[]

İş Başvurularında Peşinen Şu Kadar Maaş İstiyorum Demek Saçma Mı?

Arkadaşlar, bir iki defa gittim görüştüm ve maaş beklentimi söyledikten sonra geri adım attı şirketler. Ne oldu, vakit kaybı? Şimdi, dünyanın en süper işi de olsa şu an aldığım maaşın altına çalışamam, bu benim kuralım. Acaba diyorum artık başvurunun yanında ön yazı arasına bir de maaş beklentimi sıkıştırsam? Veya iletişime geçenlere "şu an bu kadar alıyorum, dolayısıyla maaş beklentim bunun üzerinde olacaktır" gibisinden bir şeyler söylesem profesyonelliğin dışına çıkmış olmam değil mi?




 
telefonlar aradıklarında söyle işte, maaş konusu benim için önemli ve bu konuda birkaç kötü tecrübe yaşadım, aşağı yukarı bir paket alabilir miyim de. bunu diyince sana soracaklar zaten sen ne bekliyorsun diye, o zaman söylersin. asıl profesyonellik bu zaten, niye dışına çıkmış olasın. sadece üslubun önemli, sizin de vaktinizi almak istemem gibilerinden söylersen yadırgamazlar.


  • Bruce  (16.03.20 20:59:46) 
sektörünüzde az çok hangi firmanın beklentinizi karşılayacağını biliyor olmanız lazım diye düşünüyorum. bence dünyanın nerseinde olursa olsun cv ye maaş beklentisini yazmak ilk başta negatif algı bırakır. iş görüşmesine gitmekten sıkıldıysanız telefonla iletişime geçtiklerinde maaş düşündükleri pozisyon için maaş skalasını ve yan hakları mesela servis/yemek vb.. gibi şeyleri sorabilirsiniz. ben şu parayı istiyorum yerine daha kibar olur bence. vercekleri yanıta göre gidip gitmemeye karar verirsiniz.


  • morcivert  (16.03.20 21:59:31) 
Aslında olması gereken şirketin aralığı ilanda belirtmesi. Ama maalesef Türkiye profesyonel bir ülke değil.


  • black mamba  (16.03.20 22:18:31) 
@black mamba +1

CV'ye yazmıyorum da ilk konuşmada söylüyorum, uyuşmayacaksak niye uzatalım muhabbeti.
  • plutongezegendegilmi  (16.03.20 23:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.