[]

Covid sebebiyle yurt dışı gezisi iptal eden var mı?

Benim önümüzdeki 2 ay içerisinde 3 yurt dışı gezisi planım vardı. Portekiz, Japonya ve Danimarka. Biletleri aylar öncesinden alıp aşırı heveslenmiştim hepsine. Başka bir sürü hazırlık ve masraf da yaptım tabii. Herkes “gitme şu ortamda” falan diyor ama gidemezsem gerçekten yıkılcam sanırım ve hepsine çok gitmek istiyorum her şeye rağmen.

Sizde durumlar nasıl? Şu sıralar yurt dışı planları olanlar iptal ettiler mi gerçekten yoksa “ne olacaksa olsun” deyip gittiler mi? Mantıklı olan ne sizce bu zamanda?


 
komşunun yeğeni japonyaya gidecekti. iptal etmiş virüs meselesi nedeniyle.


  • sutlu nescafe  (12.03.20 00:27:06) 
2 ay uzun bir süre, ben henüz etmezdim. Şimdiki gibi olursa gezicek görecek yerler kapalı olur muhtemelen, o durumda düşünülebilir. Ama ortam daha sakinleşirse git derim. Virüsü kapsan dahi ölmeyeceksin, 2 ay içinde de bulaşacağı çoğu kişiye bulaşmış olur muhtemelen.


  • Bruce  (12.03.20 00:28:45) 
@Bruce; Portekiz’e bu pazar gidiyorum. Ay sonu da Japonya. Danimarka da mayıs ayında diye 2 ay içerisinde yazdım ama ilki çok yakın şu an. Hala git diyor musun? :/


  • ms brownstone  (12.03.20 00:30:59) 
Gideceğin yerler müzeler vs açık mı? Lizbon Sokaklarında gezerken in cin top mu oynayacak? Görmek istediğin yapmak istediğin şeyler etkilenmiş mi bu krizden? Bunlara göre gidebilirdim.

Çünkü normal sosyal hayatı olan herkes etkilenecek bu virüsten, çok belli. Çok hızlı yayılıyor ve tamamen korunmak mümkün değil. Şu an tam olarak tanımadığımız düşmandan korkuyoruz ama bir süre sonra alışacağız. İnsanlığın sonunu getirecek bir virüs değil, daha kötülerini de atlattı bu dünya.
Covid 19'un hayallerini senden çalmasına izin verme ms. Brownstone diye bitiricem ahkam kesmelerimi...
  • Bruce  (12.03.20 00:37:05) 
Kişisel seyahat planım sadece İstanbul'a idi. AKP kafasına güvenemeyip bileti yedim.

Önümüzdeki ay Berlin ofisine gidecektik iptal oldu. Mayıs-Haziran gibi Kuzey Avrupa'da şirket toplaşması olacaktı. O da iptal oldu.

İlk seyahatiniz Danimarka'ya olsaydı risk almaya değer derdim zira Kuzey Avrupa'da henüz fazla yayılmadı. Şimdiden bir sürü erken önlem alınmaya başlandı. Yine de Mayıs ayında buraların da karantinaya alınma ihtimali oldukça yüksek.

Edit: Danimarka'nın durumu söylediğim kadar iyi değilmiş.
  • bruce mclaren  (12.03.20 02:24:06 ~ 23:45:43) 
Ben haftaya Almanya'dan Türkiye'ye gelecektim, iptal ettim. Genel olarak Avrupa'da kontrol altına alınamayan bir artış var, şu an sayılar az ama İtalya hızında seyrediyor diğer ülkeler de ve bir 10 gün sonra hepsi (aslında kastım UK, Almanya, Fransa, ispanya) İtalya gibi olacak gibi duruyor. Tabi bunu engellemek için muhtemelen dramatik önlemler alırlar o da zaten seyahati daha zor duruma sokar.


  • Haldamir  (12.03.20 02:30:02) 
Bu hafta belçikaya gidecektim, arkadaş da İtalya'dan gelecekti onun uçuş iptal oldu ben de gitmiyorum. Gereğinden fazla insanla muhattap olmayın. Yukarıda bir arkadaş demiş bulaşsa öldürmeyecek diye, yanlış. Düşük de olsa daha genç yaşlarda ölümler mevcut, hastaneler şişiyor üstelik. Bu aşamada durumu çok kötü olanlar dahi tedavi alamayabilir. Öte yandan genç yaştaki sizler hafif atlatsanız bile 50-60-70 yaşlarındaki ebeveynleriniz, sevdikleriniz atlatamayabilir.

Bu arada bu akşam yayınlandı, Danimarka da İtalya benzeri kamusal alan kısıtlamaları getirdi. Para harcanmışsınız, heveslenmişsiniz ama işte maalesef bu hastalık dünyayı vurdu. Ülkeler ve şirketler milyar dolar düzeyinde zarar ediyor. Birsürü insan işsiz kaldı ve kalacak.

Cezalı da olsa değişiklik yapabiliyorsanız yapım ve temmuz, ağustosa erteleyün derim en erken. Dünya sağlık örgütü pandemic(salgın?) ilan etti bugün sonunda. Bu durumda minimum 12 16 hafta civarı daha yayılacağı öngörüsü varmış. Tabii bu ülkelerin aldığı önlemlere ve insanların duyarlılığına da bağlı.
  • senolll  (12.03.20 05:14:12) 
dunyada ne olup bittigini su an biraz takip ediyorsaniz, cevabi biliyorsunuz aslinda.
mantikli olan su 1-2 ay cok dikkatli olmak ve 2020 icinde yurtdisina cikmamak. Japonya ve Danimarka'da salgin zaten kontrol edilemeyen durumda.

TR'de virusun daha hizli yayilmasi da, sizin gibi yurtdisina tatil icin gidip donenlerle gelecek.
  • ebabil curnatasi  (12.03.20 05:56:17) 
Cumartesi almanyadan turkiyeye gelecektik iptal ettik, en yakin arkadasim pazar gunu turkiyeden isvicreye gidecekti gezmeye o da iptal etti.


  • the end of time  (12.03.20 07:16:04) 
2 ay sonra hayat normale diyebilir ama bu günlerde varsa bu planları iptal etmek doğru olabilir. Döndüğünüzde isyeri ya da yakın çevrenizin size cuzzamli gibi davranma ihtimali var. Bir arkadaşım bir Avrupa ülkesi seyahatin iptal etmek zorunda kaldı iş yerinin baskisi ve mobbingi ile.

İlk kez yurtdisina çıkan biri gibi görünmüyorsunuz, bence yakın tarihte olanları iptal edin. Bu arada ben de "bana bir şey olmaz ya" kafasında olurdum ama başkasına taşıma ihtimali var.
  • biseysorcaktim  (12.03.20 07:23:48 ~ 07:28:20) 
İki hafta sonra fransa da konferansa konuşmacı olarak katılacaktık, vazgeçtik. Konferans hala iptal olmuş görünmüyor.


  • aktuelbimurunu  (12.03.20 07:40:07) 
Viyana'ya gidecektim 8-12 Mart arası. İptal ettim.


  • put it in your appropriate place  (12.03.20 08:08:20) 
17 mart almanya gezimi iptal ettim, kız arkadaşım da tr gezisini iptal etti.


  • megasalexandros  (12.03.20 08:33:42) 
Dun londraya gidecektim. Sabahindan aciga aldim biletleri.


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (12.03.20 08:45:50) 
Cok zor soru japonya sakat kalanlara gidilir ama mutlaka onlem alin
Japonya cine yakın olduğu için ve oradan ucus iptalinde donmek daha zor olduğu için sakat

  • basond  (12.03.20 09:06:35) 
Japonya’da sikinti yok aslinda,’portekiz’de de aman aman bir sey duymadim.
Bence problem yurtdisindayken mesela ucuslarin yasaklanmasi ya da 2 hafta karantina meselesi filan.
Yoksa virus virus yani.
  • kuehles blondes  (12.03.20 09:52:09) 
benim yarın istanbul berlin uçuşum var. uçuş promo, otel parası ödenmiş fakat gitmemeye karar verdim. seyahat 2 günlük ama o arada olası bir karantinaya alınma endişem var. 14 gün karantinada kalmaktansa 1 yıl seyahat etmeyebilirim.


  • emdortabir  (12.03.20 10:02:31) 
ingiltere vardi iptal ettim herseyi.


  • 65 derece  (12.03.20 10:27:16) 
Mayıs ayına bosna Hersek için bilet aldım. Henüz iptal etmedim, düşünmüyorum da açıkçası şu an. Gidişata bağlı, iki ay içerisinde olumlu yönde seyir edeceğini umuyorum.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (12.03.20 11:47:24) 
şu an almanyada bir kafede kahve falan içiyor olmam lazımken ofisten yazıyorum


  • technicalte  (12.03.20 11:58:28) 
Haftaya pazartesi mesleğimle ilgili bir sınava girecektim Almanya'da, geçen hafta iptal oldu.


  • peki madem  (12.03.20 12:05:22) 
Abd'ye gittim geldim iptal edemeyeceğim bir seyahatti. İtalya'ya gidecektim erteledim erteledim sonunda iptal oldu uçuşlar..Onu bırak ülkede hayat durdu, bir firmaya para gönderdik onu bile alamamışlar. Alacaklı olduğumuz firmalar da var. Bakalım bu işin sonu nereye varacak..


  • iwasbornonamountainside  (12.03.20 12:12:25) 
litvanya'ya gidecektim, vazgeçmek üzereyim


  • piotr  (12.03.20 13:51:03) 
Etmeyen var mi? Bir stokcular bir de umarsizca hala seyahat edenler yasadigimiz sorunlarin kaynagi degil mi? Birakin turistik geziyi, is seyahatlerimizi de erteledik biz.


  • bosver nicki  (12.03.20 14:16:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.