[]

Ne zamana kadar sokağa çıkmıcaz

Tamam çıkmayalım ama bu önlem ne zamana kadar devam edebilir? 3 ay 6 ay? Bir yıl kapalı kalamayız herhalde. Okullar da 3 hafta sonra açılcak. 3 hafta sonra tehlike yok mu? Ciddiye alınması güzel ama önlemler bir noktada yapılması imkânsız geliyor. Yanılıyor muyum?




 
İleride uygulanması "imkansız" diye şimdiden yapabileceklerimizi küçümseyemeyiz. İtalya'ya bir kaç hafta önce sorsanız tüm ülkenin karantinaya alınmasının imkansız olacağını söyleyebilirlerdi. Önlemlerin devamlılığı, süresi şu an alacağımız önlemlerin ciddiyet ve etkinliğine bağlı. Şimdi çuvallarsak uzun vadede her şey daha kötü olacak, ancak dikkatli davranarak önünü alabiliriz.


  • fotrsapka  (16.03.20 14:20:57 ~ 14:23:44) 
Hayır küçümsemiyorum önlemleri ama 3 hafta sonra hangi tehlike ortadan kalkacak ki okullar açılacak? Ne değişecek? Ya da şu an evden çıkmayan insanlar 1 ay bu şekilde yaşayabilecek mi?


  • black mamba  (16.03.20 14:24:48) 
en onemli sebebi saglik altyapisinin kapasitesi. ornegin nufusun 3%'u hastane bakimi sayesinde olecegi halde hayatta kalabilir. fakat sistem felc olursa 2% arti 3% nufus olebilir...


  • redlinetheturk  (16.03.20 14:33:28) 
Mesele salgını yavaşlatmak, keşke herkes bunu anlasa artık. Salgının çok hızlı yayıldığı ülkelerde sağlık ile ilgili altyapı, personel vs. eksikliğinden çok sayıda insan ölüyor. Salgını yavaşlatabilirsek, ölüm oranı da düşecek. Kontrol altına alamazsak okullar 2-3 hafta sonra da açılmaz zaten, merak etmeyin.


  • gmzo  (16.03.20 14:38:17 ~ 14:38:34) 
Çin'de karantina bölgeleri yavaş yavaş açılıyor. artık yeni vaka yok diye biliyorum. Bizde de Nisan ikince hafta itibariyle bir sorun kalacağını sanmıyorum.


  • hosein  (16.03.20 15:09:32) 
Bilemiyoruz ki. Yayilmanin hizini azaltmak tibbi ihtiyaclarin karsilanabilmesi icin cok onemli. 3 hafta, 4 hafta yayilma hizini en aza indirgemek cok onemli.

3 hafta sonra durum daha kotuye giderse Türkiye´de birkac hafta daha tatil edilir okullar. Tüm ülkeler ya tatillerini one aldilar, ya corona onlemleri nedeniyle daha da uzattilar. Okullarin acilmasi virusu mobilize ediyor buyuk oranda.
  • buf-e kür  (16.03.20 16:21:11) 
3 hafta ilk etap, 3 haftanin sonunda belki uzatirlar. Niye bu kadar takildiniz ki?

Ama genel olarak 6ay-1 yil boyunca surdurulebilir bir durum degil bu, orasi baska.
  • kuehles blondes  (16.03.20 16:37:49) 
su grafik guzel anlatiyor olayi: ibb.co

ikisinde de toplam vaka sayisi (egrinin altinda kalan alan) benzer olsa da sosyal mesafe olmadan birinciye mahkumuz, cunku vaka sayisi ustel olarak buyuyor. italya'da oldugu gibi hastanelerin kapasitesi asildigi zaman olum orani cok yukseliyor. hatta corona virusle alakasiz olup hastanede olan hastalar da personel ve ekipman yetmezliginden hayatini kaybedebiliyor.

su yazi guzel anlatiyor:
t24.com.tr
bu da ingilizce orijinali:
medium.com
  • ycan07  (16.03.20 16:39:16 ~ 16:39:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.