[]

Ohal için ne bekleniyor

Yahu aklım almıyo. Ne bekleniyo. Günde 100000 kişinin ölmesi mi? Bu işi diğer ülkelerde gördük ki durdurmanın tek yolu var. Ohal ilan edip sokağa çıkma yasağı getireceksin. 15-20 gün. Neyi bekliyorlar. Biz hepimiz geizekalıyız, dışarı çıkıyoruz. Bunu insan insiyatifine bırakamazsın. Onu geç. Herkes işe gitmek zprunda. Toplu tasıma kullanmak zorunda. Evde kalın ne demek. Nası kalıcaz arkadaş. Neyi bekliyor devlet.




 
15-20 gün evde kalmak kesin çözüm mü, bunu belirlemeye çalışıyor olabilirler.

Teoride çözülecek gibi görünüyor. Ama tüm dünyada artan bir trendle yayılmaya devam ederken biz 15-20 gün içinde bitirsek sonrasında nasıl tekrar önüne geçeceğiz? Tüm sınırları kapatmamız gerekecek. Bu da kesin çözüm mü belli değil.
  • himmet dayi  (16.03.20 15:18:50) 
devletin en büyük beklentisi nisan ayında havaların ısınmasıyla birlikte grip etkisinin azalarak bitmesi gibi görülüyor.

ha diğer taraftan yavaş yavaş doz arttırılması da mantıklı görünüyor.

hükümet malum son zamanlarda emeklileri yük olarak görüyor, bu virüs de ona karşı kesin çözüm gibi. bu da bekleniyor olabilir
  • hosein  (16.03.20 15:30:14) 
@hosein

hocam dün bir programda profesörün biri "havaların ısınmasıyla virüs etkisini yitirecek teorisi çöktü. şu an afrika'da havalar sıcak ama virüs yayılıyor." dedi.

hükumetin emeklilerden kurtulmak için böyle bir strateji izlediğine ihtimal bile vermiyorum. salgın ve buna bağlı ölümler gizleniyor olsa sosyal medyada aksi yönde çok fazla video vs. dolaşırdı.

"18 kişiye bulaştı" bilgisine çok güvenmesem de aksi yönde ortaya atılan iddialar şu an çok daha asılsız duruyor. şahsen ne kadar önlem alırsak alalım nüfusun büyük bölümüne bulaşacağını düşünüyorum.
  • himmet dayi  (16.03.20 15:44:05) 
işe gitmemek mi istiyorsunuz anlamadım? işe gitmeyince maaş da yok. ama kira fatura gıda masrafları devam. o nasıl olacak? herkesin tuzu kuru mu o kadar? nedir bu ohal merakı yoksa bilinçli bi yönlendirme mı var anlamadım.


  • n62  (16.03.20 15:47:52) 
n62 ye katılıyorum. ohal demek maaşların kesilmesi demek, türk halkı 15 gün maaş almazsa idare edemez, bu devlete çok daha büyük bir sorun yaratır.


  • benaslinda  (16.03.20 16:16:42) 
günde 100 000 kişi nerede ölmüş de bizde ölecek? Ya sayı saymayı bilmiyosunuz ya da art niyetlisiniz. Ohal gereksiz, sokağa çıkma yasağına da şu an gerek yok. Durum ciddileşirse uygulanır ama ohal olsun, kimse çıkmasın gibi değil daha kontrollü serbestlik gibi olur


  • nundu  (16.03.20 16:32:47) 
Bunun için çok erken . Bir de harcama konusuna katılmıyorum.
İnsanımız gereksiz harcamaya, kredilere, 60-70 ay vadeli alış verişlere çok meyilli zaten . O ana kadar dişini sıkan 15 gün hayli hayli dayanır.

  • Erva  (16.03.20 16:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.