[]

yapışmaz tencere?!

malûm teflondan uzak duruyoruz, alüminyum alzheimer yapıyor, granitler de özünde kaplama,döküm paslanırsa zehirli, bakırın kalay derdi var, çelik tencere pilavı yapıştırıyor, emaye de çatlarsa zehirliymiş, yapışmazlık özelliği olan ne var başka?
amway markasının duramic kaplamalı, optitemp özellikli olduğu söylenen tencereleri ne kadar güvenlidir? bilmiyoruz diye şöyle iyi böyle sağlıklı diye ittiriyorlar. var mı bu işten anlayan? şöyle, pirinci yapıştırmadan kavurabileceğimiz bir tencere var mıdır, hem de sağlıklısından?



 
Pilav çeliğe yapışmıyor aslında. Her gün yemek yapıyorum. Ama asıl sıkıntı kızartma yapmakta. Kızartmayi mecburen teflonda yapıyorum. Kızartma ve yumurtayı teflonda yapıyorum. Geri kalan çelik ve borcam. Diğerlerini kullanmiyorum. Dökümü zor temizliyorum onu da belirteyim o yüzden çok çok az kullanıyorum.
Son söz çelik ıyidir.

  • Filinta61  (15.02.20 22:17:46) 
çelikte pilav yapıyorum. pirinci kavurmadan yapacaksak sıkıntı olmuyor ama işte kavurunca da nefis oluyor meret:) çelikte iyi kızdırılmış yağda kızartma yapılbiliyor, ben emayede yapıyorum. yapışmıyor. döküm, ana yemeklerde favorim de, pilav için daha hafif bi şey istiyorum.


  • j lithium  (15.02.20 22:21:15) 
tavada yapılabilinecek herşeyi döküm tavada yapıyoruz. sabah yumurta, akşamları artık tavada ne yaparsak, pilav, tavuk, köfte vb... şeyler. sulu yemekler çelikte.

paslanma sorunu olmasın diyorsanız emaye kaplı dökümler var. sabunla deterjanla yıkanabiliyor. emayenin zehirli olduğunu duymadım hiç ama altı demirken çatlayacağını sanmıyorum. ben kaplamasız olanı kullanıyorum. temizlemesi ve bakımı hiçte zor değil.
  • morcivert  (15.02.20 22:23:43 ~ 22:24:33) 
yumurta kaplamasız döküm tavaya yapışmıyor mu peki? @morcivert


  • j lithium  (15.02.20 22:25:51) 
Altı üstü bir tencere, fazla abartmıyor musunuz sizce de? İyi bir markanın olduktan sonra çokta fark etmiyor bence. Ben hepsinde her yemeği yapabiliyorum. Yıllardır da hepsini kullanıyoruz bir sorun yaşamadık, sağlık açısından da.


  • allahkitapwesli  (15.02.20 22:45:48) 
tereyağı bir tık fazla koymanız lazım. sucuk flnda varsa ona da gerek kalmıyor. peynirli omlet fln yapıyorsam kapakla kapatıyorum, hafif ucunu açık bırakıyorum. döküm tavalar çok ısınıyor malum ama siz kapak kapatırsanız yumurtanın üstüde hemen o sıcakla pişiveriyor. zaten banmalık yumurta yapıyorsanız kapağa gerek yok. canım çekti :) altını en kısığın en kısığı ile açıyorum.

yapışsa bile tel ile sıcak/ılık su altında temizlemeniz 15-20 sn sürüyor. çeliğin yapışması gibi değil kesinlikle. sonra bir peçete ile kurulama diğer peçete ile 1-2 damla zeytin yağı ile yağlama (30 sn de bu işlem) . ocakta 5-10 dk ısıtma işlemi bu su buharlaşsın paslanmasın diye yapılıyor. sabun kullanmamak lazım kaplamasız olanlarda.
temizledikten sonra dolaba bile koymuyorum. sürekli kullanıyoruz.
  • morcivert  (15.02.20 22:49:25 ~ 22:52:13) 
Tefal titanyum 3x yazanlar en sağlam onlar , en sağlıklı dersen dökümden ve çelikten şaşmayacaksın .
dersen nasıl yapışmayacak seasoning denen naneyi yapacaksın , tencere tava fark etmez hep aynı mantık.
www.cooksillustrated.com
  • bilimtarihi  (16.02.20 02:28:58) 
@allahkitapwesli iyi bir marka da olsa aynı sistem diyorlar kafalar karışık.ayrıca her gün en az iki çeşit yemek yapıyorum, bir süre sonra daha pratik eşyalar istiyor insan.:)

@morcivert şimdi elimde yumurta için tuttuğum son teflonu da atacağım, bilgiler için teşekkürler.

@bilimtarihi ben çeliğe devam en iyisi:) dökümlere yaklaşık yılda 1 seasoning yapıyorum, bir tane lava tenceredeki mikro paslar gitmedi diye, onda da yemek pişirmeye içim elvermiyor artık. teşekkürler bilgiler için.
  • j lithium  (16.02.20 11:30:45) 
lava içi dışı kaplamalı döküm değil mi? kaplamalı dökümde pas olmaması lazım. emayesi kalkmış veya başka bir sorunu olabilir. garanti kapsamında olabilir. bi araştırın bence. paslı döküm kullanmayın. kaplamalılarda bilmiyorum ama kaplamasızlarda pası giderebilirsiniz.


  • morcivert  (16.02.20 13:23:11) 
@morcivert, kaplamasız bendeki dökümler.araştırdım; bugün bir yöntem denedim, pas da zaten çok değildi,farkedikmeyecek kadar azdı, kurtardım tencereyi:)


  • j lithium  (16.02.20 23:51:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.