[]

Yurtdışı Seyahati İlaç Götürülmesi

Merhaba

2 hafta boyunca başka bir ülkede olacağım, haftada 2 kere aldığım antidepresan ve mide için kullandığım Nexium var.
Bu ilaçları yanımda götürmem sıkıntı olur mu?

Nexium için reçete almıyorum, diğer ilacın reçetesi de taa eylül ayından.
Ya da gittiğim yerde bu ilaçları temin edebilir miyim? Seyahatlerinde ilaç alabilen var mı?

Totalde 4-5 hap götürcem yanımda, bunlar için sınırdışı edilmek istemiyorum :)

 
hiç bir şey olmaz
geçmiş olsun

  • superb  (17.02.20 16:08:29) 
gittiğin ülkeye bağlı. ab ülkelerinde, balkanlarda, asyada falan sıkıntı yok at çantana götür. abd, avustralya, kanada gibi ülkelerde ilacın tipine bağlı olarak çeşitli şartlar var.


  • hadsafhada  (17.02.20 16:11:59) 
Sıkıntı olmaz. Bir kere İngiltre girisindde gumruk polisleri beni durdurdu ve bavulumda aynı ilactan 5-5 tsne vardrı. Hic ilgillenmediler ve bavulu karıstırmaya devam ettiler.


  • im2shy  (17.02.20 17:06:51) 
Ülkeye göre değişir.
Geçen ay oğlum Hollanda'ya giderken doktorundan el yazısı Īngilizce bir açıklama notu almıştım. Rapor örneğini de imzalatmıştım. Kortizon vs. idi gerçi. Hiç bakmamışlar.
Biz de pek ihtiyatlı davranmışız galiba.
  • pro9it9is9  (17.02.20 17:59:22) 
ben alerji nedeni ile sürekli ilaçla geziyorum. reçete hep yanımda oluyor. soran olmadi ama olursa iş görecektir. tarihin çok bir önemi olmaz. sen reçeteni yanına al.


  • helenart  (17.02.20 23:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.