[]

tv ve gazetelerde dışarı çıkmayan uyarıları yeterli mi?

bu sokaklarda sürten kitlenin baktığı yerler tv ve gazeteler. takip etmediğim için bilmiyorum, bu mecralarda ciddi ciddi sokağa çıkmayın uyarıları var mı? mesela kamu spotları hazırlanmış mı bunun için? prime time'da 10 dakika dışarı çıkmayın uyarısı içeren kamu spotları yayınlanması gerekmez mi? bu insanlar durumun ciddiyetinin farkında mı cidden? biz kendi çevremizde yaşıyoruz, o yüzden herkes farkında ama umursamıyor diyoruz. a haber'den başka bir şey tüketmeyen amca da bu denli farkında mı işin ciddiyetinin?




 
kesinlike değil.
bkz: fransa, italya vs...

  • stationary traveller  (21.03.20 18:35:33) 
rte sokağa çıkmayın demedikçe çıkacaklar. net.


  • bahoho  (21.03.20 18:38:17) 
Günde 500 kişi ölmeye başlayınca ciddiye alırlar.


  • archmage mahmut  (21.03.20 18:47:35) 
benim anlamadığım nokta bikaç restoran ve market/eczane hariç (hadi turkcell koçtaş gibi yerler fln da)zaten her yer kapalı bu bahsettiğiniz akın akın bi yerlere gidip kalabalık oluşturan kitle nerde acaba? benim konum izmir ve buralar hiç bu kadar tenha olmamıştı.


  • superfluid  (21.03.20 18:52:47) 
@superfluid, ben dün maçka parkındaydım yarım saat kadar, 50'den fazla "yaşlı" görmüşümdür bu sürede. oraya yürürken yolda gördüklerimi saymadım bile. izmir'in bilinç düzeyine alkışlarımı gönderiyorum buradan.


  • Bruce  (21.03.20 19:02:20 ~ 19:07:50) 
Cumhurbaşkanı sokaga cikmayin dedi zaten arkadaşlar, diyanet baskani kul hakkina giriyosunuz dedi. Tvlerde bangir bangir soyleniyor evde kalin diye. Dizilerdeki doktor karakterleriyle kamu spotu yaptilar. Ana haberlerde, tartisma programlarında vs surekli uyariliyor insanlar. Sorun bunlari ciddiye almayan bana bi sey olmazci kitlede.

Ayrica ölüm sayisi artinca evde kalicaklar+1
  • hindistan cevizi  (21.03.20 19:22:14) 
bugün öğlen civarlarında nişantaşı'ndaydım. nasıl derler? in, cin top oynuyordu.
maçka parkı dahil.
ama bir tek buradan oluşmuyor istanbul. kurutuluş mesela, insan kaynıyor.
  • pangea  (21.03.20 19:25:59) 
tayyip mesaj attı şimdi, evden çıkmayın kandiliniz mübarek olsun diye. normalde rahatsız olurdum ama şu an olamıyorum hahah go reyiz go!


  • Bruce  (21.03.20 21:18:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.