[]

evde mi kalıyorsunuz?

evdekal diyoruz tamam ama hiç mi çıkmıyorsunuz?
ne bileyim arada sırada arkadaşlarla görüşmek olur, biraz yürümek olur veya toplu taşıma araçları olur, kendi arabanızla tur atmak olur

ne kadar evde ne kadar dışardasınız? düzeniniz ne kadar etkilendi?

ben sabahları çıkıyorum dışarıya yürüyüş ve biraz alışveriş yapıp geliyorum.
evde spor yapmaya çalışıyorum

 
On gündür arkadaşlarımdan vs kimseyi görmedim; görüşmeyi de düşünmüyorum zira bende varsa başkasına da geçirebilirim. 2 kere kısa market alışverişi yaptık, o esnada site içinde de 10 dakika yürüdük.


  • fraise  (21.03.20 13:59:40) 
ben 3 ev gününün sonunda yürüyüşe çıktım dün. maçka parkına gittim, biraz güneş aldım yeşile baktım, dönerken de eve alışveriş yaptım geldim. normalde bu havada hafta sonu evde oturmazdım ama hafta sonu daha çok insan çıkar diye diye hafta içleri çıkmayı planlıyorum.


  • Bruce  (21.03.20 13:59:45) 
arabam olsa kesin turlardım.


  • sutlu nescafe  (21.03.20 14:05:18) 
"arada sırada arkadaşlarla görüşmek" tam da olmaması gereken şey, sosyal izolasyon o zaten.
Neredeyse iki haftadır sosyal aktiviteler yapmıyoruz. Arkadaşlarla görüşmüyoruz ya da görüntülü arama yapıyoruz, toplu taşımaya binmiyoruz. Yakınlardaki marketlere ve eczanelere gidiyoruz gerekirse. Daha uzak yerlere gidilmesi şartsa eşim motorla gidip geliyor.
Bugün bi çıkıp motorla sakin bir yere gidip hava alalım yürüyelim diye düşünüyoruz.
  • kobuzchu kiz  (21.03.20 14:05:33) 
Evdeyim komple. Sadecd akşam üzeri arabaya binip, sigaramı yakıp yarım saat dolaşıyorum. İyi geliyor.


  • valarmurgulis  (21.03.20 14:06:36) 
3-4 günde bi alışverişe çıkıyoruz. onu da mümkün olduğunda milletten uzak durup hızlıca halletmeye çalışıyoruz.


  • nolmus yani  (21.03.20 14:09:31) 
ben köpek gezdirmek için zaten her gün iki kez çıkıyorum, ama apartman etrafında ve kısa süreler ile. onun dışında evimin yakınındaki büyük parklara vs yürüyüş yapmaya çıktım 1-2 kez. birazdan yine çıkacağım bir saatlik bir yürüyüş için. ama insanlarla sıfır temas tabii. market alışverişine bir kez çıktım, belki bugün çıkmışken onu da yaparım. ayrıca arabam olsa kesin turlamaya çıkardım +1.

toplu taşımaya kesinlikle binmem, gerekirse 2 saat yürürüm öyle giderim gitmem gereken zorunlu bir yer olursa.
  • treamorg  (21.03.20 14:13:03) 
arkadaşlarımla görüşmüyorum.
ulaşım aracı kullanmadan görüşebileceğim arkadaşım zaten yok.

dün online happy hour yaptık. tüm şirket açtı webcam'leri kameralı görüştük zoom üzerinden. kaemralı görüşme sevmeyen ben arkadaşlarımla böyle görüşmeye başladım. tam bir distopya.
  • biseysorcaktim  (21.03.20 14:14:02 ~ 14:14:53) 
evet, hiç çıkmıyorum.
düzenimi tamamen değiştirdi.

bir haftadır kendi evimdeydim.
hele arkadaşlarım falan asla.
taksiyle, ailemin evine geldim. yasak ilan edilince yine taksiyle kendi evime dönüp min 2-3 hafta kalacağım.
yani 2-3 hafta dediğim markete/eczaneye falan da çıkmadan.

evde egzersiz yapıyorum basit, esneme-germe yoga falan. bolca film, kitap, dualingo.


yürüyüş ve koşu için sana bir haberim var:/

twitter.com
  • jimjim  (21.03.20 14:23:49) 
Dün ilk defa yuruyus icin caddebostan sahile indim.
Maske ve eldivenimle. Fakat hata yaptigimi fark ettim cunku inanilmaz kalabalikti. Cogunluk da 60 yas ustu maskesiz amcalar.
Tekrar market alisverisi haricinde cikmayi dusunmuyorum. Stok yapmamis oldugum icin her gun markete gitmem gerekiyor.
  • fingers of fury  (21.03.20 14:24:34) 
Son 1 haftada 1 kere market icin ciktim ve kucuk sehirdeyim su an. Zorunda olmadikca asla disari çıkmam. Ailem de cikmiyor. Kendimizi de cevremizi de tehlikeye atmiyoruz asla. Neyse ki egitimli ve bilincli bi ailem ve cevrem var.

Arkadaslarla gorusmek nedir ya :/ burda surekli berbere gitsem mi sorulari dönüyordu sacma sapan neyse ki berberleri kapattilar insallah ulkeye karantina da gelir de su arkadaslarla gezelim 976392 kisi piknige gidelim fikirlerinden hayirlisiyla kurtuluruzm
  • hindistan cevizi  (21.03.20 15:43:50) 
son 15 gündür kendimi karantina altına aldım. ilk 10 gün hiç çıkmadım zaten yiyecek vs stoğum genelde olan şeyler olduğu için bi ihtiyacım olmadı. en yakın arkadaşım işe gidip geldiği için onunla da görüşmedim. 5 gün önce yürüyerek benim gibi izole olan ablamlara gittim çünkü mental olarak etkilenmeye başlamıştım. bi saat durup geri geldim yine yürüyerek. bugün de aynı şekilde yürüyerek onlara gidip geldim. eve su almak dışınnda bişey de söylemiyorum, kimseyi görmüyorum kısa vadede görmeyi de düşünmüyorum. tamamen izoleyim ve evdeyim.


  • hypathia  (21.03.20 16:11:32) 
işe gidiyorum
bunun dışında sadece alışverişe çıkıyorum.

  • basond  (21.03.20 16:51:25) 
Perşembe evden çalışmaya geçtik o zamandan beri çıkmıyorum. Yarın tekrar markete gidip 1 hafta daha çıkmamı gerektirmeyecek şekilde alışveriş yapıp geleceğim. Durum sıkıntılı biliyorum ama kimsenin keyfi olarak evden çıkmaması lazım.

Düzeninizi ne kadar etkiledi diye soruyorsan çok etkilemedi açıkçası. Zaten işe gitmek dışında evden çıkmıyordum. Belki bazen haftasonu yürüyüşe çıkıyordum ama o da her hafta sonu değil. Bende dönem dönem agorafobi de oluyor o yüzden evden çıkmamaya alışkınım.
  • peki madem  (21.03.20 16:53:44) 
ben sadece markete acil ihtiyaçlar için etrafın en sakin olduğu saatlerde gidiyorum.

mesela su almak için

ekmek bile almıyorum artk ama mecbur kalırsam ekmek alıp buzlukta 2 gün bekletip tüketmeyi düşünüyorum.

un bulamadım şok ve bim de.

zaten uzun süredir ekmeği evde yapardık ama un bulamamaya ya da fahiş fiyattan diğer yerlerden bulup fırsatçılara prim vermemek için almazsam bu şekilde yapıcam.

burası insanların son derece bilinçiz ve ilgisiz olduğu yerlerde bir site.(istanbul)

yani sitenin %20si suriyeli ve normal zamanlarda site içinde en az 70 80 çocuk görüyordum. buna rağmen 1 tane insan ve çocuk bile yok.
  • hem şişko hem deli  (21.03.20 17:09:09) 
yaklaşık 1 haftadır camdan kafamı bile çıkarmıyorum


  • neoluyokardesimnebutantantana  (21.03.20 17:29:59) 
Cikmiyorum bir hafta oldu neredeyse. Cok buyuk bir bahcem var, balkonum var, o acidan cok sansliyim. Gunesleniyorum simdi, diger komsular da bahcelerinde. En azindan uzaktan selam verip hal hatir sorup, bu sekilde sosyallesmeye calisiyoruz.

Ben degil de, kopegim kafayi yemek uzere.

Duzen kalmadi, ne duzeni? Ise gitmiyorum gecen cumadan beri, 19 Nisan´a kadar da gitmeyecegim.

Yakinlardan birkac kisi pozitif cikti. Ben kendi sonucumu bekliyorum hala.

Risk grubundayim, hic cikmiyorum, cikmayacagim da. Alisverisi yaptim cok onceden, her gün ya da iki gunde bir iyi, saglikli yemek pisiriyorum.

Bol bol okuma yapiyorum, internet, film vs asla kesmiyor. Ancak okumak su anki gerceklikten uzaklastiriyor beni. Temizlik yapiyorum, o da meditatif. Ev tasiyacagim, koli yapiyorum cok bunalirimsam.

Arkadaslarla gorusme bitti. Skypelasiyoruz bol bol. Oyle ortalikta gezen gerzek arkadaslarim yok neyse ki, onlar da tum gun sikintidan patliyorlar.
  • buf-e kür  (21.03.20 18:07:19) 
Yaklaşık üç haftadır sadece gece 12'den sonra markete gitmek için evden çıkıyorum.

Normal düzenim de aşağı yukarı böyleydi :P Sadece haftada 1-2 gün toplantı ve arkadaşlarla öğle yemeği yemek için ofise gidiyordum.
  • bruce mclaren  (21.03.20 18:27:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.