[]

erasmus korona

herkese selamlar, yeni bir korona virüs sorusuyla karşınızdayım.

Paris'te erasmustayım şu an. Pazartesiden itibaren okullar "until further notice"e kadar kapatılacak. Burdaki okul bize ülkelerinize geri dönebilirsiniz dedi ama derslerle ilgili evaluationların nası olacağıyla ilgili hiçbir kesinlik yok. Türkiye'deki üniversitem de dönebilirsiniz dedi ama hibenin kalanının %20'sini alma ve ders saydırma konusunda yine kesin bir şey yok daha.

babam illa cumartesi gel diyor sınırları kapatırlar falan diyor. şimdi benim bildiğim sınırları kapatmadan 2-3 gün önce söylüyolar zaten burda belli bi süremiz oluyor ve ayrıca Fransa veya Türkiye'den herhangi biri karşılıklı uçuşları kaldırsa bile Türk vatandaşı olarak Türkiye'ye dönmemde bir engel olacağını sanmıyorum yanlış mıyım?

kısacası çok arada kaldım, sizce ne yapmalıyım? erasmusum da öyle aşırı mükemmel geçmiyodu ama planların son anda değişmesini hiç sevmiyorum.

 
En kısa zamanda dönün. Ne olacağını bilemezsiniz, durum değişebilir, short notice ile bir günde sınırı kapatırlar uçuşların bir kısmı iptal olur belli olmaz bu işler.


  • kullanıcıadımbuolsun  (13.03.20 00:56:47) 
Nasil daha rahat hissedeceksen onu yap. burs dersler filan hikaye. Paris'te kalip kendini rahatsiz hissedeceksen degmez. ha ben burada yasarim, buralar guzel, bu kriz ani gecene kadar da bir sekilde hayatimi idame ettiririm diyorsan kal.


  • hewit  (13.03.20 01:39:30) 
eger kalacak yerin varsa yurtta vs kalmiyorsan, orada kendini inzivaya cekmen en mantiklisi. fransa'da tam bir salgin hakim ve havaalanlari hastaligi kapmak icin en uygun yerler. 2 hafta evden cikmayacak sekilde kendini hazirlamani ve olabildigince kimse ile irtibata gecmemeni tavsiye ederim. eger oyle bir imkanin yoksa tr'ye donmen tabiki daha mantikli ama gelirken hastaligi kapma, ailene ve turkiye'de baskalarina yayma ihtimalin cok cok yuksek


  • crucio  (13.03.20 02:14:07) 
Valla 2-3 gun once soylemiyorlar. Cek cumhuriyeti su anda sinirlarini pat diye kapatti mesela.
Ulkesine bagli.

  • kuehles blondes  (13.03.20 04:24:59) 
Sınırlar kapansa bile gelmenize engel olamazlar. İran'da da aynısı oldu.


  • signore  (13.03.20 08:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.