ama işsiz kalınca da işin kıymetini anlıyor, tüm arkadaşların çalışıyorken sen evde oturuyor yalnız hissediyorsun, dışarıdan bakanlar için "oh ne güzel yatıyorsun" gibi görünüyor ama şimdi anlamışlardır.

evdekilerin gözüne hiç batmadım, aksine iş bulursam üzülecekler gibi :D

gelecek kaygım iş görüşmelerine katıldıkça daha da artıyor, daha iyi bir iş bulmak, şehir değiştirmek için işinden ayrılıp iş arayanlar kategorisine geçtim fakat görüyorum ki hayat çok sıkıcı, o ilk günlerdeki yeni bir iş, yeni bir kariyer heyecanımı yitirdim diyebilirim.

hayatımda az da olsa bir şeyler değişti, en azından arada dışarı çıkıp birileriyle görüşebiliyor, şehir değiştirebiliyorduk. kafelerde çalışabiliyorduk. hiçbir şey yapmıyor olsan bile özgürlüğün elinden alınmış olması hissi kötü hissettiriyor.
  • aziz dostum jack  (24.03.20 23:22:55) 
21 şubatta işten ayrılmıştım. ara ara gelen NAPCAM BEN ataklarım oldu aslında ama idare ediyordum.

işten ayrılmam zaten mantıklı olan karardı, herkes destekliyordu ki şu dönemde kararımdan bir kere daha memnun oldum. çünkü hala açık bizim şirket. ki ben toplu taşıma ile gidiyordum işe. ha iş var mı yok, zaten bomboş geçiyordu günler ama ona rağmen haşa gidiyorlar. öncesinde çıkmamış olsam şu dönemde eşim zorla çıkarırdı zaten diye düşünüyorum.

zaten evde olmaya alıştığım için bi şey değişmedi. hafta başından beri eşim de evden çalışmaya başladı, ikimiz de evdeyiz şu an. ben de bu hafta herhangi bir yere başvurmadım çağırsalar da gidemeyeceğim için. yani bana da işsizlik içinde işsizlik gibi oldu bu dönem.

gelecek kaygısı var mı? eşimin işi de sıkıntıya girebileceği için evet var.

bakalım ne gösterecek günler.
  • elorelia  (24.03.20 23:38:22) 
Benim açımdan da işsizlik corono'dan daha büyük dert. Açıkçası çok takmıyorum corono'yu. Eğer bu hastalık patlamasaydı belki bir işe girme durumum vardı.


  • indifferent  (24.03.20 23:47:13) 
çok kötü çok. kredi kartı borcu dağ gibi. cepte beş kuruş yok. işe alım yok. sınavlar ertelendi. kredi kartı ekstreleri geliyor. ne yapacağımı hiç bilmiyorum.


  • surekliyorguninsan  (25.03.20 00:02:24) 
çok zor günler geçiriyorsunuz dayanamaz gibi hissediyorsunuz ama biraz daha dayanın. Aklınıza kötü seyler getirmeyin. Sonra o kötü düşünce koridorundan çıkmak inanılmaz uzun süre alıyor. Kimseyi dinlemeyin. I(Kulaklarınızı kapatin) .


  • opitseri  (25.03.20 00:08:14) 
kredi kartları ve kredi borçları yüzünden bence artık daha fazla endişelenmeniz gerekmiyor.

niye gerekmiyor? çünkü yanlız değilsiniz, 2 3 ay sonra, bu kapatılan iş yerleri, çalışamayan avm ve diğer işyerleri.

işyeri, firması vb çalışan fakat kriz , virüs yüzünden iş yapamayan firmalar falan.

yani özetle milyonlarca insan kredi kartlarını, kredilerini, ev kiralarını, dükkan kiralarını ödeyemeyecek.

atıyorum şimdi 1-2 milyon insan ödiyemiyorsa o zaman bu 10 katına çıkacak ve hiç bir kurum ya da devlet bu kadar insana birden yaptırım uygulayamaz.

bu konuda içiniz rahat olsun bence.
  • hem şişko hem deli  (25.03.20 00:14:41) 
Aylardır işsizim, borç harç yok tabii o açıdan iyi fakat aylardır yaşadığımız ev hayatını insanlar laboratuvar ortamı gibi görmesi olumsuz his yaratıyor ayrıca ekonominin kötüleşmesi de olumsuz etkilerden. Korona haftası 2-3 görüşme yaparken şimdi 0. Olumlu etkileyen birşey yok her şey zorlaştı yaş da alacağız bir yandan, Allah hepimize sabır versin yaşayamasak da nefes almaya devam, bizim de günümüz gelecek elbet


  • alicek  (25.03.20 00:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.