[]

Trump ın İngilzcesi çok iyi değil mi ya?

:)Yani olm tane tane konuşuyor harf yutmuyor falan. Adamı anlıyorum. Zenci İngilizcesi yok. Yani mükemmel vurguluyor kelimeleri ? am i wrong




 
hayir, bilakis sen anliyorsan bu ilkokul cocugu gibi konusuyor demektir. pixar animasyon filmlerini dusum, bir de cok daha sanatsal, edebi replikleri olan bir filmi dusun.


  • hot potato  (23.03.20 17:03:25 ~ 17:04:51) 
Gercekten ilkokul ingilizcesiyle konusuyor. Bunun analizi cok yapildi.

www.youtube.com
  • fortisvita  (23.03.20 18:06:06 ~ 18:06:15) 
ahaha ilkokul çocuğu gibi konuşuyormuş. konuşması düzgün bence de. anlamakta zorluk çekmiyorum. vurgularını beğeniyorum ben.


  • black holes in the sky  (23.03.20 18:07:17) 
@hot potato @himmet dayı
Bütün dünya konuşmalarınızı takip ediyor olsa siz de tane tane, mümkün olduğunca kolay anlaşılacak ve başka manalara yorulamayacak şekilde konuşmaz mısınız? Neden kelimeleri yutarak yuvarlayarak yada az kullanılan kelimelerle konuşsasınız ki?

  • karabasun  (23.03.20 18:10:30 ~ 18:11:38) 
çocuklar gibi sayılı bir kelime haznesiyle konuştuğuna dair bir haber okudum diye hatırlıyorum. dikkat ederseniz hep big, big, big diye konuşuyor.
www.newsweek.com

o yüzden hot potato, fortisvita +1
  • euteamo  (23.03.20 18:19:26 ~ 18:20:17) 
Ortalama üniversite eğitimi almış bir ABD vatandaşından daha iyi konuşmuyor. Adam Amerika'nın başkanı yani anadilinde dediklerini az çok İngilizce bilen biri anlamalı zaten di mi?

Ki bence diksiyonu ve vurguları standart dışı. Ağzını yuvarlak tutarak konuşuyor ve konuşmasında bir u-o'laşma var bu yüzden. Her söylediğini yuvarlıyor. Ayrıca konuşurkenki kelime dağarcığının dar olmasına ve ilkokul seviyesinde konuşmasına da katılıyorum, bu anlaşılır olmaktan farklı bir şey :)
  • nundu  (23.03.20 18:28:24 ~ 18:28:35) 
Factba.se'in analizi adamın kullandığı kelime sayısı ve kurduğu cümlelerin yapısıyla alakalı. Soru sahibi kısaca "adam The Wire İngilizcesi konuşmuyor yanlış mıyım" diyor. Ben de genel olarak Amerikan İngilizcesini daha anlaşılır buluyorum.


  • bruce mclaren  (23.03.20 18:29:29) 
@karabasan Iyi de kolay anlasilabilecek bir sekilde konusmuyor ki, adamin kurdugu cumleler, cumleler arasi gecisler bozuk ve cogu zaman anlamsiz, anlasilmasi zor. Yavas ve tane tane konusmasi onu iyi bir konusmaci yapmiyor.

Aklima sey geldi, Turkce ogrenen bir arkadasima Erdogan konusmalarini dinletmistim konusmasi tane tane ve iyi anlasilir diye. Ama Ingilizce ogrenen birine Trump konusmasini dinlemesini onermezdim.
  • Haldamir  (23.03.20 18:35:05) 
trump bir is insani. is insanlarinin genel bir ozelligi olarak sade, basit ve tane tane konusmalaridir. bu, onlarin islerini daha cok musteriye yayma durtusu ile ilgilidir. yaptiklari isin buyumesi icin herkesin anlayabilecegi dil seviyesinde konusmalari gerekir. ne kadar cok musterin olursa o kadar cok gelirin olur.

steve jobs'in ingilizcesi de oldukca sade ve anlasilirdi.

elon musk'in konusmasi bok gibi. bu adam ne bilmyorum.

akademik bir insanin konusmasi hizli ve suslu kelimelerle doludur, anlasilmasi genelde zor olur.
  • Leonardo~Da~Vinci  (23.03.20 19:06:59) 
bildiğin beginner seviyesi


  • kreatin  (23.03.20 19:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.