[]

Avrupalıların cildi neden daha parlak, saçları daha gür?

Dikkatinizi çekmiştir. Genetik mi beslenme mi havasından suyundan mı?




 
bence saçları daha gür değil, aksine seyrek ve ince bence. ama bence. cilt konusunda bir şey diyemiyorum ama, iklimle ilgili olduğuna dair bir yazı okumuştum. bulursam editlerim.


  • veritaslibertas  (10.03.20 13:02:03) 
sac seyrekligi ulkeden ulkeye gore cok degiskenlik gosterebiliyor. ingiltere'de ornegin, kellik cok normal birsey su asiri kirecli hem yikaniyoruz hem iciyoruz. zaten gelenlerin saclari bi sure sonra dokulmeye basliyor

cilt = daha az gunes isigi.
bu insanlar yazin sokaga cikarken bile gunes kremi suruyor, biz de bir cok kisi plajdan plaja.
  • try again fail again fail better  (10.03.20 13:04:51) 
Açık renkli saçlar seyrek algısı yaratıyor, bence de daha gür saçlılar, kellik daha az sanki, sebebini bilemiyorum, keşke bilsem :) Genetik deyip geçiyorum.


  • hair freak  (10.03.20 13:06:13) 
Cilt: güneşe maruz kalmamak ve soğuk havanın cildi sıkı tutması.
Saçları bence daha gür değil. Ama onların suyu bizim saçlara iyi geliyor.

  • megalomaniac  (10.03.20 13:16:32) 
ciltleri hem genetik, hem de güneşe çok maruz kalmıyorlar, enlemden ötürü. bir de beyaz tenli olunca daha sağlıklı ve parlak izlenimi oluyor. saçlaeı ise gür değil, yine açık renk olduğu için size öyle geliyor.


  • candide  (10.03.20 13:42:15) 
bence sebebi hayatlarinda stresin az olmasi.


  • the end of time  (10.03.20 14:04:05) 
Genetik + refah seviyesi yükseliği + az stres, nüfus az daha az rekabet, daha fazla kişi başına düşen refah, kaynak. İtalya, İspanya, Yunanistan tembel, tatilci, gevşek tayfa. Öğle arasında müze kapatan tipler. Bunlar kanımca daha çok stressizlikten kotarıyor. Batı Avrupa genetik + refah yüksekliği. Bir tarafında darbeler, savaşlar, diktatörlüklerle yönetilen ezilmiş, yokluk görmüş halklar ile bunların aynı olması beklenemez. Doğu Avrupa'da genetikten bence. Olum siz savaş mavaş gördünüz git Sırbistan'a Polonya'ya hepsi boy pos yerinde mübarek, uçaktan inmiş basketbol kafilesi gibi dolaşıyor bütün halk, sağlam genetik var adamda. Bir de bir kısım bebek yüzlü tayfa var Avrupa'da. Adam-kadın 40-50 yaşında çocuk gibi cildi, yüzü oluyor. Tr'de, ortadoğuda, afrikadaki 20lik lerden daha genç gösterebiliyor. Mesela Avrupa'da 1.80den kısa adam da nadir yani, binde bir. Özellikle yeni nesil 20-30 yaş arası, hepsinde vücut, boy pos da yerinde, insanlar beslenmesine, dış görünüşüne daha fazla dikkat ediyor. Bireyselci toplum vs geniş aile toplumları artı muhabbeti. Okuldan çıkıp koştura koştura dersaneye etüde yetişmekle geçiyordu lan bizim çocukluğumuz, lgs, öss kasıyorduk deli gibi. Üniversitesi ayrı stres, trafiği ayrı iş bulması ayrı. Bu adamın saçı dökülmeyecek de kimin dökülecek:)


  • freedonia  (10.03.20 14:06:44 ~ 14:09:29) 
Hiç katılamıyorum. Çoğu 20 yaş ortasında kırışmaya başlıyor, göz çevreleri ele veriyor, kuru cilt ve hassas cilt daha yaygın. Orta ve Batı Avrupa’da kaliteli tarım ürünlerine ulaşım çok daha kolay ama. Organik ürün çeşitliliği ve ulaşımı Türkiye’den farklı. Sonuçta, ne yiyorsak oyuz. Stres, hava kirliliği vs. de etkendir tabii ki.

Güney Avrupa zaten bol bol güneş alıyor, sanmıyorum ki bizimkinden inanılmaz farklı cilt ve saç tipleri olsun.
  • buf-e kür  (10.03.20 14:18:12) 
1- hava temizliği
2- az stres

  • lcha  (10.03.20 14:31:35) 
anaları babaları tipsiz olmadığı, sağlıklı beslendiği için

bizim nesiller de düzeliyor
  • bir soru sorcam  (10.03.20 15:12:19) 
Saclari kesinlikle daha az ve ince. Ortalama bir Türk kizi burada kadinlardan da erkeklerden de hep saclariyla ilgili iltifat duyar.

Cilt icin de söyleyebilecegim günes daha az ve sadece tatillerde degil, yazin günlük hayatta da günes kremi kullaniyorlar.

Spor yapip beslenmelerine dikkat ettikleri icin daha saglikli gözükmeleri normal.
  • chitosan  (10.03.20 15:18:02) 
Saçları gür değil tam tersi seyrek cilt ise güneşten sanırım


  • acebi  (10.03.20 15:28:28) 
Saçları gür değil diyenler, siz hangi Avrupa'dan bahsediyorsunuz? Gerçi haklı olabilirsiniz. Bulgaristan'ın köyü, Portekiz'in taşrası da Avrupa. Genel olarak saçtan tut boy pos, vücüt, giyim kuşam olarak adamların bir tık gerisindeyiz, bunu kabul edin. Sen Türk'e benzemiyorsun denince mutlu olan, gece klübünde İtalyanım falan diyen insanlarız bırakın bu işleri:)


  • speedy  (10.03.20 18:12:05) 
Spor yapmak, duzgun beslenmek, sigara icmemek gibi seyler daha yaygin. "refah seviyesi yükseliği"nden ziyade bunlar bireysel yapilan seyler. Her seyi de devletten beklemeyin.


  • hot potato  (10.03.20 18:20:00) 
@phot potato ya bırak her taraf beton, balkona çıksan karşı dairedeki ile göz göze geliyorsun. Doğru düzgün park bir şey desen yok. Çocuklukta beden eğitimi dersi var, haftada 2 saat oda 29 ekim, 19 mayıs bilmemne asker gibi yürümekle geçiyor. Bu insan sporu sevmesi alışkanlık kazanması Alah tarafndan vahiyle falan yükleme yapılması lazım. Spor salonları, vücut geliştirme falan yeni yeni türedi. O da instagram facebook sayesinde millet görünüşe önem vermeye başladığı için. Artı bu ülkede mesai saatleri uzun, Günde 9-10 çalışan adam trafikten bilmemneden sonra bir de spora zaman mı ayırabiliyor. Refahla alakası çok fazla anlayacağın


  • speedy  (10.03.20 18:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.