[]

İsviçre'nin Yasaklı Ülkelere Dahil Edilme İhtimali

çok darladım burayı ama ne yapacağımı bilemedim cidden. Paris'te erasmus yapıyordum 2 gün önceye kadar normal gidiyordu her şey. perşembe okullar kapandı ve bugün dönemin tamamen online devam edeceği açıklandı. yani artık burda kalmam için bir sebep yok ve tr'ye dönmek için pazar günü 12.50'de isviçre'den uçak bileti aldım. pazar gününe kadar listeye isviçre'nin dahil edile ihtimali nedir? zaten neden dahil etmemişler onu da anlamadım ama.. burada karantinada kalmak istemiyorum. bi fikir verirseniz sevinirim.




 
bence dönebiliyorken dön. kaygılanmana kendini yemene gerek yok. kapanırsa kapanır şu an öyle bir durum yok.

tek yapman gereken döndüğünde kendini izole etmen. zaten alanda ateşin falan varsa seni karantinaya alırlar ama yoksa da kendini izole etmen beklenir.
  • ozdek  (14.03.20 11:08:35) 
döndüğümde karantina konusunda tüm önlemleri alıcam. teşekkürler cevaplarınız için.


  • yeteramadenedimherseyi  (14.03.20 12:35:20) 
Büyük ihtimalle alınacaktır İsviçre de zira en hızlı yayılım gösteren Avrupa ülkelerinden biri. 1000i geçen vaka var; ülke 8 milyon. Dün onlar da okulları kapatma, turistleri ülkeye almama gibi sınırlamalar getirdiler. Ailem orda yaşıyor; bayağı herkes strese girmiş iki gündür ama pazar dediğiniz yarın. Belki pazartesi filan olur.

Edit: siz bir de hali hazırda fransa'daymissiniz. İsviçre vatandaşı olmadığınız ve oturumunuz da olmadığı için sizi ülkeye almayabilirler. Giriş çıkış durduruldu çünkü bildiğim kadarıyla. Bu kısmı arastirdiniz mı?
  • fraise  (14.03.20 13:02:32 ~ 13:38:19) 
17si gece yarısına kadar ülkeye dönebiliyor türk vatandaşları. ayrıntılı bilgi için konsolosluklarla görüşün derim.

ayrıca son 15 gün içinde yasaklı bölgelerinde bulunduysanız nereden olursa olsun ülkeye girişiniz yasak şeklinde tasarlanıyor yasaklar yani oradan oraya uçayım öyle geçeyim olmuyor malesef.
  • argent dawn  (14.03.20 18:59:29) 
@argent konsolosluk bir şey bilmiyor. şimdi bu durumda benim yarın isviçre'den dönmemde bir engel yok o zaman?


  • yeteramadenedimherseyi  (14.03.20 19:20:45) 
+903122922929 yeni çağrı merkezi açtılar türkiyede. turkcellden aramak bedava hatta. diğer operatörleri bilmiyorum.

evet kendinizi karantinaya aldığınız sürece bir sıkıntı bulunmamakta. soran olursa fransa'dan geldiğinizi mutlaka beyan edin toplum sağlığı açısından.
  • argent dawn  (14.03.20 21:30:04) 
umarım toplumun sağlığı açısından bir tehdit unsuru olduğun için ya ülkeye girişine izin vermezler ya da gereğince bir müddet karantina altında kalırsın, ''ben alırım zaten önlemleri arkadaşlar, dert etmeyin'' falan demekle olmuyor bu işler. insanların bu kadar bencil olması düşündürücü.


  • wmeh  (14.03.20 21:38:44) 
@wmeh gelme demekle olmuyor. işin içinde bir sürü etken var. burda harcadığım her gün bana ekstradan para. ailem dönmemi istiyor. burda durumlar daha kötü giderse ne kadar burada kalacağım belli değil. oturduğun yerden bıdı bıdı yapması kolay.


  • yeteramadenedimherseyi  (15.03.20 00:19:51) 
17sinden 15ine çektiler. bugün uçulması lazım eğer yurtdışındaysanız


  • argent dawn  (15.03.20 13:48:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.