[]

8. kattan atlayan kişi

www.youtube.com

yere yatıp kafasını dışarı verse kurtulmaz mıydı? ben öyle bir durumda olsam balkondaki suyu sonuna kadar açıp ıslatabildiğim kadar yeri ıslatıp yatıp beklerdim diye düşünüyorum ama o kadının o şekilde dışarıya sarkmasının sebebi neydi?


 
Yangın çok büyük, muhtemelen çok yüksek bir sıcaklık vardır orada da. Kadın kaçmak için dışarı sarkmış muhtemelen. Öyle bir anda akılcı düşünecek kadar serinkanlı olabilecek insan nadirdir. Farkındaysan tutunurken de balkona yaklaşamıyor, sürekli vücudunu uzak tutmaya çalışıyor gibi. Tutunduğu yerler de sıcaktı belki de. Çok üzüldüm ama akşam akşam.


  • irene  (14.03.20 20:56:13) 
benimde aklıma geldi, olmadı cam kısmını kırıp kafamı çıkartıp nefes alırım diye falan fikir yürüttüm ama sıcaklık hiç aklıma gelmedi. muhtemelen yüksek sıcaklığa dayanamamıştır ve mecburen dışarı sarkmak durumunda kalmıştır. kadının balkona kaçtıktan sonra yapabileceği pek bir şey kalmamış. balkon kapısı yanmadıysa onu kapatabilirmiş ama noldu ne bitti bilemiyoruz. ben itfaiyeye anlam veremiyorum alt katın camından uzanan biri kadını rahat içeri çeker.


  • olutaklidi  (14.03.20 21:02:34) 
o panikte birçok şey aklına gelememiştir, ayrıca bir de yoğun duman etkisi var. çevredekiler de doğru düzgün yapmamışlar işlerini belli ki. çok korkunç bir video, çok kötü oldum izleyince. bir de videonun altında kadını suçlayan, atraksiyon seviyor falan yazanlar var ki insanlar nasıl bu kadar vicdansız olabiliyor aklım almıyor. terbiyesizlik, acımasızlık tamamen onların bu yaptığı.


  • wmeh  (14.03.20 21:35:52) 
Aşırı sıcaklık ,korku, panik, kendi ağırlığı.
hayata tutunma adına da tek kullanabildiği elleri..
gerçekten üzüldüm.
  • Erva  (14.03.20 21:54:52) 
şu internet aleminde ne videolar izledim ama bu gerçekten derinden sarstı beni.

muhtemelen sıcaklık ve nefes alamama durumlarından dolayı balkon dışına attı kendini. yangın durumlarında ölenlerin çoğu tutuşarak değil cigerlere dolan is'ten - dumandan ölüyor diye aklımda kalmış. aslında çok iyi çaba sarfetmiş hayatta kalabilmek için ama sonu böyle olmamalıydı.

bence bu olayda bir ihmal olabilir iyi araştırılmalı, branda bile belki kurtarabilirdi...

çok üzücü.
  • jamiro  (14.03.20 22:31:28) 
Parkur sporu yapanlar bu tip mesafelerden atlarken nasıl pozisyon alıyorlar mesela, belki yüksek katta oturanlar için bu tip bir bilgilendirme yapılabilir


  • alicek  (14.03.20 23:44:27) 
@sevilen balkondaki musluk.


  • diffarentiationation  (15.03.20 02:04:28) 
evet ben onu kaçırmışım bizde hep olduğu için.


  • diffarentiationation  (15.03.20 02:19:36) 
Gerçekten üzücü bir durum, ben de izleyince "yere yatıp nefes almaya çalışmalı, duman yukarı yükselir zaten" diye düşündüm. Ama sıcaklığı akıl edemedim.

Şimdi aklıma geldi ama, kişisel bir koruma fikri olarak bu gibi durumlar için evde kişi sayısı kadar paraşüt tip güvenlik kemeri bulundurulabilir. Hatta balkonda saklarsın, Allah korusun böyle bişey olursa giyer ve karabinasını (kancasını) korkuluğa takar kendini aşağı sarkıtırsın.
  • John Bloor  (16.03.20 12:53:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.